به گزارش مشرق، «برنی سندرز»، نماینده مجلس سنای آمریکا و یکی از نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا ادعای دولت کشورش درباره دست داشتن ایران در ماجرای مربوط به دو نفتکش در دریای عمان را رد کرد.
سندرز در مصاحبه با شبکه خبری «اماسانبیسی» خواستار تحقیقات کامل در خصوص انفجار در دو نفتکش در دریای عمان شد و در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا سخنان «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا درباره دست داشتن ایران در این حادثه را میپذیرد یا خیر گفت: «خیر، نمیپذیرم. بایستی تحقیقات جامع انجام شود.»
بیشتر بخوانید:
تشکیل گروهی خرابکار در دریای عمان
ترامپ: حمله به نفتکشها در دریای عمان جزئی بود
سناتور آمریکایی در توضیح درباره استدلال خود به سخنان مالک ژاپنی یکی از نفتکشهای آسیبدیده اشاره کرده و گفته که او با ادعاهای دولت ترامپ درباره این حادثه مخالفت کرده است.
دولت آمریکا از پنجشنبه هفته گذشته (۲۳ خرداد/۱۳ ژوئن) با ارائه شواهد مبهم ایران را به دست داشتن در ماجرای انفجار دو نفتکش در دریای عمان متهم کرد. وزارت دفاع آمریکا همچنین فیلمی منتشر کرده که مدعی است یک قایق ایرانی را در حال تلاش برای زودون مین از بدنه یکی از نفتکشهای سانحهدیده نشان میدهد.
ادله دولت آمریکا در دنیا با تردیدهای جدی مواجه شده و غیر از انگلیس از سوی سایر کشورها حمایت نشده است. رئیس یکی از نفتکشهای آسیبدیده جمعه هفته گذشته فیلم منتشر شده از سوی پنتاگون را زیر سوال برد و گفت که بر خلاف ادعای دولت ایالات متحده، این نفتکش توسط یک شی پرنده هدف قرار گرفته است. او با توجه به اینکه منطقه آسیبدیده نفتکش از سطح آب بالاتر بوده، ادعاها درباره هدف قرار گرفتن کشتی توسط اژدر را هم رد کرد.
برنی سندرز گفت: «بایستی تحقیقات شفاف در این خصوص انجام شود. همانطور که میدانید ژاپنیها- یعنی در واقع مالک نفتکشی که هدف قرار گرفت با ترامپ همنظر نیست.»
سندرز در ادامه به سابقه عملیاتهای دروغین آمریکا که به تنشآفرینی با کشورهای دیگر اشاره کرد و گفت: «اما نکته اصلی که من میخواهم بگویم این است. اگر نگاهی به تاریخ اخیر این کشور بیندازید متوجه میشوید که دو مورد از بدترین فاجعههای سیاست خارجی مبتنی بر دروغهای کاخ سفید بودهاند.»
وی اضافه کرد: «شما احتمالاً حادثه موسوم به خلیج تونکین را به خاطر میآورید که باعث افزایش حضور نظامی ما در ویتنام شد. ۵۹ هزار نفر از افراد جوان ما هیچوقت از آن جنگ به کشور برنگشتند. دهها هزار نفر هم برگشتند مردند، خودکشی کردند یا وابسته به مواد شدند.»
او سپس به جنگ عراق اشاره کرد و گفت که با آن جنگ مخالفت کرده چون به «دیک چنی»، معاون وقت رئیسجمهور آمریکا و «جان بولتون»، از مقامهای دولت وقت و مشاور امنیت ملی فعلی آمریکا اعتماد نداشته است.