رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران درباره میزان بزه در کودکان زیر 18 ساله گفت.
مصطفی اقلیما، رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبر فوری با اشاره به اعدامهای زیر 18 سال در ایران گفت: ما نمیتوانیم منکر این مساله شویم اما واقعیت اینجاست که با اعدام یک نفر، آن بزه از بین نمیرود.
اقلیما ادامه داد: کودکان با بزه متولد نمیشوند، نه معتاد هستند، نه جانی و نه جرمی را مرتکب شدند.
وی تاکید کرد: ما باید شرایطی که افراد را به این ورطه انداخته است را محکوم کنیم، قطعا شرایط در رشد و شخصیت گیری افراد تاثیر دارد.
این جامعه شناس درباره اصلاح قانون تاکید کرد: مشکل ما این است که طبق فرمایش رهبری عمل نمیکنیم. افراد مسئول در جامعه ما پاسخگو و شایسته نیستند، شاید اگر وکیل و قاضی در کشور وکیل و قاضی اطفال بودند و در این زمینه مطلع بودند روند اصلاح قانون تسریع میشد.
اقلیما توضیح داد: به طور مثال همین روز کودک، چرا هیچ مقام مسئولی درباره عملکردش درباره ممنوعیت کار کودکان یا کودکان بزهکار توضیحی نمیدهد؟ وقتی روزی به این نام داریم یعنی قرار است آسیبهایی که به این حوزه وارد میشود را بررسی کنیم در غیر اینصورت میتوانستیم برای پولدار یا ... روز داشته باشیم.
رییس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به اینکه هر زندانی در کشور حدود 3 تا 4 میلیون هزینه برای دولت دارد، افزود: شما فرض کنید این هزینه از همان ابتدا صرف کودک شود، قطعا دیگر بزهکار نمیشود و اتفاقا شاید به تولید کننده تبدیل شود و هزینهای هم برای دولت نداشته باشد.
وی ادامه داد: ما اتفاقا به جای محکوم کردن کودک و زیر 18 ساله باید، خانواده او را محکوم کنیم؛ آنها باید حکم بخورند و آنها باید مجازات شوند که کودک را در شرایط استاندارد تربیت نکردند.
اقلیما اضافه کرد: ما برای محکومیت کودکان باید عوامل و علت بزه را بررسی کنیم، اعدام کودک منشاء اصلی معضلات را حل نمیکند.