همانطور که از قبل گفته بودید با قهرمانی در مسابقات آسیایی به خواسته تان رسیدید، از عملکرد شاگردانتان در آسیایی رضایت داشتید؟
تنها از نتیجه قهرمانی که کسب شد رضایت داشتم. حتی در اوزانی که طلا گرفتیم مانند ۸۷ کیلوگرم راضی نبودم. تقریباً در تمام اوضاع المپیکی مانند ۶۰، ۶۷، ۷۷ و ۹۷ کیلوگرم از عملکرد بچهها راضی نبودم، اما چون تیممان روی سکوی قهرمانی رفت برای بازگشت روحیه نتیجه خوبی بود.
حدود هفت ماه است که کار را شروع کرده اید، آیا ارزیابی که در این مدت داشتید، محقق شده است؟
از چیزی که تصور داشتم بهتر است و خیلی بیشتر و جلوتر هستیم. جوانان خوبی با قابلیتهای بالایی داریم که میتوانند آینده درخشانی را رقم بزنند. نگاه ما تنها مسابقات امسال یا المپیک ۲۰۲۰ نیست، طوری کار میکنیم که این تیم و بچهها و جوانانی که اضافه میشوند موفقیت بزرگی در المپیک ۲۰۲۴ کسب کنند. شرایطی که وجود دارد و نفراتی که دیدیم از ستارگان قبلی کشتی فرنگی چیزی کم ندارند، فقط باید ذهنیت برنده بودن را در آنها به وجود آوریم. از نظر جسمانی تمام افرادی که کنار من کار میکنند این توانایی را دارند که بچهها را به اوج برسانند، اما مهم ذهنیت و خودباوری است که میتوانند در سطح اول کشتی فرنگی دنیا بدرخشند.
در این مدت در هر چهار مسابقهای که شرکت کردیم روی سکو رفته ایم در ترکیه دوم، در مجارستان دوم، در قهرمانی آسیا اول و در قزاقستان دوم شدیم. واقعاً بچهها عالی کشتی گرفتند.
انتقاداتی به کادر فنی کشتی فرنگی شده است که چرا برای کسب رنکینگ فرنگیکاران به تورنمنتهای بیشتری اعزام نشدند، شما برنامهای برای این موضوع نداشتید؟
متاسفانه مباحثی که مطرح میشود کارشناسی نیست و از روی غرض است. این موضوع از چند جنبه قابل بحث است، مثلاً ابتدا از عدالت و فرآیند انتخابی صحبت میکنند، اگر ما از ابتدا یک گروه خاص را برای رنکینگ جدا میکردیم و آنها انتخاب شده بودند همین افراد انتقاد میکردند که چرا انتخابی نادیده گرفته شده است، چون عملاً هم انتخاب بی معنا میشد. اگر هم قرار بود عدالتی برقرار و انتخابی برگزار شود از کجا معلوم کشتیگیری که رنکینگ آورده میتواند در انتخابی برنده باشد، شاید میباخت. از طرف دیگر ما قافیه اصلی امتیاز رنکینگ را در مسابقات جهانی باختیم.
تمام نفراتی که در حال حاضر رتبههای نخست رنکینگ را در اختیار دارند در مسابقات جهانی اول شدند و ۵۰ امتیاز رنکینگ را گرفتند. کشتیگیران ما اگر در هر چهار مسابقه رنکینگ دار هم اول میشدند نهایتاً ۳۵ امتیاز میگرفتند و اگر ۱۰ امتیاز دیگر هم اضافه میشد نهایتاً ۴۵ امتیازی میشدند که بازهم به ۵۰ امتیاز مسابقات جهانی نمیرسید.
از طرفی تنها علیاری در مسابقات جهانی موفق به کسب مدال شد و امتیازات سایرین خیلی پایین بود.
