به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از وزارت علوم، دومین اجلاس گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو، به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
آدام کولا دبیر کل اکو در مراسم افتتاحیه این اجلاس اظهار داشت: سازمان اکو، صدای کشورهای عضو است که در راستای توسعه روابط اقتصادی فعالیت میکنند و در دومین اجلاس به دنبال بررسی موانع و چالشها در حوزه گردشگری سلامت هستیم.
وی افزود: برای رشد و ارتقای حوزه سلامت و بهداشت لازم است مدلهای کسب و کاری و اپلیکیشنهای جدید را در زمینه بهداشت و سلامت ارائه دهیم و این کنفرانس فرصت مناسب برای ارائه توانمندی کشورها است.
دبیرکل اکو با اشاره به اینکه کشور ایران با توجه به ظرفیتهای بزرگ گردشگری در سال ۲۰۲۱ مقر اکو خواهد بود، ادامه داد: سازمان اکو مرجع برزگی برای همه کشورهای عضو جهت افزایش همکاریها است.
کولا با اشاره به ظرفیتهای گردشگری موجود در استان اردبیل تصریح کرد: برگزاری چنین همایشهایی ثابت کرد استان اردبیل توانایی برگزاری کنفرانس های بین المللی دیگر را دارد.
در ادامه ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی در حوزه سلامت و درمان به مناطق مختلف کشور سفر میکنند و ورود این میزان گردشگر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار سود را در کشور به دنبال داشته است.
وی با اشاره به اینکه این تعداد طی ۱۰ سال گذشته ۱۰ برابر افزایش داشته است، تصریح کرد: اتباع کشورهای عراق، افغانستان، جمهوری آذربایجان و پاکستان بیشترین تعداد گردشگران سلامت ورودی به ایران را تشکیل می دهند.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ظرفیت های کشور در بحث درمانی و با توجه به پیشرفت های پزشکی ادامه داد: گردشگری سلامت در کشور با ارائه خدمات گسترده و جذب اتباع کشورهای همسایه و مسلمان توسعه و گسترش می یابد.
حریرچی اضافه کرد: ۵۰۰ میلیون نفر از جمعیت کشورهای همسایه و عضو سازمان اکو برای دریافت خدمات سلامت متقاضی هستند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت توسعه گردشگری سلامت باید در اولویت کشور قرار گیرد، افزود: بخش عمده ای از گردشگران ۲۰ میلیون نفری هدف گذاری شده در افق چشم انداز ۲۰ ساله کشور باید به گردشگران سلامت اختصاص یابد.
اکبر بهنامجو استاندار اردبیل گفت: برگزاری دومین اجلاس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در اردبیل گامی مهم در همگرایی اقتصادی منطقه است.
وی تصریح کرد: در این اجلاس کشورهای شرکت کننده با ظرفیت ها و توانمندی های اقتصادی و گردشگری یکدیگر در حوزه گردشگری سلامت آشنا میشوند.
استاندار اردبیل خواستار همکاری کشورهای عضو اکو در استفاده از تجربیات و پیشرفتهای یکدیگر در زمینه گردشگری سلامت شد و افزود: ظرفیتهای گردشگری خوبی به خصوص در زمینه آبدرمانی، ورزش های زمستانی و طبیعت گردی و تاریخی در استان اردبیل فراهم شده است.
وی با بیان اینکه این استان به علت وجود آب های گرم معدنی و چشمهها و مجتمعهای آبدرمانی متعدد، قطب مراکز آبدرمانی کشور محسوب میشود، تصریح کرد: برای بهرهگیری از ظرفیتهای آب های گرم پرشمار در استان اردبیل اقدامات اساسی از جمله اعزام پزشکان برای طی دورههای تخصصی آبدرمانی در ترکیه آغاز شده که پس از بازگشت و فعالیت آنها در مجتمع های آبدرمانی استان تا چند ماه آینده، اردبیل به قطب گردشگری سلامت در مراکز آبدرمانی تبدیل میشود.
گفتنی است این مراسم با حضور مسئولانی از 10 کشور عضو سازمان اکو و مدیران اجرایی استان اردبیل و کشور به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
انتهای پیام/