چوب حراج چین به دارایی‌های دلاری

به گزارش مشرق به نقل از راشاتودی، طی هفته گذشته قیمت طلا با رسیدن به مرز ۱۴۰۰ دلار در هر انس به بالاترین میزان در ۶ سال گذشته رسید و در معاملات امروز نیز شاهد عبور آن از قیمت ۱۴۰۰ دلار بوده‌ایم.

یکی از دلایل بالا رفتن قیمت طلا رفتن چین به سمت ذخیره کردن هر چه بیشتر طلا با هدف فاصله گرفتن از دلار است که به التهاب در بازار طلا دامن می‌زند.

به گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین از ماه دسامبر تاکنون ۷۰ تن طلا خریداری کرده است. تا پیش از ماه دسامبر اما هیچ گزارشی نسبت به افزایش ذخایر طلای چین بین اکتبر ۲۰۱۶ تا نوامبر ۲۰۱۸ از سوی بانک مرکزی این کشور ارائه نشده است.

افزایش خرید طلا توسط چین به عنوان بزرگترین اقتصاد آسیایی و دومین اقتصاد جهان با روی آوردن بانک‌های مرکزی دیگر کشورها به خرید طلا در مقیاس بالا همزمان شده است.

روسیه بزرگترین خریدار طلا در جهان طی ماه‌های گذشته بوده و طی سال جاری ۲۷۴ تن طلا به ذخایر خود اضافه کرده است.

در ۵ ماه نخست سال ۲۰۱۹ نیز روسیه ۷۸ تن طلا به ذخایر خود اضافه کرد.

آمار شورای جهانی طلا نشان می‌دهد بانک‌های مرکزی کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸ معادل ۶۵۱.۵ تن به ذخایر طلای خود افزوده‌اند که نسبت به سال ۲۰۱۷ معادل ۷۴ درصد افزایش داشته است.

*اخم چین به دلار و روی خوش به طلا

کارشناسان بر این باورند که چین با هدف تنوع بخشی به ذخایر پولی و طلای خود و فاصله گرفتن از دلار به سمت جمع کردن طلا از بازار روی آورده است.

این کشور اخیراً حجم قابل توجهی از دارایی‌های دلاری خود را نیز در بازار فروخته و حجم اوراق قرضه دولتی وزارت خزانه‌داری آمریکا تحت مالکیت چین از ۱.۳۲ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۳ به ۱.۱ تریلیون دلار در ماه آوریل سال جاری کاهش یافته است.

در حالی چین به روند بالا بردن حجم ذخایر طلای خود طی ماه‌ها گذشته روی آورده است که دلیل اصلی آن تشدید تنش تجاری با آمریکاست.

تام مک گریگور، خبرنگار و تحلیلگر سیاسی در پکن می‌گوید: چین نگران بدتر شدن روابط با آمریکاست. بنابراین بانک مرکزی این کشور ذخایر طلای خود را به شدت بالا برده است.

وی تاکید کرد: «طلا یک سرمایه‌گذاری ایمن است.»

نیکی شیلز استراتژیست اسکوتیا بانک طی مصاحبه‌ای با سایت خبری کیتکو که در زمینه طلا و فلزات گرانبها فعالیت می‌کند، گفت: از زمان شروع جنگ تجاری میان آمریکا و چین، طلا به شکل غیرمحسوسی عملکرد بهتری نسبت به بسیاری از ارزهای بین‌المللی داشته است.

وی روی آوردن اخیر کشورها به سمت خرید طلا را یک هجوم مستقل به سمت طلا عنوان کرد که این مسئله خارج از ارتباط معمولی دلار با طلا به حساب می‌آید.

چین و آمریکا به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان از ماه مارس سال گذشته وارد یک جنگ تجاری تمام عیار علیه یکدیگر شده و در آخرین اقدام علیه چین، دولت آمریکا تعرفه واردات ۲۰۰ میلیارد دلار کالا از پکن را به ۲۵ درصد افزایش داد.

طرف چینی هم در تلافی اقدام آمریکا بر ۶۰ میلیارد دلار واردات از آمریکا شامل ۵ هزار کالا، تعرفه ۲۵ درصدی اعمال کرد.

برچسب ها:

جهان