بهاری که با خبرهای خوش برای علم ایران به پایان رسید

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در هفته گذشته که هفته پایانی فصل بهار بود، خبر افتخارآفرینی دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی برترین‌های دنیا در صدر اخبار قرار داشت، رتبه‌بندی تایمز در تازه‌ترین بررسی خود بهترین دانشگاه‌های جهان و ایران را در رشته مهندسی برق و الکترونیک معرفی کرد.

رتبه‌بندی تایمز سالانه از سوی مؤسسه تایمز بر اساس قضاوت و نظرات کارشناسان ارشد، اعضای آکادمیک و افرادی که بیشترین شناخت را از دانشگاه‌های جهان دارند تنظیم می‌شود؛ نقطه‌نظرات اعضای علمی و آکادمیک برجسته در دانشگاه‌ها نیز در این رتبه‌بندی دخیل است. 

بر اساس داده‌های سایت رسمی مؤسسه تایمزاجویکیشن، جایگاه نخست رتبه‌بندی دانشگاه‌های مشهور جهان در سال 2019 مربوط به دانشگاه‌های آمریکا و انگلیس است.

آنچه که تایمز بیان کرده حکایت از آن دارد که دانشگاه آکسفورد انگلیس و استنفورد آمریکا برترین دانشگاه‌های جهان در رشته مهندسی برق و الکترونیک در سال 2019 هستند؛ این بررسی یک هزار و 258 دانشگاه را براساس جایگاه علمی در این رشته رتبه بندی کرده و برترین‌ها را معرفی کرده است.

بر اساس رتبه‌بندی جدید تایمز 23 دانشگاه ایرانی در میان  یک هزار و 258 دانشگاه‌ جهان در رشته مهندسی برق و الکترونیک حضور داشته‌اند.

همچنین نتایج رتبه‌بندی جهانی دانشگاه ملی تایوان در سال ۲۰۱۹ منتشر شد و دانشگاه تهران به عنوان صدرنشین دانشگاه‌های ایران در میان ۸۳۵ دانشگاه جهان شناخته شد.

کیو اس نیز جدیدترین نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان را برای سال ۲۰۲۰ منتشر کرد که براین اساس دانشگاه‌های شریف، امیرکبیر، علم و صنعت، تهران، شهید بهشتی و شیراز در بین دانشگاه‌های ممتاز آسیا قرار دارند.

* طرح‌ها و ایده‌های برتر حوزه فناوری اطلاعات معرفی شدند

برترین طرح‌ها و پروژه‌های دانش آموزان در حوزه فناوری اطلاعات درهفتمین دوره رویداد کارآفرینی و برنامه نویسی در حوزه فناوری اطلاعات معرفی شدند.

از میان تیم های دانش آموزی که در این رویداد حضور داشتند، از مجموعه‌های دانش آموزی کارومد، حس پلاس و سلامتی استپ به واسطه طرح های خلاقانه شان تقدیر به عمل آمد.

در رویداد کارآفرینی و برنامه‌نویسی در حوزه فناوری اطلاعات، پسران دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی علاوه بر حضور در کارگاه‌های کدنویسی، برنامه نویسی و خلاقیت با چگونگی وارد شدن به حوزه کسب و کار و تبدیل ایده به محصول آشنا شدند و ایده های خود را به چالش کشیده و در این خصوص به رقابت پرداختند.

این رویداد توسط سازمان فناوری اطلاعات و با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با هدف توسعه مهارت های کلیدی و کارآفرینی در آینده دانش آموزان برگزار شد.

دانش آموزان خلاق و نوآور در این رویداد ایده‌های خود را ارائه کردند تا بعد از معرفی ایده‌ها و طرح های فناورانه خود و ایجاد کارآفرینی ایده‌های خود را به یک محصول تبدیل کنند و با کاربرد و نحوه تولید فناوری اطلاعات آشنا شوند. 

 هفتمین دوره از برگزاری این رویداد به لحاظ کمی و کیفی با نخستین دوره آن بسیار متفاوت بود و رویداد کارآفرینی و برنامه نویسی طی این سال‌ها به رشد و بلوغ رسیده است.

همچنین مسؤولان برگزاری این رویداد پیشنهاد آن را در سایر شهرها و مناطق ارائه کردند تا در سراسر کشور، آینده دانش آموزان به بلوغ و پیشرفت برسد.

رویداد کارآفرینی و برنامه نویسی در حوزه فناوری اطلاعات ویژه دانش آموزان با هدف تقویت روحیه کارآفرینی از 25 خرداد ماه سال جاری به مدت سه روز در سالن همایش شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

* سرپرست جدید مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران معرفی شد

رئیس جهاد دانشگاهی با حکمی مهدی رفیعی بهابادی را به عنوان سرپرست مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) منصوب کرد.

* پیگیری جذب ۳۵ هزار نفر در دستگاه‌های اجرایی کشور

سید عزیز آشنا مدیر مرکز آزمون جهاد دانشگاهی در خصوص جزئیات جذب ۳۵ هزار نفر در دستگاه‌های اجرایی کشور از طریق آزمون استخدامی در سال جاری گفت: سازمان امور استخدامی و اداری کشور هنوز برنامه‌ریزی سال 98 را اعلام نکرده است.

