بررسی «تمدن نوین اسلامی» در آینه «تقریب مذاهب»

محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاه خبرگزاری فارس،‌ با اشاره به برگزاری نشست علمی «تمدن نوین اسلامی در آینه تقریب» اظهار داشت: این نشست علمی با محوریت دانشگاه مذاهب اسلامی و با همکاری مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در حال برگزاری است و موضوع «تمدن نوین اسلامی» که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، در این جلسه به بحث گذاشته خواهد شد.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری یکی از پیش‌فرض‌های تحقق تمدن نوین اسلامی را تکیه بر منابع مشترک بین مذاهب اسلامی دانسته‌اند تصریح کرد: این مباحث بیشتر ناظر بر«تقریب مذاهب» است.

مختاری افزود: قرآن کریم عالی‌ترین، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منبع مشترک بین مذاهب اسلامی است؛ بنابراین ایجاد تمدن نوین اسلامی یا به عبارتی شکل‌گیری امت واحده و مدینه فاضله در گرو عمل به قرآن و توصیه‌های قرآنی در این زمینه است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، سنت پیامبر اسلام (ص) و تکیه بر احادیث صادره از ایشان و اهل بیت عصمت و طهارت این راه را تسهیل می‌کند و شاید تمدن نوین اسلامی بدون اعتقاد به پروژه تقریب امکان پذیر نباشد.

به گفته وی، این جلسه با حضور شخصیت‌هایی از شیعه و اهل سنت از مذاهب مختلف برگزار می‌شود که قطعاً می‌تواند جلسه مقدماتی برای کنفرانس مهم‌تر و جامع‌تر در حد کنفرانسی بین‌المللی باشد که همه شخصیت‌ها از داخل و خارج کشور در این زمینه نظرات خود را بیان کنند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت:‌ این دانشگاه آمادگی دارد که برگزاری این نشست‌ها را تداوم ببخشد و مقدمات کنفرانس وسیع‌تر و جامع‌تر را فراهم کند.

انتهای پیام/