به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، آرش نصراصفهانی سرپرست اداره مطالعات معاونت اجتماعی شهرداری تهران در نشست تخصصی «تهران شهری برای همه کودکان»، اظهار داشت: در زمینه کودکان خیابانی همه مسئله فضای شهری را در نظر میگیرند و نه وضعیت کودکان را بر همین اساس در تقسیمبندیهای مختلف برای ساماندهی این مسئله کودکان بر اساس محل اقامت خود به طور مثال به افغانستان برگردانده میشوند و سیاستهای این چنینی که برگرفته از این مسئله است، راهحل را حذف کودکان کار میدانند.
وی افزود: باید موضوع کودکان کار را به صورت بنیادی حل کرد و اصلاح قوانین برای حمایت از کودکان ضرروت دارد و تنها پاک کردن کودکان از فضای عمومی نباید مدنظر باشد.
سرپرست اداره مطالعات معاونت اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: توجه به پیامدها و علتهای بروز کودکان کار و نقش سازمانها و نهادها و مردم در پیشگیری از آن بسیار حائز اهمیت است.
نصراصفهانی گفت:در شهر تهران آنچه از سالهای پیش مدنظر قرار گرفته این بوده که به جای تمرکز بر روی اقدامات قهری موضوعات دیگری را مدنظر قرار دهند که تغییر نظام جمعآوری و تفکیک پسماند از جمله راهکارهایی است که شرایط مولد کار کودکان را تغییر میدهد.
وی تأکید کرد: باید کانون توجه بر روی اصلاح بخشها مقابله با شبکههای فساد و تغییر در موضوعاتی همچون نظام جمعآوری و تفکیک پسماند است.
در ادامه این جلسه، پیام روشنفکر جامعهشناس و پژوهشگر حوزه کودک با اشاره به تجربههای بینالمللی در زمینه ساماندهی کودکان کار گفت: 85 کشور دنیا تجربههای موفقی در این زمینه دارند و گفتمان و نگاه پاتولوژیک و راهحل اساسی در این زمینه ضرورت دارد.
وی افزود: سازمان بینالمللی کار تلاش کرده که شرایط کار را بررسی و از این طریق مسئله کودکان کار را سر و سامان دهد و با توجه به این مسئله 100 میلیون کار کودک با برنامه در 85 کشور دنیا حذف شد و این نشان میدهد که موضوع در کشور ما نیز انجام شدنی است ولی ائتلاف بین دولت،مجلس، بخش خصوصی، دانشگاه و ... را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه برخی از کشورهای ضعیفتر از ما توانستهاند با برنامههای درست اقدامات مؤثری را انجام دهند،گفت:در حال حاضر بیش از هر موقع نیاز به تعهد در این زمینه داریم و به جای حذف صورتمسئله باید راهکار ارائه داد.
وی بیان داشت:وضعیت کنونی ما چرخیدن دور خود است در حالی که باید قدم به قدم گام برداشت و از تجربههای موفق بینالمللی استفاده کرد، همچنین ظرفیتسنجی و ابتکار عمل در این راستا حائز اهمیت است.
انتهای پیام/