وی گفت: یک آزمون در نیمه اول سال و آزمون دیگر در نیمه دوم سال برگزار می‌شود و سازمان امور استخدامی و اداری کشور هنوز برنامه‌ریزی و جزئیات سال 98 را  اعلام نکرده است.

مدیر مرکز آزمون جهاد دانشگاهی افزود:‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ معمولاً دستگاه‌های اجرایی که قصد استخدام دارند اطلاعات را به سازمان امور استخدامی و اداری کشور ارائه می‌دهند و اطلاعات باید در این سازمان تجمیع شود؛ سپس اقدامات اجرایی برگزاری آزمون آغاز می‌شود و به هر سازمانی که قرار است مجری آزمون باشد اعلام می‌شود.

* تصویب بیش از چهل میلیارد ریال تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌دیده در سیل

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری حمایت‌های این صندوق از شرکت‌های دانش بنیان آسیب‌دیده در سیل اخیر تشریح کرد.

سیاوش ملکی‌فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به تشریح حمایت‌های صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب دیده در سیل اخیر پرداخت و گفت: از مجموع بیش از چهار هزار شرکت دانش بنیان در کشور، بر اساس آخرین آمار کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت‌های دانش‌بنیان صلاحیت، 37 شرکت در استان گلستان، 19 شرکت در استان لرستان، 45 شرکت در استان کرمانشاه، 72 شرکت در استان خوزستان و 154 شرکت در استان فارس مشغول به فعالیت هستند که ممکن است بر اثر سیل دچار آسیب شده باشند.

وی درباره نحوه ورود صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان آسیب‌دیده در سیل، گفت: بر اساس مصوبه هیات عامل صندوق پس از وقوع سیل، ما با استانداری‌های مناطق سیل‌زده مکاتبه و رونوشتی هم برای سازمان صنایع و معادن استان، پارک‎های علم و فناوری و دستگاه‌های ذینفع در این حوزه ارسال کردیم و در این نامه از آنها خواستیم تا شرکت‌های آسیب‌دیده در سیل را شناسایی و اسامی و میزان خسارت وارده به آنها را به صندوق اعلام کنند.

وی افزود: تا این لحظه تنها نهادی که با ما مکاتبه داشته پارک علم و فناوری گلستان است که آن هم به سبب آسیب فراوانی است که شرکت‌های دانش بنیان فعال در این استان متحمل شده‌اند. در این استان هشت شرکت اعلام خسارت کرده‌اند که در این زمینه اقداماتی خوبی برای کمک به آنها انجام شده است، در استان خوزستان هم تا الان یک شرکت به ما اعلام خسارت کرده است.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در عین حال ما این آمادگی را داریم که هر زمانی گزارشی از استان‌های سیل‌زده درباره خسارت سیل به شرکت‌های دانش بنیان این استان‌ها اعلام شود با تمام توان به کمک آن شرکت‌ها بشتابیم.

ملکی‌فر درباره مصوبات هیات عامل صندوق صندوق نوآوری و شکوفایی در قبال کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب دیده در سیل نیز گفت: مصوبات هیات عامل ما دو محور اصلی دارد؛ اول اینکه اگر شرکتی در سیل آسیب دید و از صندوق کمک خواست در این زمینه تسریع شود به عبارت دیگر ما تقاضای تسهیلات این دسته از شرکت‌ها را خارج از نوبت بررسی کرده‌ایم. محور دوم نیز این است که بازپرداخت اقساط شرکت‌هایی که پیش از وقوع سیل از صندوق تسهیلات دریافت کرده‌اند و هم‌اکنون قادر به بازپرداخت اقساط خود نیستند را تا سقف هشت ماه امهال کردیم.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به رقم تسهیلات پرداختی به شرکت‌های دانش بنیان آسیب‌دیده در سیل نیز گفت: در استان گلستان هشت شرکت آسیب دیده از سیل درخواست بیش از چهل میلیارد ریال تسهیلات داشتند که این مبلغ در صندوق مصوب شد.

وی همچنین درباره نحوه مراجعه شرکت‌های دانش بنیان آسیب دیده در سیل برای اخذ تسهیلات ویژه صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: این شرکت ها هم می‌توانند به طور مستقیم به صندوق مراجعه و درخواست امهال اقساط خود را بدهند و هم می‌توانند از طریق پارک‌های علم و فناوری و استانداری‌ها اقدام کنند.

ملکی‌فر در ادامه به نوع تسهیلات ارائه شده از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌دیده در سیل اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از اقداماتی که می‌تواند به این شرکت‌ها کمک کند، بحث استفاده از تسهیلات صندوق در حوزه تامین دفاتر کاری، کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی است که با نرخ ترجیحی نسبت به نرخ بهره بانکی و با اقساط چهار ساله و در کمترین زمان ممکن در اختیارشان قرار می‌گیرد. وی گفت: این تسهیلات که در اختیار همه شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌گیرد، در سه منطقه از کشور با شرایط مختلف داده می‌شود؛ در تهران سقف این تسهیلات که به میزان 70 درصد خرید آن کارگاه و یا دفتر کاری درنظر گرفته شده، تا سقف دو میلیارد تومان قابل پرداخت است، این رقم در سایر کلانشهرها تا سقف 1.5 و در سایر شهرها تا سقف یک میلیارد تومان است.

انتهای پیام/