هیچ دلیلی وجود ندارد که ثروتمندان از یارانه بنزین استفاده کنند

محمد اتابک در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس  در رابطه با تغییر سیاست‌های ارزی دولت که قرار است در جلسه پنجشنبه هفته جاری سران سه قوه در مورد آن تصمیم‌گیری شود، گفت: ارز دولتی در جامعه جاری است و به نحوی دولت از آن پشتیبانی می‌کند اما واقعیت آن است که علیرغم پرداخت ارز دولتی در جامعه افزایش قیمت‌ کالاهای مختلف اتفاق افتاده و این امر حاکی از آن است که بخش عمده‌ای از  استفاده کنندگان از ارز دولتی (4200 تومانی) حاضر به ارائه خدماتشان با نرخ ارز دولتی نیستند. 

نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: با توجه به این موضوع بهترین اقدام یکسان‌سازی نرخ ارز است تا با این کار به سطح دستمزدها تعادل داده شود و سطح درآمد دولت با واقعی کردن بسیاری از این مسائل تعادل بخشیده شود. 

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور بیان داشت: یکی از مهمترین این کارها قطعا بحث حامل‌های انرژی است زیرا با هر یک روز تاخیر قطع به یقین باعث کاهش و ضعیف شدن بنیه مالی خود و پخش رانت بیشتر در دهک‌های منتفع کشور می‌شود. 

اتابک اظهار داشت: توزیع ارز دولتی، سود بسیار کمی برای دهک‌های پایین درآمدی داشته است بنابراین باید دولت روی این موضوع تجدید نظر کند و یکسان‌سازی نرخ ارز را انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که در صورت حذف ارز دولتی به نظر شما چه اقداماتی باید انجام شود تا قشر آسیب‌پذیر و کم درآمد جامعه کمترین لطمه را متحمل شوند، گفت: با برنامه‌ریزی دولت می‌تواند این کار را به روشی انجام دهد که قشر آسیب پذیر لطمه نبینند. 

* هیچ دلیلی وجود ندارد که ثروتمندان از یارانه بنزین استفاده کنند

اتابک اظهار داشت: هیچ دلیلی وجود ندارد که یارانه بنزین به دارندگان خودرو  که بعضا دارای چند خودرو هستند پرداخت شوند و کسانی که فاقد خودرو هستند این یارانه پرداخت نشود و با این قبیل اقدامات استضعاف زندگی آنها را بیشتر کنیم. 

وی بیان داشت: متاسفانه تمام نظارتی که دولت انجام می‌دهد برای اینکه یارانه ارزی به جامعه هدف برسد در سطح جامعه مثال شهودی وجود ندارد که این اقدامات نتیجه بخش بوده است.

* شرایط خاص اقدامات خاص می‌طلبد

نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت یارانه از طریق کوپنی کردن کالاهای اساسی درست است گفت: شرایط خاص اقدامات خاص را می‌طلبد بنابراین نمی‌شود بطور عام کاری مردود یا مقبول اعلام کرد.

اتابک اظهار داشت: در گذشته اگر توزیع کالا به شیوه‌ کوپنی انجام می‌شده به دلیل کمبود کالا بوده است اما اکنون در تامین کالای مورد نیاز جامعه مشکلی وجود ندارد و اتفاقا در بسیاری از عرصه‌های تولید با مازاد تولید روبرو هستیم. 

گفتنی است روز دوشنبه 98.3.28 امیر باقری نماینده ستاد اقتصادی سران سه قوه در ششمین جلسه راهبردی توسعه تجارت ایران از تصمیم‌گیری برای تغییر سیاست‌های ارزی در جلسه پنج‌شنبه هفته جاری سران قوا خبر داد و اعلام کرد که در این جلسه در مورد حذف یا ماندن ارز دولتی تصمیم‌گیری می‌شود. 

انتهای پیام/ 

 

برچسب ها:

اقتصادی