حیات شبانه، نایت لایف ارزشی‌ها یا طرحی برای احیای نشاط شهری/ مخالفان و موافقان چه استدلالی دارند؟ +نظرخواهی

filemanager/6/OOOUU1
مخالفان و موافقان طرح حیات شبانه چه استدلال‌هایی برای یکدیگر دارند؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبر فوری، ساعت دو نیمه شب است، گرسنه هستید و احتیاج به غذا دارید، هیچ رستورانی در اطراف شما کرکره بالایی ندارد. ساعت 2 شب است و تازه از سرکار خود بازگشتید، مجبور هستید از تاکسی‌های اینترنتی استفاده کنید، خیابان خلوت و خالیست و خوف عجیبی از نبود آدم در کنارتان دارید. ساعت 2 نیمه شب است و بیخوابی به سرتان زده است، بیخوابی که شاید اندکی قدم زدن و استشمام هوای آزاد بتواند آن را رفع کند. شدنی نیست! هیچ کدام از مثال‌های بالا دست کم در کلانشهری مانند تهران شدنی نیست، زیرا شهرما، شب‌ها زندگی نمی‌کند. 

طرح «حیات شبانه» اما هر ساله در کشور، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود. طبق این طرح چند منطقه در کلانشهرها تا ساعات نزدیک به سحر از شهروندان استقبال می‌کنند. این طرح که به زعم جوانان باعث ایجاد نشاط در این قشر می‌شود البته در بسیاری از شهرها مانند مشهد، در سایر ایام سال هم برگزار می‌شود. حیات شبانه اما در ایام ماه مبارک رمضان در شهری مانند تهران، شامل باز بودن مراکز ورزشی، اغذیه فروشی‌ها، داروخانه‌ها و امکانات تفریحی مانند سینما و تعدادی از تئاترهاست. 

 

موافقان چه می‌گویند؟

اکنون اما مسئولان حوزه شهری در تلاشند تا بتوانند طرح حیات شبانه را در سایر روزها در پایتخت برقرار کنند. بسیاری نبود امنیت را مشکل اساسی این طرح می‌دانند. این در حالیست که زهرا نژاد بهرام، یکی از اعضای شورای شهر تهران که جزو موافقین اصلی طرح حیات شبانه در تهران نیز هست در اینباره می‌گوید: رویکرد اصلی ما تقویت امنیت شهر به خصوص در شب است تا مردم بتوانند از ظرفیت‌های زندگی در شب استفاده کنند.

وی معتقد است: طرح حیات شبانه مغایر با سبک زندگی ایرانی- اسلامی نیست و این طرح در منطقه مسکونی اجرایی نشده و تنها در مناطق تجاری مدنظر است و ۵ محور در نظر گرفته شده همه تجاری است.

 

 فقط تا ساعت یک بامداد!

یکی از مخالفان اصلی طرح حیات شبانه اما پلیس است. نیروی انتظامی استدلال متفاوتی دارد. برقراری امنیت و شرایطی برای عدم ایجاد ترافیک در معابر در ساعات پایانی شب. 

پلیس بعد از پایان ماه مبارک رمضان، چند شرط برای ادامه حیات شبانه پایتخت گذاشت. شروطی که البته به گفته مقامات اجرایی نشد. فرمانده انتظامی تهران بزرگ در جمع خبرنگاران  با تاکید بر اینکه باید پیوست انتظامی، ترافیکی و امنیتی برای این طرح تعریف کنیم، تصریح کرد: تاکنون این اتفاق رخ نداده است و چنین پیوستی ارائه نشده است، اما اگر این به شروط و مسائل توجه شود پلیس مخالفتی با این طرح نخواهد داشت.

رحیمی درباره اینکه ساعت کار صنوف می‌تواند تا ساعت 1 بامداد ادامه پیدا کند نیز گفت: برخی از صنوف که کاربریشان اجازه فعالیت تا ساعت یک بامداد را به آنان می‌دهد می‌توانند تا این ساعت فعالیت کنند، اما لازم است که قبل از آن هماهنگی‌های لازم را با صنف مربوطه و پلیس انجام دهند و مجوزهای لازم را دریافت کنند. 

