به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مخاطبان سامانه «فارس من» از خبرگزاری فارس خواستهاند تا پیگیری کند چرا معاونی که اجازه به کشتیهای چینی داد تا در خلیجفارس ماهیان و آبزیان این دریا را به تاراج ببرند مجدداً در بدنه وزارتخانه مانده است.
صحبتهای مخاطبان در مورد حسن صالحی رئیس سابق سازمان شیلات است که حدود ۴ ماه پیش از رئیس سازمان شیلات رفت و جای خود را به نبیالله خونمیرزایی رئیس جدید داد، برخی رسانهها این نوع رفتن ایشان را پرحاشیه و به دلیل دادن مجوز صید به کشتیهای ترال چین مرتبط دانستند.
و اکنون برخی منتقدند که رئیس سابق شیلات با این سابقه که داشته نباید در بدنه وزارت جهاد کشاورزی بماند.
یک مقام آگاه در وزارت جهاد کشاورزی به خبرنگار فارس گفت:« آقای حسن صالحی رئیس سابق سازمان شیلات در حال حاضر به عنوان مشاور وزیر و به صورت کاملاً موردی و پارهوقت فعالیت میکند و در قبال آن هیچ پولی هم از وزارتخانه دریافت نمیکند.»
وی با بیان اینکه بکارگیری ایشان به عنوان مشاور وزیر کاملا قانونی است،گفت: صالحی جانبار 70 درصد است و قانون منع بکار گیری بازنشستگان شامل ایشان نمیشود.
عبدالمهدی بخشنده معاون وزیر جهاد کشاورزی حدود 4 ماه پیش در جلسه تودیع و معارفه رئیس سازمان شیلات گفت: به دلیل سابقه درخشان صالحی از نظر مدیریتی و فنی و نیز به دلیل تعهد و خلوص ایشان از نظرات و ایدهها و تجربیاتش در بدنه وزارت جهاد کشاورزی استفاده خواهد شد.
* ماجرای استعفای رئیس شیلات و صید ترال
رئیس سابق سازمان شیلات در سال گذشته تحت انتقاد شدید بود که چرا به کشتیهای ترال چینی اجازه صید در منطقه خلیجفارس داده و با آنها قرارداد بسته است، منتقدان میگفتند کشتیهای ترال با انداختن تورهای بسیار پیشرفته در کف دریا همه موجودات زنده دریایی را جمعآوری میکنند و در حقیقت به ذخایر آبزیان این منطقه آسیب جدی وارد میسازند.
آنها میگفتند از زمانی که چینیها در این دریا صید میکنند معیشت ساحلنشینان به خطر افتاده و آنها در تأمین زندگی خود با مشکل مواجه هستند.
این مسئله چنان جدی شد که نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان استانهای جنوبی کشور به شدت معترض بودند و اعتراض آنها باعث شد حجتی چند نوبت به مجلس رفت و به سوالات نمایندگان پاسخ داد. وزیر در مجلس گفت: وزارتخانه با دادستانی هرمزگان هماهنگی کرده و صیادان تنها فانوسماهیهایی صید کردهاند که در عمق بسیار زیاد دریاست، اما این پاسخها کسی را قانع نکرد و فشارها ادامه یافت.
ماجرای صید کشتیهای چینی آنقدر حاشیهساز شد که نیروی دریایی سپاه به موضوع ورود کرد و چندین کشتی صید ترال در آبهای خلیج فارس و مکران را توقیف کرد. پیش از آن نیز دو کشتی غیرمجاز صیادی چینی توسط گارد ساحلی اداره بنادر و دریانوردی چابهار توقیف شده بودند و فرمانده سپاه هم در سخنانی با انتقاد از برخی مدیران دولتی از بیکاری صیادان ساحلی به خاطر حضور کشتیهای چینی صیادی گلایه کرده بود.
در ادامه این انتقادات بود که اواخر سال گذشته آقای حسن صالحی از سمت خود استعفا داد اما عبدالمهدی بخشنده معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت من خودم شاهد هستم که آقای صالحی به رغم درد ورنج فراوان به خاطر جانبازی به فعالیت ادامه میداد و این اواخر چند بار آمد و استعفا داد اما وزیر نمیپذیرفت چرا که ایشان در کار خود بسیار استاد و مجرب بودند اما واقعا وزیر دیگر چارهای برایش نمانده بود که با درخواست استعفای ایشان موافقت کند.
در جلسه تودیع و معارفه رئیس سابق و جدید سازمان شیلات که در محل این سازمان با حضور معاون امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و در غیاب وزیر جهاد برگزار شد سخنرانان به شدت استعفای وی به دلیل فشارهای منتقدان را تکذیب کردند و در عین حال از برنامههای ایشان طی چند سال گذشته و نیز قرارداد صید ترال با چینیها به شدت دفاع کردند.
عبدالمهدی بخشنده معاون اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سابق شیلات را مدیری مدبر معرفی کرد که از نظر وی توانسته بود عملکرد سازمان شیلات را در سالهای گذشته چندین برابر افزایش دهد.
حسن صالحی رئیس سابق شیلات هم پیش از این درباره قرارداد صید ترال با چینیها اعلام کرده بود که این قرارداد میتواند ارزآوری بسیار خوبی برای کشور داشته و اشتغال ایجاد کند.
وی توضیح داده بود نوع ماهیانی که چینیها صید میکنند از جنس ماهیانی است که هیچ استفادهای از آنها در داخل کشور نمیشود و اگر اینها صید نشوند، عامل بازدارنده تولید برای دیگر آبزیان محسوب خواهد شد.
انتهای پیام/