وزیر جهاد کشاورزی: انجمن خیرین آب در حوزه قنات تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، دومین نشست تشکل های جهادی با موضوع نقش تشکل‌های جهانی در رونق تولید در ساختمان وزارت جهاد کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی، نماینده ولی فقیه و تشکل‌ها و سازمان‌های جهانی برگزار شد.

در این جلسه وزیر جهاد و کشاورزی گفت : در خصوص همکاری وزارت جهاد کشاورزی با گروه های جهادی توافقاتی صورت گرفت و به مرحله امضای توافق‌نامه ها رسید ولی این توافقنامه ها هنوز به مرحله اجرا در نیامده است  که این موضوع باید پیگیری و آسیب شناسی شود.
وی ادامه داد: مسئله بسیار با اهمیت در خصوص کارهای جهادی این است که ما بتوانیم فرهنگ جهادی را در کشور نهادینه کنیم و به این واسطه فرهنگ ایثار و از خود گذشتگی را ترویج دهیم تا بتوانیم هر چه بیشتر به رفع محرومیت در کشور کمک کنیم
حجتی اظهار داشت: ظرفیت های بسیار زیاد وجود دارد مثلا در حوزه آبخیزداری امروز هم حمایت دولت را شاهدیم وهم حضور خیرین حوزه آبخیزداری و مهمتر از آن همکاری اقشار مختلف مردم و کشاورزان و حضور گروه های جهادی در این حوزه که بسیار کارساز بوده و خواهد بود.
وزیر جهاد و کشاورزی : همچنین در بحث قنوات انجمن خیرین آب در حال تشکیل است و کارهای زیادی با حمایت دولت در حال انجام است در سنوات گذشته حوزه قنوات مورد بی مهری قرار گرفته است و این در حالی است که امروز مسئولین وزارت نیرو اعلام می‌کنند که بهترین شیوه استفاده از آب های زیرزمینی استفاده از قنات در کشور است لذا باید از این ظرفیت‌ها به بهترین نحو استفاده کرد.
وی در ادامه گفت: ظرفیت دیگری که بسیار قابل پیگیری و مفید فایده است صندوق‌های خرد زنان روستایی است که در برخی از استان‌های کشور به صورت عملیاتی درآمده است کارهایی مثل صنایع دستی، بسته‌بندی، استانداردسازی محصولات و صنایع غذایی خرد  و بازاررسانی و بسیاری از فعالیت‌های دیگر که می‌توان در قالب کارهای جهادی انجام داد که با طرح صندوق خرد زنان روستایی می توان از مشارکت هرچه بیشتر زنان در گروه‌های جهادی نیز استفاده کرد.
حجتی همچنین افزود: در تولید گیاهان دارویی هم ظرفیت‌های بسیار زیادی داریم مثلا با استفاده از کشتهای جایگزین علوفه پر آب مثل یونجه می‌توان هم به اقتصاد کمک کرد و هم مشکل تعلیف دام در کشور را حل کرد به طور مثال می‌توان یونجه را از برخی از استان های کویری و کم آب کشور حذف و  گیاه خارشتر را جایگزین کنیم که تقریبا همان پروتئین را دارد ولی گیاهی‌ست کم آب که در مناطق کویری هم می توان کشت کرد و در برخی از استان‌های کویری کشور حدود ۷ تن در هکتار برداشت کردند
وی ادامه داد:  از این نوع محصولات بسیار زیاد داریم مثلا در مهران که منطقه خشک و کم آب است حدود ۲۵ هزار هکتار جنگل زیر کشت درخت کنار داریم که صرفه اقتصادی بسیار خوبی دارد و هم در بیابان زدایی بسیار کمک حال بوده است.
وزیر جهاد و کشاورزی بیان کرد: درست است که در برخی نقاط کشور با کم آبی روبرو هستیم ولی باید قبول کنیم که در کار کمی تنبلی هم کرده‌ایم ما استانهایی هم داریم که هم شرایط کشت خوبی دارند و هم از آب زیادی برخوردارند که ظرفیت کشت حداکثری را در خیلی از محصولات دارند ولی ما در آن مناطق هم آن‌طور که باید فعالیت نداشتیم‌ایم
حجتی گفت: ما در بخش گل محمدی امسال توانستیم ۴ هزار هکتار زمین جدید تحت کشت ایجاد کنیم در صورتی که کشت گل محمدی در کل دنیا حدود ۱۵ هزار هکتار است. امروز خیلی از دامداران سنتی ما به این نتیجه رسیده‌اند که کشت گیاهان دارویی در خیلی از مناطق کشور صرفه اقتصادی بهتری دارد نسبت به دامپروری سنتی لذا می‌شود با آموزش و فعالیت گروه های جهادی از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.
وی در خصوص اهمیت همکاری گروه‌های جهادی و وزارت جهاد و کشاورزی گفت: ما اینجا اعلام می‌کنیم که آماده همکاری با گروه های جهادی هستیم و در بخش پشتیبانی با منابع مالی و پشتیبانی با امکانات و سهولت ایاب و ذهاب و محل استراحت این عزیزان همکاری می‌کنیم.
حجتی در پایان گفت : کار مشترک ما و گروه های جهادی برای محرومیت‌زدایی و کمک به اشتغال کشور و نهایتاً اقتصاد کشور مفید است و ما می توانیم به کمک یکدیگر به اقتصاد کشور و سربلندی کشور و کمک به محرومیت برای اشتغال زایی کشور کمک کنیم.
در ادامه این جلسه برخی از گروه‌ها و سازمانهای جهادی فعال در استانهای مختلف کشور به ارائه گزارش از فعالیت‌های خود پرداختند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی