آب سنگین ایران به مرز ۱۳۰ تن رسیده است

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با اشاره به مدت باقی مانده مهلت ایران به اروپا در راستای برجام گفت: از ۶ تیر ماه سقف اورانیوم غنی‌سازی شده‌مان از سقف ۳۰۰ کیلوگرم می‌گذرد که این خود می‌تواند رد خط قرمز ایران در موضوع انباشت اورانیوم غنی شده محسوب شود.

بیشتر بخوانید

غنی‌سازی تا ۴۰ درصد به‌راحتی ممکن است

عکس / بازدید اصحاب رسانه از مجتمع آب سنگین اراک

وی با بیان اینکه آب سنگین ایران در حال حاضر به مرز ۱۳۰ تن رسیده است، تصریح کرد: ما در قالب برجام می‌توانستیم به مرز ۱۳۰ هم برسیم، اما چون تولید می‌کردیم، ذخایرمان به زیر ۱۳۰ تن رسانده بودیم. همچنین این تولید با فروش و انباشت در کشور عمان همراه بود، اما در حال حاضر وقتی که نگذاشتند آب سنگین صادر و آن را در عمان انباشت کنیم، دیگر گفتیم اگر نمی‌گذارند بفروشیم، چرا باید انباشت کنیم.

این نماینده مجلس بیان داشت: در حال حاضر تولید آب سنگین‌مان تقریباً نزدیک به مرز ۱۳۰ تن است. اگر همین روند را ادامه دهیم از مرز ۱۳۰ تن هم عبور می‌کنیم.

رئیس «کمیته هسته‌ای» کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سایر اقدامات ایران در رابطه با پایان ۶۰ روزه مهلت ایران به اروپا گفت: اقدامات در این زمینه متعدد بوده و گزینه‌ها زیاد است. یکی از گزینه‌ها بازگشت رآکتور اراک به حالت اول است، البته نظر این است که ما راهی را که برای بازطراحی و بهینه سازی رآکتور اراک انجام دادیم همان را ادامه دهیم و در کنارش بیاییم و بازگشت به عقب هم داشته باشیم یعنی دو رآکتور در کنار هم داشته باشیم.

اگر نیاز باشد اورانیوم غنی شده به ۷۰ درصد هم برسد، این کار را انجام می‌دهیم

این نماینده مجلس با اشاره به سایر اقدامات ایران، بیان داشت: اقدام دوم ایران بالا بردن درصد غنی‌سازی اورانیوم است؛ ما طبق برجام تا ۳.۶۷ درصد غنی‌سازی داشتیم، اما در شرایط فعلی می‌توانیم این رقم را بالاتر ببریم. ما در هر سطحی که نیاز باشد غنی‌سازی اورانیوم را در دستور کار قرار می‌دهیم و اگر نیاز باشد اورانیوم غنی شده به ۷۰ درصد هم برسد، این کار را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه ما به غنی‌سازی اورانیوم تا سقف ۷۰ درصد نیاز داریم گفت: ما برای راکتور ۵ مگاواتی تحقیقاتی تهران باید ۲۰ درصد غنی‌سازی کنیم و همچنین اگر بخواهیم باطری زیر دریایی‌های‌مان را هسته‌ای کنیم دیگر نیازهایمان به بالای ۶۰ درصد می‌رسد لذا این موارد را انجام می‌دهیم و رئیس جمهور هم به آن اشاراتی داشتند.

وی افزود: اقدام بعدی ما به تعلیق پروتکل الحاقی است که ما آن را داوطلبانه اجرا می‌کردیم و اقدام بعدی هم ا فزایش تعداد سانتریفیوژها خواهد بود.

رئیس کمیته هسته‌ای مجلس، گفت: همچنین دراقدام بعدی موضوع مطالعه خروج از NPT را دنبال می‌کنیم . اما قبل از مطالعه خروج از NPT ممکن است در روابط و همکاری‌هایمان با آژانس هم تجدید نظر کنیم و سطح همکاری‌مان را با آژانس کاهش دهیم.

برچسب ها:

سیاسی