نوسان در قیمت ارز به افزایش قیمت کالا‌ها دامن می‌زند/قیمت کالا‌ها رشد نکرده، ارزش پول ملی کاهش یافته است

نوسان در قیمت ارز به افزایش قیمت کالا‌ها دامن می‌زند/قیمت کالا‌ها رشد نکرده، ارزش پول ملی کاهش یافته استچند وقتی است، بهای ارز در بازار‌ها رو به کاهش است، ولی خبری از کاهش قیمت دیگر کالا‌ها نیست و حتی در برخی موارد، بازار شاهد افزایش‌هایی در برخی اقلام بوده است. با اینکه اداره تعزیرات و چند نهاد دیگر نظارتی، اقداماتی برای کنترل قیمت‌ها انجام داده، در بازار اثری دیده نمی شود.

به گزارش «تابناک»؛ گویا تجار و بازاریان به هیچ عنوان تمایلی به کاهش قیمت محصولات در بازار ندارند و با اینکه در زمان افزایش قیمت ارز، کالا‌ها مناسب با قیمت ارز افزایش پیدا کرده بود، حاضر نیستند قیمت‌های خود را تعدیل کنند.

چسبندگی بالای قیمت اقلام البته تا حدودی در این گونه موارد طبیعی است؛ اما انتظار بر این است که در صورت کاهش تقاضا در بازار و تعدیل نسبی در بازا ارز، بار دیگر سیر صعودی قیمت‌ها آغاز شود؛ البته گویا این منطق سازگاری با بازار‌های ایران ندارد و تجار ایرانی نیز تمایلی به انجام این کار ندارند!

محمود بهمنی در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک در تحلیل خود از افزایش قیمت کالا‌های اساسی و مورد نیاز مردم در بازار گفت: ما باید برخی مسائل را ریشه‌ای تحلیل کنیم. وقتی می‌گوییم قیمت اجناس و کالا‌ها افزایش پیدا کرده، باید بدانیم دوسوم مواد اولیه این اجناس از خارج کشور وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه برای واردات مواد اولیه ارز هزینه می‌شود، تأکید کرد: این ارز یا ارز نیمایی است و یا ارزی با نرخ بازار است؛ بنابراین، وقتی قیمت ارز بالا می‌رود، قیمت تمام شده برخی کالا‌های وارداتی هم افزایش پیدا می‌کند و یا اینکه وقتی کالایی تولید می‌شود، قیمت تمام شده آن کالا نیز افزایش می‌یابد؛ بنابراین، این فرآیند باعث گرانی در کالا‌ها می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنده بر این باورم که لازمه ثبات قیمت اجناس و کالا‌ها در بازار، رسیدن به یک ثبات اقتصادی و یا ثبات در نرخ ارز است؛ مثلا فردی که می‌خواهد ساختمان بسازد و قصد دارد میلگرد وارد کند، وقتی این کالا یک باره از ۱۷۰۰ تومان به ۵۰۰۰ هزار تومان می‌رسد، باید شاهد افزایش قیمت مسکن باشد، چون همه این موارد با هم در ارتباطند.

بهمنی گفت: البته با تحلیل درست خواهیم دید این قیمت کالا‌ها نیست که رشد می‌کند؛ بنابراین، ما اینجور فکر می‌کنیم، چون این کاهش ارزش پول ملی است که کمتر می‌شود.

وی با بیان اینکه ارزش پول ملی کاهش پیدا کرده است، گفت: در این شرایط ما باید به اقتصاد کشور ثبات بدهیم و نباید بگذاریم که نرخ‌ها تلورانس پیدا کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین ادامه داد: باید دانست که افزایش نرخ ارز یک بحث است و نوسان قیمت ارز بحثی دیگر. ما می‌گوییم اصلا قیمت ارز بالا نگه داشته شود، بهتر از این است که این نرخ دایم در نوسان باشد، چون نوسان قیمت ارز باعث دوری سرمایه گذار از بازار می‌شود.

بهمنی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم قیمت بالای اجناس را کنترل کنیم، باید به فضای کسب و کار رسیدگی کنیم؛ یعنی امنیت و حمایت از سرمایه گذار را تضمین کنیم. فاصله سودآوری بازار‌های موازی از بازار تولید نباید زیاد باشد.

برچسب ها:

مجلس