قانون سازمان بازرسی کل کشور در سال ۹۳ اصلاح و تبدیل به قانون دائمی شد. در آن قانون چندین ماده تغییر کرد و سازمان موظف شده بود که ظرف مدت معینی آئیننامه اجرایی را تدوین و به رؤیت رئیس قوه برساند.
در ماههای آخر سال ۹۳ این آئیننامه تدوین و به قوه ارسال شد ولی بهرغم بررسی در معاونت حقوقی، معاونت اول و کمیته تخصصی علمی دفتر رئیس قوه قضائیه تا این لحظه به سازمان ابلاغ نشده بود؛ که در تاریخ ۲۵ خرداد ۹۸ این آئیننامه از سوی آیتالله رئیسی، مصوب و به سازمان جهت اجرا ابلاغ شد.
بیشتر بخوانید:
تخلف دوباره سازمان خصوصیسازی در یک واگذاری
در بخش نظارت و بازرسی این آئیننامه تأکید شده که انجام هر گونه نظارت و بازرسی مستلزم صدور حکم مأموریت از سوی رئیس سازمان یا مقام مجاز از طرف ایشان خواهد بود. بازرس کل استان در حوزه مأموریت خود میتواند درباره برنامههای مصوب و موردی نسبت به صدور احکام مأموریت نظارت و بازرسی اقدام کند.
همچنین بازرسی از استانداری، دیوان محاسبات استان، اداره کل اطلاعات واحدهای نظامی و انتظامی استان با هماهنگی معاون ذیربط و همکاری نیروهای آن معاونت توسط بازرسی کل استان و با حکم رئیس یا معاون سازمان انجام خواهد شد.
بر اساس این آئیننامه همچنین سازمان میتواند در مرکز به تعداد لازم معاونت و بازرسی امور داشته باشد و در خارج از مرکز نیز در صورت اقتضا منطقه و در مراکز استانها بازرسی کل و در شهرستانها نمایندگی به تشخیص رئیس سازمان ایجاد شود.
همچنین بازرسی از امور اداری و مالی مراجع قضائی و سازمانها و دستگاههای تابعه قوه قضائیه با اجازه و موافقت ریاست قوه قضائیه انجام میگیرد.
متن کامل آئیننامه اجرایی قانون سازمان بازرسی کل کشور رابخوانید.