سعید سهرابپور رئیس شورای داوری رقابت علمی کنز در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره آثار دریافت شده در رقابت علمی کنز گفت: آثار دریافتی در مرحله ابتدایی توسط کارگروه تخصصی بررسی شد و آثاری که دارای حد نصاب نمره علمی لازم بودند به مرحله داوری نهایی راه پیدا کردند.
وی افزود: آثار ارسال شده از نظر سطح علمی بسیار متنوع بودند، سطح علمی حدود 10 درصد آثار، عالی بود؛ 60 درصد آثار، سطح علمی خوبی داشتند و در نهایت 30 درصد آثار حایز شرایط برای بررسی در مراحل بعدی داوری قرار نگرفتند. از این میان، برخی آثار با توجه به اینکه ایدههای خوبی بودند اما راه حل ارائه شده، غیرکاربردی و هزینه زیادی را صرف میکرد. با توجه به اینکه یکی از شاخصههای داوری، کاربردی بودن اثر ارائه شده است، آثاری از این دست حذف شدند.
سهرابپور با بیان اینکه میزان مشارکت دانشجویان و استادان با توجه به میزان تبلیغات رقابت علمی کنز خوب بوده است، گفت: به طور کل 1045 نفر در رقابت علمی کنز شرکت کردند که تا پایان مهلت فراخوان، 591 اثر به دبیرخانه ارسال و پس از پایان مهلت ارسال آثار، حدود 40 اثر دریافت شد که طبق قوانین این آثار داوری نشدند.
رئیس شورای داوری رقابت علمی کنز ادامه داد: در دوره اول رقابت علمی کنز از 15 کشور جهان اسلام در آن مشارکت کردند که از این کشورها، شرکت کنندگانی به عنوان افراد برتر به مرحله نهایی راه پیدا کردند.
وی درباره نقاط ضعف و قوت رقابت علمی کنز توضیح داد: در رقابت علمی کنز به دنبال کم کردن فاصله بین دستاوردهای علمی و نیازهای جامعه بودیم، به همین دلیل در کنار استفاده از شیوههای متداول ارائه دستاوردهای علمی یعنی مقاله یا ساخت اختراع و پتنت، از روشهای نوینی همچون ارائه در قالب فیلم بهره برده شد تا دانشپژوه به زبان ساده در خصوص دستاورد علمی خود برای علاقهمندان صحبت کند؛ اما با توجه به اینکه تاکنون رقابتهای علمی به صورت ارائه مقاله و رساله بوده است، اغلب دانشجویان و استادان به سخنرانی و ارائه کار در قالب فیلم عادت نداشتند؛ بنابراین نیاز است در روشهای نوینی، برنامهریزی صورت گیرد. به همین دلیل برای نفرات برتر کارگاه آمادهسازی ارائه برگزار کردیم تا در روز اختتامیه و داوری مرحله دوم، ارائه قویتری داشته باشند.
سهرابپور درباره نقاط قوت و زمینههای بهبود رقابت علمی کنز ادامه داد: زمینههای بهبود این رقابت، ارتقاء زیرساخت در دریافت فیلم، لزوم درج زیرنویس، تبلیغات در فضای بینالملل و گاهشمار رقابت بود که با برنامهریزیهای انجام شده در دومین دوره رقابت علمی کنز این مشکلات برطرف خواهند شد.
به گزارش فارس، اختتامیه نخستین دوره رقابت علمی کنز، 21 آبانماه امسال با تقدیر از منتخبان برتر این رقابت در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/