رستمی: وظیفه که برای اساتید و دانشجویان تعریف می‌کنیم باید عالمانه و صبورانه باشد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مراسم سی‌وهفتمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان دانشگاه آزاد اسلامی، گام دوم انقلاب اسلامی گفت: امام حسن (ع) در جایی می‌فرمایند ضرر دانشمندان بد به جامعه شیعی بیشتر از آسیبی است که لشکر یزید به سپاه امام حسین (ع) و یارانش وارد کردند چرا که دانشمند بد، جامعه را منحرف می‌کند. انسان بی‌باور یا بدباور خسارت بیشتری از فردی می‌خورد که مال یا حتی جان خود را از دست داده است.

وی ادامه داد: بی‌تردید نهضت علمی اسلام بعد از بعثت پیامبر (ص) اهمیت و ارزش والایی دارد. در این مسیر برتر دانستن و ارزش قائل شدن برای انسان‌های حامل علم بسیار مهم است.

رستمی تصریح کرد: مقام معظم رهبری، دانشگاه را دارای سه کارویژه می‌دانند، در ابتدا دانشگاه را محل حل مسائل جامعه توصیف کرده‌اند، هر مسئله‌ای باید عالمانه و خردمندانه حل شود و دانشگاه محل گرد هم جمع شدن خرد و علم برای برون‌رفت از مشکلات در قالب‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، صنعت، رونق تولید، تشویق به خرید کالای ایرانی است.

وی افزود: دانشگاه مخصوصا دانشگاه آزاد اسلامی باید برای حل مسائل قدم بردارد. طهرانچی (رئیس دانشگاه آزاد اسلامی) تعبیر زیبایی از گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی داشت. نقش کلان دانشگاه آزاد اسلامی در تمام اجزا باید مشخص شود تا جایگاه خود را در فضای کلی حل مسئله تبیین کند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یادآور شد: کار ویژه دوم را تقویت قوه عاقله جامعه می‌دانند، بخش مهمی از فرایند تربیت جوانان در دانشگاه اتفاق می‌افتد و دانشگاه‌ها باید جوانان عالم، باشرف، امیدوار به آینده و دارای عزم تغییر، تربیت کند.

رستمی تاکید کرد: وظیفه‌ای که برای استادان و دانشجویان تعریف می‌کنیم، باید طراحی صبورانه و عالمانه داشته باشد، سومین کارگروه مد نظر رهبری، تحول دائمی دانشگاه‌هاست. مصالح نظام سلطه و مبدعان دانشگاه‌ها در تاسیس دانشگاه، مقدم بر مصالح جامعه بوده است. هدف از تاسیس دانشگاه، تربیت کارشناس در راستای اهداف نظام غرب بوده است.

وی ادامه داد: مجموعه نظام دانشگاهی باید بپذیرند نظام علم و فرهنگ به حدی مهم است که شورایی به نام شورای عالی انقلابی با حضور سران مملکتی تشکیل شده تا در راستای حل مسائل جامعه قدم بردارد، بعد و در جریان انقلاب اسلامی و پس از دفاع مقدس، دانشگاه‌ها نقش پررنگی در پیشرفت کشور داشتند و مسیر پرافتخارشان همچنان ادامه دارد اما نظام دانشگاه در راستای مصالح نظام و جامعه ما نبوده است.

رستمی تصریح کرد: آموزش الکترونیک و هوش مصنوعی در حال تغییر دادن ماهیت آموزش عالی است اما آیا دانشگاه‌های ما خود را مجهز کرده‌اند؟ آینده‌پژوهی و آینده‌محوری جزو موارد مهم و قابل تامل دانشگاه‌های ماست. باید طراحی و بازخوانی دائم اهداف صورت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی گامی بزرگتر از گام‌های پیشین خود برداشته است. هر چند نباید از زحمات ۳۷ ساله دانشگاه آزاد اسلامی غافل شد اما نباید به وضع موجود راضی باشیم و باید به پیشرفت‌های بیشتر فکر کنیم. نگاهی که دانشگاه به سبک زندگی دانشجویی پیدا کرده و برای اصلاح وضع موجود، اقدام کرده است، در سیل اخیر هم حضور ارزشمند و نقش‌پذیری اجتماعی را از دانشگاه آزاد اسلامی شاهد بودیم.

رستمی ادامه داد: دانشگاه آزاد در شرایطی که جامعه نیاز داشت، مسئولیت‌پذیر عمل کرد. امیدوارم خداوند در این مسیر به ما توفیق دهل. هدف نظام علمی و دانشگاه‌های کشور،، تحقق تمدن اسلامی است و با عافیت‌طلبی و مسئله‌گریزی نمی‌توان انتظار تحول داشت.

انتهای پیام/