مثبت‌نگری مرحوم حافظی از مهم‌ترین خصایص ایشان بود/ تحریم به شرط مقاومت و استقامت برطرف می‌شود

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، مراسم ترحیم محمدرضا حافظی بزرگ مرد مدرسه‌ساز ایران عصر امروز در مسجد جامع شهرک غرب تهران برگزار شد. در این مراسم مسئولان کشوری و لشکری، آموزش و پرورش، فرهنگی، خیرین مدرسه‌ساز و ... حضور یافتند.

غلامعلی حداد عادل رئیس سابق مجلس شورای اسلامی در این مراسم با بیان اینکه بنده حامل پیام تسلیت شفاهی مقام معظم رهبری به مناسبت درگذشت مرحوم محمدرضا حافظی هستم، گفت: مقام معظم رهبری با اظهار تأسف از فقدان این مرد خدمت‌گذار درگذشت ایشان را به خانواده، بازماندگان، دوستان، همکاران، همشهری‌های و به ویژه جامعه بزرگ خیرین مدرسه‌ساز کشورمان تسلیت گرفتند و برای آن مرحوم طلب مغفرت و همچنین بازماندگان ایشان طلب اجر جزیل کرده و به بنده اعلام کردند پیام‌شان را عرض کنم.

وی افزود: بنده اجازه می‌خواهم آنچه را که خود از مرحوم دیده‌ام عرض کنم، بنده ۱۳ سال تمام در وزارت آموزش و پرورش حضور داشتم و آن سال‌های سخت دهه شصت را تجربه کردم. بنده کاملاً شاهد تحول بزرگ در آموزش و پرورش آن دوران بودم که آن تحول نهضت مدرسه‌سازی خیرین در ایران بود. در زمان جنگ با کمبود بودجه در شرایط سختی بودیم و بودجه آن زمان کفاف نمی‌داد و مدرسه‌سازی مانند الان نبود. 

رئیس سابق مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیداری که با مرحوم حافظی داشتند فرمودند خدا به شما با کاری که در امر مدرسه‌سازی انجام دادید عمر دوباره دهد و این اقدام‌های شما مبارک است.

حداد عادل ادامه داد: امروز جمع خیرینی که در کشور وجود دارند پشتوانه‌ای مهم برای فرهنگ و علم و دانش در ایران هستند و مرحوم حافظی مانند ستون خیمه را برپا داشته و محور این حرکت بود. ما در هیأت امنای مؤسسه نور مبین به اتفاق یکدیگر عضویت داشتم و بنده شاهد تلاش‌های ایشان بودم.

وی گفت:‌ در شخصیت مرحوم حافظی چند عنصر را می‌توانستیم آشکارا ببینیم. یکی اخلاص ایشان که از خدمت به دنبال آوازه و مقامی نبود و خالصاً برای خدا و خدمت به مردم تلاش می کرد.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اضافه کرد: دوم شخصیت متین و خوش فکر مرحوم بود که هر کس ایشان را می‌دید می‌گفت دکتر حافظی می‌توانست در تخصص خود فعالیت کند ولی اقدام مدرسه‌سازی را به صورت خیریه انتخاب کرد. همچنین مثبت‌نگری مرحوم حافظی از دیگر خصایص ایشان بود و اجازه منفی‌بافی به خود نمی‌داد. ایشان خود همه را به مراسم‌ها دعوت می‌کرد و مجلسی نبود که برگزار شود و در آن تصمیم مهمی برای آموزش و پرورش گرفته نشود.

حدادعادل اظهار کرد: مرحوم حافظی نه تنها در ایران نهضتی به‌پا کرد بلکه در خارج از کشور نیز اقدامات مهمی انجام داد و فقدان ایشان غمی بزرگ است که باید تسلیت بگویم. من به جمع حاضر که عمدتاً‌ از خیرین هستند می‌گویم به هر اندازه که در فقدان این شخص ناراحت هستید، مصمم به اقدامات خیّرانه باشید.

وی افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده‌‌اند هر پرچمی که از دست سرداری بر زمین افتد، سردار دیگری آن را با قوت در دست می‌گیرد و راه را ادامه می‌دهد؛ لذا همه شما سعی کنید با عزم و اراده راهی که این عزیز از دست رفته شروع کرد ادامه پیدا کند زیرا این کشور احتیاج به نهضت مدرسه‌سازی دارد.

حدادعادل گفت:‌ این کشوری که به جرم استقلال‌خواهی و اینکه نمی‌خواهد گاو شیرده ابرقدرت‌ها در منطقه باشد گرفتار تحریم اقتصادی شده و احتیاج به کمک دارد و شما خیرین پیشگام بوده‌اید، چه قبل از تحریم و چه حین تحریم؛ ان‌شاءالله تحریم برداشته می‌شود به شرطی که مقاومت و استقامت کنید و شما مظهر این مقاومت هستید.

وی با بیان اینکه مرگ سرنوشت همگان است، افزود: حدود ۱۵ روز پیش که بنده به عیادت مرحوم حافظی در بیمارستان ایران‌مهر رفتم فکر نمی‌کردم که امروز به مراسم ختم ایشان بیایم و همه ما اضافه می‌شویم اما داستان داریم تا داستان. یکی مانند دکتر حافظی اضافه نیک می‌شود و خیلی‌ها اضافه بد؛ این احترام جامعه، مقام معظم رهبری و مردم نشان می‌دهد که راه درست آنی است که مرحوم حافظی پیش رفته است.

رئیس سابق مجلس شورای اسلامی گفت: ای کسانی‌که از راه درست یا نادرست ثروت‌اندوزی می‌کنید اما در راه درست خرج نمی‌کنید، از خیرین مدرسه‌ساز و امثال دکتر حافظی الگو بگیرید وسرمایه‌ خود را خرج ملت‌تان کنید و کاری کنید تا بچه‌ای بدون مدرسه نماند گاهی در اخبار می‌شنویم یک فردی جنایتکار شده، همه عصبانی می‌شویم و می‌گوییم وی را باید کشت، چنین و چنان کرد؛ بله، قانون باید کار خود را انجام دهد ولی ما باید از خود بپرسیم  چه شد این آدم به این راه آمد و به این سرنوشت دچار شد.

وی اضافه کرد:‌ اگر آن روزی که آن فرد جنایتکار از مدرسه جدا مانده بود، کسی دست او را می‌گرفت و تربیت می‌کرد چه بسا که از او به جای جنایتکار یک خدمتگزار ساخته می‌شد. شماها در این راه قدم برداشتید لذا الگو شدید برای افرادی که وارد این راه شده‌اند. ای خدای بزرگ این مرد بزرگ را در پناه خود بگیر و سر سفره خود مهمان کند و همچنین هر فردی که در مدارس ساخته شده توسط مرحوم تحصیل می‌کند ثوابی برای وی در نظر بگیر.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی