سلامت اداری سازمان‌ها و ادارات در دستور کار دستگاه قضا/ علی‌رغم فشارها کُند نمی‌شویم

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس، سیدابراهیم رئیسی در همایش قوه قضائیه گفت: رفع مشکل نیروی انسانی چه در حوزه قضا و چه در حوزه اداری بسیار مهم است مسأله بودجه نیز باید به آن توجه شود و ایجاد تحول به بودجه متناسب نیاز دارد.

وی ادامه داد: نیروی انسانی کارآمد چه در حوزه قضا و چه در حوزه اداری می‌خواهیم که البته به برنامه‌ریزی نیاز دارد در عین حال شرایط خاص در کشور وجود دارد و شرایط حال حاضر اقتصادی که وجود دارد و دشمن سعی می‌کند با فشار اقتصادی کشور را تسلیم کند باید گفت که ایران تسلیم نمی‌شود درست است که درگیر برخی مشکلات اقتصادی هستیم و از بسیاری مشکلات بی‌نصیب نیستیم و دستگاه قضا ممکن است در برخی اقدامات تحولی خود دچار کندی شود اما مصمم هستیم در حرکت‌هایمان علی رغم فشارها کند نشویم.

رئیسی گفت: در استان‌ها و در مرکز پای کار خواهیم بود و این کمبودها را در بحث اعتبارات جبران می‌کنیم.

رئیس قوه قضائیه به موضوع جذب 7 هزار نفر در قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: کار آزمون این افراد انجام شده البته با کندی مواجه است که با پیگیری معاونت منابع انسانی و معاونت اول کار جذب این افراد شروع می‌شود اما اینکه با وضعیت بودجه فعلی همه آنها جذب شود زمان می‌برد با این حال برنامه آغاز جذب آنها را داریم.

وی در ارتباط با موضوع سلامت در دستگاه قضا نیز گفت: ارتقای سلامت قضایی و اداری کشور موضوع مهمی است که می‌طلبد در بخش‌ها نهادینه شود البته در بخش‌هایی این اتفاق افتاده، بازرسی، نظارت و دادسراها در این موضوع نقش دارند اما نقش اول مربوط به تک‌تک افراد است که خود را موظف می‌دانند در امر به خوبی‌ها و نهی از زشتی‌ها قدم بردارند و هیچ کاستی را برنتابند. این افراد دستگاه قضا را مانند خانه اول خود ببینند چرا که بهترین ساعت‌های خود را در این دستگاه می‌گذرانند و زیبنده نیست که در اینجا که افراد معزز و پرکاری هستند یک یا چند ناپاکی چهره آن را در اذهان ناپاک جلوه کند.

رئیسی ادامه داد: گاهی این ناپاکی‌ها بزرگنمایی می‌شود که به هیچ وجه نباید اجازه داد در چند نقطه و در چند استان این زشتی‌ها خودنمایی کند. این موضوع به تلاش همه و اراده تک‌تک افراد بستگی دارد به نحوی که سلامت را ارتقا دهیم و از سوی دیگر سلامت اداری را در کشور دنبال کنیم. 

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: وظیفه داریم که سلامت اداری را در سازمان‌ها و ادارات دنبال کنیم چرا که این امر می‌تواند اعتمادساز باشد. در عین حال سرمایه اجتماعی مسأله مهمی برای نظام، کشور و دستگاه قضا است و این از بزرگترین سرمایه‌های بی‌بدیل محسوب می‌شود. 

وی گفت: مردم خواسته و قضاوت آنها گره‌گشایی مشکلات مردم، نگاه مثبت، رضایت مردم و اعتماد مردم مسأله بسیار مهمی است این امر شعاری نیست برای امام ما هم بوده و حقیقتاً به مردم باور داشته و رهبری نیز به مردم باور دارند. خدمتگزاران باید مردم را باور کنند و این سرمایه عمومی بسیار اهمیت دارد. 

رئیسی گفت: سازوکارهایی که به بازسازی اعتماد عمومی و افزایش آن کمک می‌کند از موضوعات تحول است که جلوه‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد و با گزارش دادن یک نفر سخنگو یا یک مدیر کل کارساز نیست. باید به سرمایه اجتماعی به گونه‌ای بنگریم که سبد نظام است چرا که اگر اعتماد به قضا بیشتر شود این در سبد نظام رفته است. 

وی تصریح کرد: برخی از کشورها قدرتشان از طریق زور، زر، سلاح و غیره است اما ما بزرگترین مؤلفه قدرتمان مردم متدین هستند و هر چه سرمایه مردمی بیشتر شود سرمایه‌سازی برای نظام است. 

رئیس قوه قضائیه به چابک‌سازی بخش‌های ستادی اشاره کرد و گفت: این موضوع در دستور کار دستگاه قضا قرار دارد برخی از آنها اعلام شده و منتظر اجرایی شدن آن هستیم و امیدوارم مجموعه همکاران تلاش کرده و البته که اعتقاد و باورمان هم همین است.

ادامه دارد ...

برچسب ها:

اجتماعی