نظر آمریکایی‌ها درباره درگیری نظامی با ایران

به گزارش مشرق، نظرسنجی پایگاه آمریکایی «هیل» و موسسه «هریس ایکس» درباره تنش‌های اخیر بین آمریکا و ایران و ساقط شدن پهپاد متجاوز آمریکایی، نشان می‌دهد که اکثریت آمریکایی‌ها با اقدام نظامی علیه ایران مخالف هستند.

بنا بر گزارش «هیل»، در این نظرسنجی که روزهای ۲۲ و ۲۳ ژوئن (اول و دوم تیرماه) با مشارکت ۱۰۰۱ آمریکایی و با ضریب خطای ۳.۱ دهم درصد انجام شده، نشان می‌دهد که ۵۸ درصد از آمریکایی‌ها «پاسخ غیرنظامی» واشنگتن به سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» توسط ایران را ترجیح می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

نماینده دموکرات آمریکا: ترامپ «کم‌عقل» و «نادان» است

سه اتفاق دور از انتظار که آمریکا را عقب راند

با وجود آنکه سؤال این نظرسنجی غیرعلمی و جهت‌دار تنظیم شده و ایران را به اقدامات «خصومت‌آمیز» متهم کرده، اما ۴۹ درصد از آمریکایی‌های شرکت‌کننده در این نظرسنجی گفته‌اند که خواهان آن هستند که درباره تنش ناشی از سرنگونی پهپاد آمریکایی، یک راه‌حل مبتنی بر مذاکره حاصل شود و ۹ درصد از آمریکایی‌ها هم گفتند که این کشور نباید هیچ اقدامی انجام دهد.

نظرسنجی هیل و هریس ایکس


در این نظرسنجی، ۱۹ درصد آمریکایی‌ها از «حمله نظامی محدود» به ایران حمایت کردند و پنج درصد هم گفتند که آمریکا باید به ایران اعلان جنگ دهد.

۱۹ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی هم گفته‌اند که آنها درباره اینکه پاسخ آمریکا به سرنگونی پهپادشان توسط ایران چه باشد، «اطمینان ندارند» و پاسخ مشخصی به این سوال که خواهان اقدام نظامی یا مذاکره هستند، ندادند.

حتی در میان طرفداران حزب جمهوری‌خواه نیز، حامیان اقدام نظامی علیه ایران در اقلیت قرار دارند. بر اساس این نظرسنجی، ۵۰ درصد از جمهوری‌خواهان شرکت‌کننده در این نظرسنجی، از پاسخ غیرنظامی آمریکا در قبال ایران حمایت کردند و ۳۱ درصد از آنها حمایت خود را از حملات هوایی محدود یا اعلان جنگ اعلام کردند.

در این نظرسنجی، میزان حمایت از اقدام نظامی علیه ایران در بین شرکت‌کنندگان وابسته به احزاب مستقل در آمریکا ۳۱ درصد بوده و در بین دموکرات‌ها این رقم ۱۶ درصد بوده است.

۶۷ درصد از دموکرات‌ها هم گفته‌اند که آنها در واکنش به سرنگونی گلوبال هاوک خواهان این دو موضوع هستند: یا مذاکره با ایران و یا اینکه آمریکا هیچ واکنشی به سرنگونی پهپادش نشان ندهد.

مذاکره با ایران یا نشان ندادن هیچ واکنشی به موضوع سرنگونی پهپاد آمریکای، نظر ۵۴ درصد از آمریکایی‌های وابسته به احزاب مستقل هم بوده است.

در هفته‌های گذشته دولت آمریکا با اعمال چند دور تحریم جدید، تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران و اعزام نیروی نظامی به منطقه غرب آسیا، تنش‌ها در منطقه را افزایش داده است. این کشور همچنین چند حادثه برای نفتکش‌ها در دریای عمان را به ایران نسبت داده است. در آخرین مورد از اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا، پنج‌شنبه هفته گذشته یک فروند پهپاد این کشور وارد حریم هوایی ایران شد. در واکنش به این اقدام، سامانه پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران این پهپاد را پس از چند بار هشدار، هدف قرار داده و ساقط کرد.

برچسب ها:

جهان