به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، «تیتان» قمر سیاره زحل با داشتن درههای عمیق و اقیانوسهایی شبیه به زمین یکی از شگفتانگیزترین مکانها در منظومه شمسی است.
براساس گزارش «نیواطلس»، دانشمندان برای درک بهتر این دنیای عجیب و غریب، اقیانوسهای این قمر را در آزمایشگاه بازسازی کردند و انواع جدیدی از کریستالهایی را که هیچگاه به طور طبیعی بر روی زمین تولید نمیشوند را ساختند، به نظر میرسد پوسته تیتان از این کریستالها تشکیل شده است.
تاکنون تیتان تنها مکانی در منظومه شمسی است که همانند زمین دریاچه و اقیانوس دارد اما با این تفاوت که دریاچههای این قمر به جای آب از هیدروکربن، متان و اتان مایع تشکیل شدهاند، شاید تصورش سخت باشد اما تیمی از محققان ناسا با ترکیبی از شرایط مختلف، جو تیتان را شبیهسازی کردند.
محققان برای شبیهسازی این اقیانوسهای بیگانه، در ابتدا یک محفظه تثبیت سرما را با نیتروژن مایع پر کردند تا فضای آن را سرد کنند و سپس کمی گرما به آن اضافه کردند تا نیتروژن به گاز تبدیل شود؛ همانند آنچه که جو تیتان را تشکیل میدهد.
طبق این گزارش، دانشمندان در مرحله بعد مولکولهایی مانند متان و اتان را اضافه کردند تا همانند حوضچههای این قمر، هیدروکربن مایع تولید شود و پس از آن نخستین چیزی که مشاهده کردند ظهور کریستالهای «بنزن» بود.
گفتنی است؛ دانشمندان ناسا قصد داشتند تا اقیانوسهای تیتان را با ارسال زیردریایی به این قمر بررسی کنند اما اکنون این تیم، به نوع دیگری موفق به کشف آنچه که در تیتان رخ داده است، شد.
انتهای پیام/