مشکلات سیستان و بلوچستان در حوزه رفاه و آسیب‌های اجتماعی

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، شه‌بخش گرگیج در جلسه علنی شورای عالی استان‌ها در نطق پیش از دستور اظهار داشت: باید سیره عملی ما فارغ از هر نوع نگاه به دین و مذهب به انسانیت باشد زیرا نگاه درست به این موضوع اصل اسلام است و اسلام دین مساوات، برابری و برادری است. ما امروز خود را وارثان اصلی آن مکتب می‌دانیم اما کدام عنصرها به صورت برجسته در ما دیده می‌شود؟

وی ادامه داد: احزاب و جریان‌های سیاسی، دولتمردان و کارگزاران حکومتی دیگر زمان قهر کردن نیست، تاختن به یکدیگر و هجمه‌های مغرضانه به صلاح مملکت و کشور ما نیست، منزوی کردن و یا منزوی شدن به بهانه‌های مختلف راهگشای وضعیت کنونی کشور نخواهد بود و یک آشتی ملی و اصل و گذشت از یکدیگر و عقد اخوت برای سربلندی ایران اسلامی و تحکیم وحدت عملی در بین جریان‌های سیاسی و مذهبی با ایجاد فضای نشاط البته با قبول کردن تقصیرهای خویش نه توجیه آنها می‌تواند دشمنان را مأیوس کند.

گرگیج گفت: متأسفانه عده‌ای از خوان گسترده انقلاب استفاده‌های سوء می‌کنند تا شکاف بین قشر ثروتمند و فقیر بیش از هر زمان بیداد کند و بعضی برای دسترسی به حداقل‌های زندگی مشقتی جانکاه را تحمل می‌کند.

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها درباره مشکلات استان سیستان و بلوچستان، گفت: این استان روستایی‌ترین استان کشور و 67 درصد جمعیت آن افراد زیر 30 سال هستند و از این حیث جوان‌ترین استان کشور است.

وی گفت: میانگین سنی افراد بالای 65 سال 3.2 درصد در حالی که میانگین کشور 6.1 درصد است این یعنی امید به زندگی در استان سیستان و بلوچستان کمتر از هر جای دیگر است.

گرگیج گفت: اکنون توسعه سواحل مکران که مورد تأکید رهبر انقلاب نیز است، این توسعه بدون توانمندسازی نیروی انسانی، مکرانی متناسب با توسعه محلی و ابلاغ مسؤولیت اجتماعی و همه نهادها و سازمان‌های دخیل امکانپذیر نیست. 

نماینده مردم سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها بیان داشت: این استان با مشکلاتی در حوزه آب شرب مواجه است و میانگین آبرسانی در این استان 6.5 برابر کمتر از میانگین کشوری است (50 لیتر در ثانیه میانگین کشوری است اما در استان سیستان و بلوچستان نزدیک به 8 لیتر در ثانیه است). 

وی ادامه داد: بیمارستانی 64 تخت‌خوابی در شهر پلان در دولت سازندگی کلنگ‌زنی و در طول 30 سال در ابتدا و یا انتهای هر دولت و در نزدیک به انتخابات مجلس در هر دوره کلنگ‌زنی می‌شود و کلنگ‌زنی آن تبدیل به یک اسطوره تاریخی و بی‌اعتمادی را به حد اعلا رسانده است و به دلیل نداشتن اعتبار، اقدامی در ساخت این بیمارستان تحت پوشش جمعیت 180 هزار نفری منطقه دشتیاری حوزه شهرستان چابهار و بخش تلنگ شهرستان قصرقند صورت نمی‌گیرد.

گرگیج گفت: بر اساس آمار پزشکی قانونی میزان مرگ و میر در جاده‌های استان در سال 97 نسبت به سال 96 حدود 28 درصد افزایش یافته است علاوه بر خسارت مالی بیش از هزار نفر در استان در سال 97 بر اثر سوانح رانندگی و تصادفات جاده‌ای جان باختند و نزدیک به 9 هزار نفر نیز معلول شدند. در کنار عوامل دیگر جاده‌های ناایمن و فاقد استاندارد لازم یکی از اصلی‌ترین عامل فزاینده این حوادث‌ها است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی