جزئیات بازگشت سرمایه‌ 500 میلیاردی بنیاد‌ مستضعفان در پروژه ترمینال سلام

‌به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ساخت پروژه ترمینال‌گالری بین‌المللی سلام در فرودگاه امام خمینی (ره) از سال ۱۳۸۹ آغاز شد، اما عدم تأمین مالی، اجرای پروژه را برای مدت زیادی به تعویق انداخت.

‌در سال ۱۳۹۴ طی مذاکراتی بین بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهر‌سازی مقرر شد پروژه به صورت BLT انجام شود.

این ترمینال امروز با حضور رئیس‌جمهور، وز‌یر راه و شهرسازی، رئیس بنیاد مستضعفان، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و جمعی از مقامات ارشد دولت افتتاح شد.


در این مراسم محمد سعیدی‌کیا رئیس بنیاد مستضعفان بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۳۹۵ تصمیم گرفت تغییراتی در پروژه ترمینال سلام ایجاد کند و ظرفیت این ترمینال را از ۴ میلیون نفر به ۵ میلیون نفر افزایش داد و طی توافقات انجام شده سر انجام بنیاد مستضعفان در سال ۱۳۹۶ احداث ترمینال بین المللی سلام را آغاز کرد.

سعیدی‌کیا با اشاره به تحریم‌های سخت بین المللی گفت:گرچه در زمان اجرای پروژه در شرایط تحریم بسیار سختی به سر می‌بردیم، اما با هماهنگی کامل بنیاد مستضعفان با وزارت راه و شهرسازی پروژه به نتیجه رسید.

وی اضافه کرد: با وجود تغییرات مد نظر وزارت راه و شهرسازی در مدت کمتر از 2 سال توانستیم این پروژه عمرانی بی نظیر در کشور را به مرحله افتتاح برسانیم.

رئیس بنیاد مستضعفان گفت: در این پروژه از حداکثر امکانات داخلی استفاده شده و پروژه‌ای با این ابعاد و این تجهیزات و تکنولوژی برای اولین بار در نوع خود در کشور اجرا شده است.

سعیدی‌کیا افزود: بنیاد در این پروژه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده است که توسط پیمانکاران و شرکت‌های زیر مجموعه این نهاد انقلابی در زمینی به مساحت ۶۰ هزار متر مربع اجرا شده است، طی قرار داد مسئولیت طراحی، ساخت و همچنین تامین منابع توامان بر عهده بنیاد مستضعفان واگذار‌ و مقرر شد برگشت سرمایه‌گذاری بنیاد مستضعفان از طریق در‌آمد‌های شهر فرودگاهی در حسابی تجمیع می‌شود و با سودی 3 درصد بالاتر از تسهیلات بانکی به بنیاد مستضعفان پرداخت ‌شود. 

‌سعیدی‌کیا اضافه کرد: این پروژه نماد همکاری خوب بین دو دستگاه هست که می‌توانند الگویی برای سایر پروژه‌های مشابه در کشور باشند امیدوارم این پروژه ثمرات خوبی را برای مردم به همراه داشته باشد.

 

براساس این گزارش، پروژه ترمینال سلام در مدت ۱۶ ماه در کمترین زمان ممکن اجرا شد و ثابت کرد در شرایط تحریم فنی‌ترین پروژه‌های کشور را می‌توان با حداقل منابع و با اتکا بر توان و تخصص داخلی به انجام رساند.

فرودگاه امام خمینی (ره) از جهت فناوری‌ها و تجهیزات به کار رفته در کشور پیشرو است‌، بنیاد مستضعفان تجربه فرودگاه‌سازی در این وسعت با سیستم‌های هایتک را به صورت کامل در کشور نهادینه کرد و برخی سیستم‌های خود کنترلی این فرودگاه در هیچ فرودگاه کشور وجود ندارد‌.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی