سوپر جاذب‌های ضد باکتری و ضد نمک توسط محققان ایرانی تهیه شد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از مواد پرکاربرد و افزودنی برای جذب آب و املاح سوپر جاذب‌ها (هیدروژل) هستند، سوپر جاذب یک پلیمر است که قابلیت جذب آب و مواد محلول را دارد که با توجه به این توانایی در صنایع مختلف همچون کشاورزی، بهداشتی، تولید بتن و تولید کابل جاذب رطوبتی مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین یکی از مصارف پرکاربرد آنها در منسوجات سلولزی است، همچنین در زخم پوش ها نیز برای جذب خون یا ادرار کاربرد دارد. البته به علت تماس آنها با خون و ادرار فضای مناسبی برای رشد باکتری ها فراهم می شود. بنابراین تولید سوپر جاذبی با خواص ضد باکتریایی در این زمینه می تواند گامی تاثیرگذار باشد.

کاهش هزینه ها با نوآوری

در این زمینه محققان در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح «تهیه سوپرجاذب های آکریلی ضد باکتری و ضد نمک» را انجام دادند. 

نسرین معینی مجری این طرح پژوهشی بیان کرد: یکی از ویژگی های این سوپر جاذب قابلیت طراحی بر مبنای کاربرد آن است. زیرا در این پژوهش بر روی ذرات کار شد پس می توان آنها را بر اساس نوع کاربرد تغییر داد. 

وی همچنین ابراز کرد: همچنین این سوپر جاذب خاصیت ضد باکتری و ضد نمک دارد. بنابراین بستر رشد به باکتری داده نمی شود و به گونه ای طراحی شده که حساسیت به نمک نیز به شدت کاهش یافته است. از بعد علمی  نوآوری موجود در این تحقیق قابلیت تأمین خواص بسیار مطلوب با صرف کمترین هزینه را امکان پذیر کرده است.

انتهای پیام/