زمانی که تیم را تحویل گرفتیم نوری و علیاری به زحمت راه میرفتند، چه برسد به این که شرایط حضور در مسابقه را داشته باشند ترسیدیم آنها را به مجارستان ببریم چون آماده نبودند. تمام مسابقات رنکینگ در وزن قانونی برگزار میشود، چهار مسابقه پشت سر هم در وزن قانونی برگزار میشود وکشتیگیر را فرسوده میکند، آن هم فقط برای کسب ۳۵ امتیاز رنکینگ. این غیر ممکن است.
در وزن ۹۷ کیلوگرم آلکسانیان قهرمان جهان و المپیک کجای رنکینگ قرار دارد؟ از طرف دیگر موسایف که نفر اول رنکینگ است از کجا معلوم نماینده روسیه در مسابقات جهانی باشد؟ روسها انتخابی برگزار میکنند و کشتی گیری که برتر باشد را به مسابقات جهانی اعزام میکنند. همانطور که گفتم قافیه امتیاز رنکینگ را در مسابقات جهانی باختیم که نتوانستیم امتیازات لازم را کسب کنیم. طلای آسیا تنها ۱۲ امتیاز دارد. در خیلی از تورنمنتها به دلیل تعداد کم شرکتکنندگان امتیازات کمتر هم میشود. این صحبتها منصفانه نیست، عدالت محوری و فرایند در مسیر رنکینگ هیچ معنایی ندارد چون با یکدیگر جور در نمیآید.
نمی دانم چه چیزی را باید جواب بدهم؛ ولاسوف نفر اول المپیک است، اما جایی در رنکینگ ندارد و در بین نفرات معمولی قرار میگیرد. به عنوان مثال اگر من عبدولی را در ۸۲ کیلوگرم انتخاب کنم در هر کجای جدول که قرار بگیرد، اگر آماده باشد همه را میبرد، اما کدام کشتی گیر ما این توانایی را داشته که نفر اول رنکینگ شود؟ من در چه زمانی آمده ام؟ ۵ - ۶ ماه است تلاش میکنیم شرایط آمادگی جسمانی و روانی بچهها را بالا ببریم تا به خودباوری برسند. هنوز هم تکرار میکنم که کارمان در قزاقستان سخت است.
۹۰ روز تا مسابقات جهانی فرصت داریم برنامه چیست؟
خدا را شکر زمان مناسبی در اختیار داریم. تا اینجا هم راه را خیلی خوب آمدیم و بچهها واقعاً خوب تحمل کردند و عذاب کشیدند و سختیها را تحمل کردند. فکر نمیکردم این طور همراهی کنند. انشاءالله این مسیر را هم با همین روند ادامه دهیم.
باید دو هدف را در مسابقات جهانی در نظر بگیریم، اول اینکه آیا میخواهیم روی سکو برویم و نسبت به سال گذشته چند پله بالاتر بیاییم که اعتقاد دارم به راحتی به این موضوع دست پیدا میکنیم، اما از نظر المپیکی راضی هستم که روی سکوی جهانی نرویم، اما تمام سهمیه المپیک را بگیریم، هر چند می دانم سرزنش میشوم و انتقاد میکنند، اما باز هم راضی هستم تا خیالمان بابت سهمیهها راحت شود. اعتقاد دارم سختترین مسابقات جهانی همیشه قبل از المپیک است، خیلی امیدوارم چون ایمان دارم بچهها با تمام وجودشان اجازه نمیدهند کشتی فرنگی شرمنده شو
انتخابات فدراسیون کشتی هم شرایط را کمی نابسامان کرده است.
متاسفانه سه دوره که من حضور داشتم دقیقاً قبل از المپیک کشتی دچار این چالش میشود و تغییرات به وجود میآید. نمی دانم آیا میتوان چیزی را تغییر داد و برگرداند یا نه، اما این بدترین اتفاقی است که میتواند قبل از المپیک رخ دهد که در سه دوره اخیر گریبان کشتی را گرفته است.