داود محمدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری توانا خبرگزاری فارس، با اشاره به ضرورت فروش فرآوردههای نفتی در زمان تحریمها گفت: متاسفانه در طول این سالها نتوانستیم از خامفروشی عبور کنیم. ایران یک کشور نفت خیز است که سالهاست نفت خام صادر میکند که البته میتوان استفادههای بهتری از نفت خام کرد و آن را به فرآورده تبدیل کرده و ارزش افزوده ایجاد کرد و بعد فراورده را صادر کنیم.
وی ادامه داد: از خامفروشی نفت ما سالهای گذشته ضرر زیادی را متحمل شدیم زیرا نفت خام کشور را صادر کردیم و پالایشگاههایی که نفت خام ما را خریدند آنرا تبدیل به فراورده کرده و دوباره به خود ما فروختند. پس خام فروشی نفت اشتباه بزرگی است. متاسفانه با ثروتهای خدادادیمان را به کشورهای دیگر فرستادیم و در زمینه ساخت پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها برنامهریزی مناسبی نداشتیم.
محمدی افزود: الان یکی از راههایی که میتوانیم تحریمهای نفتی را دور بزنیم همین ساخت پتروپالایشگاه و صادرات فرآورده به جای نفت خام است و با این کار میتوانیم اقتصاد کشور را نجات دهیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: ساخت پتروپالایشگاه و تولید فراورده هم اشتغالزاست و هم ارزش افزوده قابل توجهی را به همراه دارد. یکی از کارهایی که باعث میشود رونق تولید اتفاق بیفتد همین توسعه صنایع پتروپالایشی است. توسعه پتروپالایشگاه و صنایع پایین دستی صنعت نفت نیاز به یک برنامه بلندمدت دارد و لازم بود از سالهای گذشته برای آن برنامه ریزی میشد.
وی تاکید کرد: البته نمیگویم هیچ کاری در این حوزه صورت نگرفته اما الان باید به صورت جدیتری به سمت تکنولوژی و فناوری ساخت پتروپالایشگاه حرکت کنیم. با احداث واحدهای پالایشی میتوانیم مشکلات خود را حل کنیم و از دانش و توان داخلی در این حوزه استفاده کنیم.
*با ایجاد مشوقهای اقتصادی میتوان نقدینگی را به سمت توسعه پتروپالایشگاهها هدایت کرد
محمدی اظهار داشت: اگر که در زمینه هستهای که علم پیچیدهای بوده و تکنولوژی پیچیدهای داشت به موفقیت رسیدیم قطعا در بحث مسائل نفتی و ایجاد صنایع تبدیلی خیلی راحت میتوانیم قدم برداریم. بنابراین بایستی برنامهریزی شود و همه مسئولین باید نسبت به این مسئله اهتمام بورزند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین خاطرنشان کرد: اگر که دولت که متولی امر است به طور جدی برای ساخت پتروپالایشگاه عزم و اراده داشته باشد این کار حتما شدنی است و مسائل مربوط به تامین مالی پروژهها که محدودیت اصلی در این حوزه است به راحتی قابل حل هستند. میتوانیم برای مردم اطمینان ایجاد کنیم تا نقدینگی موجود به سمت ساخت پتروپالایشگاه حرکت کند. ببینید باید برای مردم توضیح داده شود که شما ثروت خود را در خانه نگه ندارید یا در بانک راکد نگذارید. این سرمایه را بیاورید در زمینه تولید و از آن استفاده کنید.
محمدی در پایان افزود: این دو مسئله است اگر توامان انجام شود مردم هم همراهی میکنند اول اینکه اطمینان به مردم بدهید. دوم اینکه در حقیقت برای مشارکت مردم مشوقهای اقتصادی قرار دهید تا سرمایهگذاری در این پروژهها جذاب باشد.
انتهای پیام/