بی‌نظمی در قیمت برخی کالاها ناشی از امواج اجتماعی است/۲شرط حذف ارز دولتی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، این روزها مورد برخی کالاها شاهدیم که قیمت درج شده بر روی کالا با قیمت فروش آن تفاوت زیادی دارد، به طوری که قیمت بالایی به عنوان «قیمت مصرف کننده» بر روی کالا درج می‌شود ولی در نهایت خرده فروش با قیمت بسیار پایین‌تری کالا را به خریداران عرضه می‌کند. به این ترتیب مشخص نیست انگیزه تولیدکننده یا واردکننده کالا از درج قیمت بالا بر روی محصول چیست و سود کالا چقدر است که حتی با محاسبه سود واسطه‌ها باز هم خرده فروش، آن کالا را با قیمت پایین‌تر از نرخ درج شده به مشتری عرضه می‌کند؟ این اتفاق در مورد کالاهای مختلف از جمله در مورد برخی محصولات سلولزی صادق است.

خبرنگار فارس امروز در یک نشست خبری این موضوع را از محمدرضا فیاض، مشاور وزیر صنعت پیگیر شد و پرسید آیا نظارتی بر تعیین قیمت دقیق کالاها از سوی وزارت صنعت صورت می‌گیرد؟ که فیاض بدون ارائه توضیح کامل و شفاف در این مورد، اظهار داشت: این اتفاق ممکن است ناشی از امواج اجتماعی باشد.

وی تصریح کرد: قیمت‌گذاری کالاها بر اساس یک رویه متعادل و مشخص صورت می‌گیرد که منشأ تصمیم‌گیری آن، ستاد تنظیم بازار است. 

فیاض با بیان اینکه نمایندگان ستاد تنظیم بازار و تشکل‌های تولیدی بنا بر معیارهای روز اقتصادی و تولیدی، قیمت کالاها را تعیین و پایش می‌کنند، ادامه داد: بعد از اینکه قیمت‌ها در ستاد تنظیم بازار مشخص شد، ممکن است امواج اجتماعی باعث ایجاد تغییراتی در این قیمت‌ها شود و یا برخی از قیمت‌ها عدول کنند که دستگاه‌های نظارتی موظفند بر این موضوع نظارت داشته باشند .

وی ابراز امیدواری کرد که شاهد واقعی شدن همه قیمت‌ها باشیم. 

به گزارش فارس، در حال حاضر قیمت درج شده بر روی برخی کالاها رقم بالاتری نسبت به قیمتی است که کالا به دست مصرف‌کننده می‌رسد و همین موضوع سؤالاتی را در مورد میزان واقعی بودن قیمت‌های تعیین‌شده برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است، به عنوان مثال قیمت درج شده بر روی یک نوع پوشک بچه ۶۰ هزار تومان است، اما همین محصول توسط برخی مراکز خرده‌فروشی به قیمت ۴۷ هزار تومان به مشتریان عرضه می‌شود. این سؤال مطرح است که این محصول با چه قیمتی به عمده‌فروشان و در نهایت به مغازه‌داران عرضه می‌شود که باز هم با احتساب سود کسب شده، فروش محصولات با اختلاف قیمت ۱۳ هزار تومانی صرفه اقتصادی دارد؟ 

فیاض در ادامه در مورد بحث‌های مطرح شده مبنی بر حذف ارز دولتی از کالاهای اساسی نیز اظهار داشت: قیمت ارز چیزی نیست که در یک برهه زمانی خاص در مورد آن تصمیم‌گیری شود، بلکه یک تصمیم شناور است که به دلیل تبعاتش مدتی ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه موضوع حذف ارز دولتی از کالاهای اساسی در حال بررسی و تبادل‌نظر است،‌ گفت: در صورتی در این مورد تصمیم نهایی اتخاذ می‌شود که شرایط بین‌المللی اجازه این تصمیم‌گیری را بدهد و در ضمن، تأمین و توزیع مواد اولیه و تبدیل آن به کالا و ارائه به بازار، وضعیت مشخصی داشته باشد. 

وی با تأکید بر اینکه در بخش عرضه کالا به جامعه باید تفاهم کلی ایجاد شود، گفت: قیمت ارز و نحوه تخصیص آن بعد از تبادل‌نظرها و در صورت فراهم شدن شرایط مشخص می‌شود. 

مشاور وزیر صنعت در ادامه در مورد برگزاری مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن در ۱۰ تیرماه اظهار داشت: در این مراسم ۵۰ تا ۵۵ نفر منتخب ملی در بخش صنعت و معدن در ۱۵ گروه معرفی خواهند شد. 

وی توضیح داد: این افراد در گروه‌های مختلف از جمله برق و الکترونیک، لوازم خانگی، صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی، صنایع سلولزی، خودرو، ماشین‌سازی و تجهیزات، نساجی و پوشاک، صنایع معدنی، بهره‌برداران معادن، مکتشفین معادن، شهرک‌های صنعتی، پیشکسوتان، کارآفرینان بانو و کارآفرینان جوان معرفی و تقدیر خواهند شد. 

به گفته فیاض، برگزیدگان روز صنعت و معدن از امتیازات خدماتی برخوردار می‌شوند که ممکن است از نظر مالی ارزش بالای نداشته باشد، ولی از نظر معنوی دستاورد مهمی محسوب می‌شود. 

وی همچنین از افتتاح هزار میلیارد تومان طرح صنعتی و معدنی همزمان با ایام بزرگداشت صنعت و معدن در کشور خبر داد. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی