علی صحرایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اینکه در حال حاضر ارزش بازار سرمایه و بورس نسبت به تولید ناخالص داخلی، GDPکشور چقدر است، گفت: بستگی دارد به اینکه میزان تولید ناخالص ملی را با چه نرخ دلار حساب کنیم، اما به صورت میانگین ارزش بازار سرمایه و بورس در ایران نسبت به تولید ناخالص داخلی بین ۳۰ تا ۳۵درصد است که این نرخ پایین است و معمولاً باید ۵۰ درصد بشود.
صحرایی در پاسخ به این پرسش که از ۸۰ میلیون ایرانی چند نفر در بورس حضور دارند و چرا تعداد افراد حاضر در بورس در کشور ما پایین است، گفت: برای حضور در بورس مقدماتی لازم است که مهمترین آن نرخ سواد مالی است که در کشور ما طبق گزارشهای مختلف، نرخ سواد مالی پایین است و باید افزایش پیدا کند.
وی در پاسخ به این پرسش که مگر قرار است هر کس میخواهد در بورس حاضر شود، دکترای مدیریت مالی و یا اقتصاد داشته باشد، گفت: ما در زمره کشورهایی هستیم که مقدار سواد مالی مردم پایین است و این از دلایل اصلی کاهش مشارکت مردم در بورس به شمار میرود.
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران افزود: از طرفی عدم آشنایی مردم با بورس از دلایل رغبت کمتر برای حضور در بازار سرمایه است که باید از طریق آموزش و فرهنگسازی و رسانهها و رسانه ملی مردم را با بورس آشنا کنیم.
صحرایی در مورد اینکه در حال حاضر تعداد سهامداران حقیقی در بورس چه میزان است، گفت: سهامداران فعال عدد پایینی هستند و ضریب نفوذ بازار سرمایه در کشور ما رقم پایینی است.
به گفته مدیر عامل بورس تهران، در حال حاضر تعداد کدهای معاملاتی و سهامداران به ۱۰ میلیون کد سهامداری میرسد که البته اگر سهام عدالت در بورس پذیرفته شود، حدود ۴۹ میلیون نفر سهام عدالت دارند که تعداد کدهای معاملاتی به شدت افزایش پیدا میکند.
وی در مورد اینکه چه تعداد از این کدهای معاملاتی کنونی به صورت فعال در بورس حضور دارند، گفت: تعداد کدهای فعال حاضر در بورس یک میلیون نفر است که رقم بالایی به شمار نمیرود.
انتهای پیام/ب