حضور 209 استاد و 73 دانشجو از فرانسه در دانشگاه تهران طی 4 سال/ ریز شدن علم ما را از کارایی علم غافل کرد

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس،‌ محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در همایش بین‌المللی فرانسه زبان که با هدف آموزش و بیان تجربیات بین رشته‌ای برگزار شد، اظهار داشت: اگرچه علم بشر بیشتر شده و رفاه افزایش یافته اما مشکلات بشر هم بیشتر شده‌ است. 

وی گفت: زمانی برای تسلط بیشتر بر علم آن را به بخش‌های مختلف تقسیم کردیم که عمیق شدن توجه به علم ما را از کارایی علم غافل کرد و از این رو نهضتی در جهان شکل گرفته که چگونه یافته‌ها را در کنار هم قرار دهیم و مشکلات را حل کنیم. 

نیلی احمدآبادی با اشاره به اینکه در موضوع اخیر سیلاب در کشور دانشگاه تهران مسئول مسئول هیات ویژه بررسی موضوع تا با همکاری دانشگاه‌های خارجی و داخلی موضوع را بررسی کند،‌ گفت: در این حادثه 16 موضوع فهرست شد که تنها دو موضوع مختص آب بود؛ این مسئله بر لزوم همکاری‌های بین‌المللی برای فائق آمدن بر چالش‌ها تاکید دارد و اگر می‌خواهیم مساله را در شکل کلان حل کنیم باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و نگاهمان فقط به داخلی‌ها نباشد و از تجربیات بین‌المللی هم استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه تهران افزود: یکی از مهمترین قابلیت‌های دانشگاه تهران تعدد گرایش‌ها و رشته‌ها است و بزرگترین چالش هم چالش بین‌رشته‌ای است. 

وی گفت: البته در زمینه همکاری‌های بین رشته‌ای پیشرفت داشته‌ایم اما از پیشرفت خود راضی نیستیم. 

نیلی با اشاره به همکاری‌های دانشگاه تهران و دانشگاه‌های فرانسه، گفت: طی چهار سال گذشته میزبان 209 استاد از فرانسه و 73 دانشجوی فرانسوی بوده‌ایم. 

وی ادامه داد: برگزاری دوره‌های مشترک،‌ تبادل استاد، جابجایی دانشجو، برنامه‌های مانند جندی‌شاپور که با تامین مالی مشترک دانشگاه تهران و فرانسه انجام شد از موارد همکاری طرفین بوده است. 

وی ادامه داد: 10 هزار دانشجوی دکتری و 20 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه  تهران تحصیل می‌کنند که فرصتی برای افزایش همکاری‌های بین‌رشته‌ای هستند.

نیلی گفت: از طرف 13 دانشگاه سطح اول ایران به توسعه روابط با دانشگاه‌های فرانسه تاکید می‌کنم و سیاست دولت هم این است که در زمینه بین‌ دانشگاهی همکاری‌های بین‌المللی افزایش یابد. 

انتهای پیام/