تعامل برقرار شد؟ 

زهرا نژاد بهرام بعد از اظهارات پلیس درباره شروط ادامه حیات شبانه خبر از تعاملی تازه با این ارگان داد. او در جمع خبرنگاران از برگزاری جلسه مشترکی با سردار رحیمی خبر داد و عنوان کرد: در این جلسه قرار شد نیروی انتظامی تهران بزرگ کارگروهی را تشکیل دهد تا بتواند امنیت و جوانب کار را کنترل کند تا ما بتوانیم در پایتخت همانند ماه مبارک رمضان شاهد زیست شبانه باشیم. سردار رحیمی درباره نحوه عملکرد کارگروه مشترک وعده داد با تشکیل این کارگروه کلیه نواقص موجود در اجرای آزمایشی طرح زیست شبانه مانند ترافیک پایتخت در زمان اجرای طرح زیست شبانه برطرف شود. 

وی اما نوید ادامه طرح در روزهای دیگر سال را داد و با بیان اینکه  این طرح باعث مزاحمت نیست گفت: فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد که با تشکیل این کارگروه مشکلی در اجرای طرح زیست شبانه برای پایتخت وجود ندارد و ما می‌توانیم زیست شبانه را در پایتخت با حضور نیروهای انتظامی اجرایی کنیم. 

این صحبت‌ها در حالی مطرح شده است که صبح روز گذشته، سردار رحیمی آب پاکی را روی دست دوستداران حیات شبانه ریخت. او در گفت‌وگویی عنوان کرد:  ما چیزی به نام حیات شبانه نداریم و نمی‌توانیم واحدهای صنفی را مجزا کنیم و بگوییم که واحدهای صنفی در فلان خیابان‌ها می‌توانند تا دیر وقت فعالیت کنند و بقیه باید فعالیت خود را تعطیل کنند. خاموشی تمام واحدهای صنفی رأس ساعت ۲۴ است و تعدادی از واحدهای صنفی از جمله اغذیه‌فروشی‌ها و آبمیوه‌فروشی‌ها در نیم فصل اول سال تا ساعت یک بامداد مجاز به فعالیت هستند. 

وی به حضور ماموران در معابر،‌ میادین و خیابان‌ها اشاره و بیان داشت: حضور ماموران،‌ امنیت‌زا است و با توجه به آنکه در شب تعداد ماموران‌مان به حداقل می‌رسد اگر قرار باشد اصناف به فعالیت خود ادامه دهند این سوال مطرح می‌شود که امنیت آنها را چه کسی برقرار می‌کند. 

فرمانده انتظامی پایتخت با تاکید بر این مطلب که باید همه اصناف و کسبه از امتیاز یکسان برخوردار باشند خاطرنشان کرد: اگر کاری قرار است انجام شود باید ابتدا تمهیدات انتظامی،‌ ترافیکی و امنیتی آن برقرار باشد در غیر این صورت امکان‌ پذیر نیست. 

شما نظر دهید

روز گذشته مصاحبه محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران بار دیگر بحث حیات شبانه‌ها را به تیتر یک رسانه‌ها کشاند. اکثر مردم در صفحاتشان در فضای مجازی به صحبت‌های او واکنش نشان داند. 

رییس شورای شهر تهران، روز گذشته با بیان اینکه با طرح حیات شبانه مخالف است گفت که حتی حاضر نیست که فرزندانش هم در این طرح مشارکت کنند. این صحبت‌ها که توسط مخالفان طرح حیات شبانه به سرعت در رسانه‌ها نیز چرخید. هرچند که محسن هاشمی در نهایت با ارائه توضیحی اعلام کرد که این مصاحبه به صورت در جمع گرفته شده است و عین جملات او نیست اما مخالفان طرح حیات شبانه، توانستند آن را دستمایه‌ای برای علت مخالفتشان عنوان کردند. 

اما شما درباره حیات شبانه چه نظری دارید؟ آیا موافق هستید که طرح حیات شبانه در طول سال و در کلانشهرها باقی بماند؟ اگر مخالف هستید چه استدلالی برای آن دارید؟

برچسب ها:

اجتماعی