کشف تکه‌ای از پازل بیماری "آسم"

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، اگرچه آسم یک بیماری رایج است اما ما همه چیز را در مورد این بیماری نمی‌دانیم.

براساس گزارش «نیواطلس»، محققان در حال حاضر به عنوان بخشی از پروژه «اطلس سلول‌ انسانی»، انواع مختلفی از سلول‌های ریه سالم و ریه مبتلا به آسم را مورد بررسی قرار دادند تا بتوانند داروهای جدیدی را برای درمان این بیماری تولید کنند.

دانشمندان در این آزمایش، اطلاعات بیش از 36 هزار سلول نواحی بینی و سه بخش متفاوت از ریه 17 شرکت‌کننده را تجزیه و تحلیل کردند و شاهد تفاوت‌های سلولی میان ریه‌های سالم و مبتلا به آسم شدند.

یکی از کلیدی‌ترین کشف‌های آنان، چگونگی برقراری ارتباط میان سلول‌های مجاری تنفسی بود؛ به طور معمول تعدادی از این سلول‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند تا از عملکرد مجاری تنفسی محافظت کنند.

محققان با سرشماری مولکول‌های جدید، متوجه شدند، در افراد مبتلا به آسم، سلول های Th2 بیش از حد فعال هستند؛ این بدان معناست که این سلول‌ها می‌توانند به راحتی مجاری تنفسی را تنگ و متورم کنند و باعث مشکلات تنفسی و حملات آسمی شوند.

«مارتین نووین» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما پیش از این می‌دانستیم که سلول‌های Th2 در آسم نقشی را ایفا می‌کنند اما حالا می‌بینیم که تاثیر این سلول‌ها چقدر زیاد است.

همچنین تولید بیش از حد موکوس (مخاط) یکی دیگر از علائم آسم است و محققان در این مطالعه‌ سلول جدیدی به نام « muco-ciliated » را کشف کردند که در مجاری تنفسی پایینی بیماران مبتلا به آسم واقع شده است.

در مجموع، این یافته‌ها می‌تواند منجر به تولید داروهای جدیدی برای درمان آسم شوند. به طوری که این داروها باید از پاسخ سلول‌ها به سیگنال‌های التهابی شدید جلوگیری کنند.

انتهای پیام/