به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، از اویل خرداد ماه امسال و بر اساس مصوبه دولت، مقرر شد تا تعرفه برق پرمصرفها ۱۶ درصد افزایش یابد تا به گونهای این اقدام بتواند از روند رو به رشد مصرف برق در تابستان جلوگیری کند. در حال حاضر ۱۰ درصد مشترکان کشور جزء پرمصرف ها محسوب میشوند. یعنی یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه ۱۰ درصد مشترکان کم مصرف کشور برق مصرف میکنند.
این وضعیت نشان میدهد که با گذشت یک ماه از اجرای تعرفه های جدید که با هدف کاهش مصرف برق پرمصرف ها بوده است نتوانسته موفق عمل کند.هر چند این روزها بیشترین مصرف برق مربوط به وسایل سرمایشی است.
*سهم ۴۰ درصدی وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور
محمد حسن متولی زاده مدیر عامل توانیر در گفت و گو با فارس درباره سهم وسایل سرمایشی از مجموع برق مصرفی کشور در تابستان گفت: در این فصل حدود ۲۲ هزار مگاوات یا معادل ۴۰ درصد از مصرف برق کشور، به وسایل سرمایشی اختصاص دارد.
متولی زاده در مورد راهکارهای مشترکان برای قرارنگرفتن در گروه پرمصرفها گفت: با توجه به این که در تابستان وسایل سرمایشی بیشترین میزان مصرف برق را به خود اختصاص میدهند، مشترکان در صورت توجه و دقت در چگونگی استفاده از وسایل سرمایشی، میتوانند به میزان زیادی از مصرف برق خود را کاهش دهند.
حال به نظر میرسد که طرح جدید دولت برای مجبور کردن پرمصرف ها برای رساندن مصرف خود به میزان کم مصرف ها موفق نبوده است، چرا که ظاهرا این ۱۶ درصد رشد تعرفه به اندازهای کارساز نبوده است و دولت چاره ای جز پلکانی کردن تعرفههای برق برای پرمصرف ها ندارد.
*گزارش هواشناسی نشان از افزایش دمای هوا تا پایان هفته
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق نیز با احتمال افزایش مصرف به بیش از 56 هزار مگاوات در هفته جاری گفت: روز گذشته مصرف برق از مرز 55 هزار مگاوات فراتر رفت و گزارش های هواشناسی نشان از افزایش دمای هوا تا پایان هفته دارد.
سخنگوی صنعت برق با درخواست از مشترکان برای همراهی با مجموعه صنعت برق گفت: از همه هم وطنان درخواست می کنیم که در ساعات 12 تا 16 برای کاهش مصرف خود اقدام کنند.
*راهکارهای کاهش مصرف برق
رجبی مشهدی در مورد راهکارهای کاهش مصرف برق نیز اظهار داشت: از جمله راهکارهای ساده می توان بهره گیری از نور طبیعی روز، استفاده از سرعت کند کولرها آبی و تنظیم کولرهای گازی روی 25 درجه اشاره کرد که تاثیربسزایی در کاهش مصرف در ساعات اوج بار خواهد داشت.
به نظر میرسد روزهای آینده با توجه به افزایش دما و کمبود انرژی که به گفته وزیر نیرو در حدود ۴ هزار مگاوات است، احتمال خاموشی وجود داشته، پس بنابراین مردم ناگزیر هستند تا مصرف بهینه برق را در سرلوحه کار خود قرار دهند.
رضا اردکانیان وزیر نیرو امروز در حاشیه همایش سازگاری با کم آبی با اشاره به اینکه در تابستان سال جاری 4 هزار مگاوات برق کمبود وجود دارد،گفت: تابستان سال 98 را در صورتی میتوانیم بدون خاموشی سپری کنیم که به همان عادات پرمصرف قبلی بازنگردیم.
وی افزود: یعنی اگر رشد مصرف نسبت به تابستان سال گذشته 2.5 درصد بیشتر نباشد امیدواری زیادی داریم که تابستان با آسایش سپری شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: گرما زودتر شروع شده و فراگیر است و این موضوع تأثیر خود را روی پیک مصرف نشان میدهد، چرا که به ازای یک درجه افزایش دما اوج مصرف به حدود 1390 مگاوات افزایش پیدا میکند.
*عدم استفاده همزمان از وسایل برقی پرمصرف ساعتهای پایانی شب یا اوائل صبح
مشترکان با عدم استفاده همزمان از وسایل برقی پرمصرف مانند اتو،جارو برقی،ماشین ظرفشویی و لباسشویی در ساعتهای مذکور و یا انتقال آن به ساعتهای پایانی شب یا اوایل صبح، میتوانند در کاهش مصرف برق نقش به سزایی داشته باشند.
انتهای پیام/ب