اجرای احکام پرونده های تعزیرات در سال 97 رشد 60 درصدی داشته است

به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، جمال انصاری معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در نشست مشترک با فرماندهان نیروی انتظامی گفت: کار تکاملی نیروی انتظامی در پلیس اقتصادی نشان می دهد که بیشترین متغییرهای ساختاری ما در سال های جاری مربوط به قاچاق کالا و ارز است و در مواجهه با این پدیده شوم و مخرب، راهی نداریم جز اینکه ظرفیت ها را فعال تر کنیم.

وی افزود: همه می دانیم که در این مسیر باید با هم کار کنیم و دستگاه ها به تنهایی نمی توانند و هم افزایی دستگاه ها می تواند به حل مسایل و مشکلات کمک کند و سازمان حداقل در ادوار گذشته و سال های اخیر به دنبال این بوده که خلاهای موجود را به حداقل برساند.

انصاری تاکید کرد: حرکت های فعلی افق حرکتی اش یک جاهایی متوقف است یعنی اینکه اگر در بهترین زمان ممکن به پرونده رسیدگی شود و رای قطعی نیز صادر شود؛ اگر به اجرا نرسد خاصیتی ندارد. 

وی با بیان این مطلب که تنظیم گری بین دستگاه ها باید به شکلی باشد که در پایان سال نتیجه دریافتی مورد فایده برای مردم و نظام باشد؛ اظهار داشت: در نظام دادرسی حکمی ممکن است توقعات دستگاه های کاشف و یا تعزیرات در مورد احکام و مدارک موجود در پرونده برآورده نشود که این مسائل تنها با جلسات تعاملی قابل حل است.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه مساله مشترک تعزیرات و نیروی انتظامی، موضوع اجرای احکام است، گفت: اکنون مشکلمان این است که ماموریت مشترک ما در حوزه کامل شدن مبارزه با قاچاق، ماموریت ناقصی است چون تنها صدور حکم در مبارزه با قاچاق کافی نیست و احکام باید به اجرا برسد و اگر اجرای حکم با تاخیر انجام شود قطعا اثرگذاری کم و دسترسی به متهمان نیز سخت می شود.

وی با اشاره به اینکه بهترین عملکرد در اجرای احکام مربوط به سال ۹۷ است، تاکید کرد: با گسترش تعامل نیروی انتظامی و تعزیرات حکومتی، اجرای حکم پرونده ها، رشد 60 درصدی داشته و عزم سازمان تعزیرات در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جزم است.

انصاری در پایان تاکید کرد که پاسخگویی و ایجاد ارتباط بین تعزیرات و نیروی انتظامی در دو سال اخیر بهتر شده است و تلاش برای بهبود تعامل ها باید ادامه پیدا کند.

سردار مقیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی نیز در این جلسه، وضعیت فعلی تعامل نیروی انتظامی و تعزیرات را ایده آل توصیف کرد و گفت: رویکرد ما این است که با تعزیرات هم ماموریت هستیم و در حقیقت دو بال یک ماموریت هستیم و هیچوقت خودمان را از تعزیرات جدا ندیدیم و در عمل هم تعزیرات نیز از نیروی انتظامی جدا نبوده است. 

وی افزود: ممکن است در مواردی اشکالاتی بوده باشد اما این به علت عدم تعامل نیست و تنها آموزش ها باید افزایش پیدا کند و هدف گذاری به گونه ای انجام شود که خروجی بهتری داشته باشد.

سرداری مقیمی با تاکید بر لزوم برخورد با دانه درشت ها، اظهار داشت: رویکرد پلیس در دو سال اخیر رویکرد اطلاعاتی است و از سوابق و بانک اطلاعاتی استفاده می کنیم و در این حوزه نیازمند همراهی تعزیرات هستیم.

در ادامه جلسه عبدالله هندیانی معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مباره با قاچاق کالا و ارز گفت: ما اگر بخواهیم تولید ملی با گذشته تفاوت داشته باشد و رونق بگیرد؛ باید نگاهمان را در تمام سطوح و ماموریت های سازمانی عوض کنیم. 

وی افزود: باید ید واحده بشویم و با یک تفکر و رویکرد با متخلفان برخورد کنیم. ما به دنبال تشکیل پرونده برای کسانی که به صورت سالم و مطابق قانون فعالیت می کنند نبوده و نیستیم و این سیاست مشترک نیروی انتظامی، تعزیرات و ستاد قاچاق است.

هندیانی تصریح کرد: ما توانمندیم و می توانیم به شرطی که در کنار هم به صورت متحد سرعت، دقت و صحت را سرلوحه کار قرار دهیم.

گفتنی است، در این جلسه تعدادی از مدیران و معاونین ستاد قاچاق کالا و ارز، نیروی انتظامی و مدیران ستادی و استانی تعزیرات حکومتی حضور داشتند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی