احتمال دخالت واشنگتن درحادثه دریای عمان/ آمریکا و استراتژی «تغییر زمین بازی»

 خبر‌های منتشره حاکی از انفجار دو سوپر تانکر حامل نفت خام در دریای عمان است. این رخداد با توجه به تحولات سیاسی و دیپلماتیک در ۱۰ روز گذشته ازجهات مختلف قابل توجه است.


به گزارش حوزه تحولات منطقه گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تناقض‌های گفتاری و رفتاری رییس جمهور آمریکا و تیم امنیتی و سیاسی وی در ارتباط با ایران، تقریبا هرگونه ظن و تردید در خصوص عزم جدی امریکا برای تداوم سیاست‌های خصمانه علیه ایران را از میان برده است.

نظرسنجی‌های انجام شده در آمریکا نشان می‌دهد که علی رغم اقبال نسبی مردم این کشور به سیاست‌های اقتصادی ترامپ، بیش از نیمی از مردم امریکا با رویکرد‌های وی در سیاست خارجی بویژه اقدامات انجام شده در قبال ایران مخالف هستند که این موصوع تاثیر تعیین کننده‌ای بر احتمال ناکامی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ دارد.

تحلیلگران مسایل راهبردی در داخل امریکا نیز طی هفته گذشته با انتشار مقالات متعدد به این واقعیت اذعان نموده اند که ترامپ صرفا بدنبال مدیریت وضع موجود با هدف تداوم فشار کم هزینه به ایران و کاهش اراده تهران برای استفاده از ابزار‌های مقابله‌ای است.

دلیل اصلی این رویکرد، تداوم استفاده از منابع مالی عربستان و لابی اسراییل که دشمنان اشتی ناپدیر ایران هستند برای بهبود شرایط اقتصادی امریکا به عنوان تنها دستاورد ترامپ برای موفقیت در انتخابات ۲۰۲۰ است.

سفر هایکوماس وزیر امور خارجه المان و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به ایران و گفتگوی آن‌ها با مقامات بلند پایه کشورمان فرصتی را فراهم نمود که مواضع منطقی، مستدل و قانونی جمهوری اسلامی در خصوص ضرورت افزایش فشار جهانی به آمریکا برای دست کشیدن از رفتار‌های غیر قانونی و تحریم‌های فراسرزمینی به انان منتقل شود و اراده ایران برای ایستادگی در قبال زورگویی‌های آمریکا تبیین شود.

تاکید ایران بر تداوم راهبرد” مقاومت فعال” در قبال امریکا بخش مهمی از سیاست دوگانه آمریکا که بر مبنای فشار_مذاکره طراحی شده است را با چالش جدی مواجه نموده و زمینه برای تداوم بهره گیری از ان به منظور وقت کشی و حفظ وضع موجود را بشدت محدود کرده است.

اگرچه هنوز برای قضاوت نهایی در مورد عوامل حمله به دو نفت کش غول پیکر در دریای عمان قدری زود است و باید بررسی‌های بیشتر و دقیق تری صورت بگیرد، اما دلایل متعددی وجود دارد که می‌تواند انگشت اتهام را در این رخداد به سمت شَرّ مطلق در جهان یعنی ایالات متحده آمریکا و متحدان منطقه‌ای اش متمایل سازد.

تغییر زمین بازی برای توجیه اقدامات غیر قانونی مانند خروج از برجام واعمال تحریم‌های فراسرزمینی علیه ایران در کنار ایجاد زمینه جدید برای جبران ناکامی در پیگیری پرونده فجیره در شورای امنیت از سوی متحدان منطقه‌ای واشنگتن انگیزه‌های بسیار مهمی است که می‌تواند توجیه کننده اقداماتی از این دست باشد.

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی