باید توان موشکی را کنار بگذاریم، وگرنه اروپا قهر می‌کند!/ مرعشی: مردم به این درک رسیده‌اند که مسیر اعتدال، بهترین درمان دردهاست!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** باید توان موشکی را کنار بگذاریم، وگرنه اروپا قهر می‌کند!

روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «لزوم تغییرات اساسی در سیاست منطقه‌ای و داخلی» به قلم «علی بیگدلی» نوشت: «در کنفرانس امنیتی مونیخ وزیر خارجه آلمان به وزیر خارجه کشورمان گفته بود حاضرند اینستکس را اجرایی کنند به شرط اینکه سه شرط توسط ایران اجرا شود. محمدجواد ظریف هم پاسخ را به بعد از مشورت با تهران موکول کرد و در نهایت مقامات مسئول هم عنوان کردند که به هیچ وجه از این موضوعات کناره‌گیری نخواهند کرد. بنابراین این مسأله همین‌طور منجمد باقی ماند و اینستکس هم هنوز اجرایی نشده است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «اگر عملاً از برجام خارج شویم، ارتباطاتمان با دنیا قطع خواهد شد. یعنی هیچ روزنه امیدی باقی نمی‌ماند و اتحادیه اروپا را کاملاً از دست خواهیم داد. حتی ممکن است اتحادیه اروپا نیز ما را تحریم کند…با اینکه بند ۲۶ و ۳۶ برجام حاکی از این است که اگر یکی از کشورها به تعهداتش عمل نکند، کشور دیگر یعنی ایران می‌تواند دست به اقداماتی بزند که خودش ایجاد و اصلاح کند ولی باید ببینیم در چه فضایی هستیم. ما در شرایطی هستیم که بخواهیم دست به غنی‌سازی‌ای بیش از سهمیه‌ای که برجام تعیین کرده یا تولید آب سنگین و چنین اقداماتی بزنیم؟ آیا فضای بین‌المللی و اتحادیه اروپا فشارهایشان را بر ما افزایش می‌دهند؟».

اسفند ۹۷، اسپوتنیک به نقل از الشرق الاوسط در گزارشی نوشت: «اعضای گروه E4 (انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا) سه شرط را برای ادامه همکاری با ایران اعلام کرده‌اند. شرط اول توقف توان موشکی ایران، شرط دوم توقف کمک مستشاری ایران به کشورهای منطقه (یا همان توقف مبارزه با گروهک‌های تکفیری تروریستی در منطقه) و شرط سوم به رسمیت شناختن (رژیم کودک کش و غاصب) اسرائیل».

حالا این روزنامه اصلاح طلب مدعی شده است که اگر ایران این سه شرط را رعایت نکند، اینستکس اجرایی نمی‌شود و اروپا را از دست می‌دهیم و برجام از بین می‌رود و هیچ روزنه امیدی نیز باقی نمی‌ماند و اروپا، ایران را تحریم می‌کند!

همین چند هفته پیش بود که ظریف تصریح کرد که اروپا فقط حدود یک درصد تعهدات خود را انجام داده است. این در حالی است که به استناد ۱۵ گزارش آژانس، ایران تمامی تعهدات خود را اجرایی کرده است.

سال ۹۴ برجام امضاء شد. قرار بود در ازای محدودیت گسترده در توان هسته‌ای، تمامی تحریم‌های ضدایرانی یکباره لغو شود و نه تعلیق. حالا قریب به ۴ سال سپری شده است. آمریکا و اروپا به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و حالا وقیحانه مدعی شده‌اند که ایران باید ۳ شرط خفت بار را بپذیرد تا شاید اینستکس (که یک دهم تعهدات برجامی اروپا هم نیست) اجرایی شود!

چندی پیش روزنامه اصلاح طلب شرق در اعترافی دیرهنگام نوشته بود: «کم‌کاری اروپا در تأمین منافع اقتصادی ایران از برجام در اطمینان آنها از عدم خروج ایران از این توافق ریشه دارد».

متاسفانه پیچیدن نسخه‌های حقارت بار به یک روال در طیف اصلاح طلب تبدیل شده است.

** مرعشی: مردم به این درک رسیده‌اند که مسیر اعتدال، بهترین درمان دردهاست!

«حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه همدلی گفت: «کشور هر چقدر هم که درگیر گرفتاری‌ها و مشکلات باشد، مردم به درک بالایی رسیده‌اند و می‌دانند که مسیر اعتدال بهترین درمان دردها است».

برجام یکی از نتایج رویکرد به اصطلاح اعتدالی دولت است. رویکردی که بیشتر به انفعال شباهت داشت تا اعتدال. نتیجه چه شد؟! اینکه دلار ۳ هزارتومانی در پیش از برجام تا حدود ۱۹ هزارتومان در پسابرجام افزایش یافت و اکنون نیز قیمت دلار در کانال ۱۳ هزارتومانی است. قیمت مسکن حدود ۱۳۰ درصد افزایش یافت. پراید ۵۰ میلیونی و سکه ۵ میلیونی و افزایش سرسام آور اجاره بهای مسکن و گرانی لوازم خانگی و گوشت و…را نیز باید به این فهرست عریض و طویل اضافه کرد.

در این ۶ سال سفره مردم کوچک شد، اما با این حال فعالین اصلاح طلب با توهین به شعور مردم مدعی هستند که مسیر اعتدال، بهترین درمان دردهاست!

** روزنامه اصلاح طلب: آمارهای اقتصادی دولت، چندان اعتبار ندارد

روزنامه سازندگی در مطلبی نوشت: «آمار رشد اقتصادی که از سوی دولت اعلام می‌شود چندان اعتبار ندارد چون عمده اقتصاد ایران با سیاست‌های دولت پیش می‌رود. در ماجرای نوسانات نرخ ارز، واردات و صادرات و…می‌توان شاهد تصمیمات دولت بود».

کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی تاکنون بارها نسبت به آمارهای دولت در حوزه‌هایی همچون اشتغال، تورم و رشد اقتصادی اعتراض کرده و تاکید کردند که این آمارها با واقعیات موجود در جامعه مطابقت ندارد.

«حسین راغفر» کارشناس اقتصادی حامی دولت چندی پیش گفته بود: «اعلام می‌کنند چند صد هزار شغل ایجاد شده اما می‌بینیم که وضع بسیار نگران‌کننده‌ای درباره اشتغال وجود دارد. حال سبب چیست که آمارهای رسمی با واقعیت‌های ملموس زندگی مردم همخوانی ندارد و آنان اثر مثبت شاخص‌های کلان اقتصادی را حس نمی‌کنند. در این باره چند دلیل قابل طرح است. نخست آنکه در خصوص کلیه آمارهای رسمی شک کرد و آنها را سفارشی دانست و گفت که از اصالت به دور هستند. این نوع برخورد با آمارهای رسمی اگرچه تند است اما در میان برخی از اقتصاددانان طرفداران زیادی دارد. آنان نسبت به آمارهای اعلام شده درباره شاخص‌های کلان به ویژه نرخ‌های تورم، رشد اقتصادی و بیکاری نقد دارند و معتقدند که برخی ارقام اعلام شده با واقعیت‌های اقتصادی بسیار فاصله داشته و خارج از دایره بحث کارشناسی است. به اعتقاد آنان سیاستمداران و سران دولت بطور مستقیم در آمارها دخالت کرده‌اند بطوری که یا از اعلام آمار واقعی جلوگیری کرده‌اند و مصالح سیاسی را بر شفافیت‌های اقتصادی ترجیح داده‌اند یا اینکه گاه با دست بردن در این آمارها آنچه خلاف واقع بوده را اعلام کرده‌اند».

برچسب ها:

سیاسی