به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا بهرامن در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری دوجانبه بین خانه معدن و مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی اظهار داشت: امیدواریم در استفاده از پتانسیل داخلی بتوانیم بخش معدن را به جامعه معرفی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید با نگاه آیندهپژوهی و آیندهنگری به بخش معدن توجه شود، افزود: مراکز تحقیقاتی میتوانند در کنار بخش معدن فعال باشند تا قیمت تمام شده تولیداتشان کاهش یابد.
بهرامن با بیان اینکه باید از سرمایه بخش خصوصی واقعی برای توسعه معادن و صنایع معدنی ایران استفاده شود، اظهار داشت: امیدواریم با ذهنیت ملی که در رابطه با توجه به پتانسیل داخلی در بخشهای مختلف اقتصادی شکل گرفته است، بتوانیم این بخش را توسعه دهیم.
وی افزود: یکی از دستور کارهای خانه معدن، آموزش است و در این زمینه رابطه خوبی با مرکز تحقیقات در بخشهای مختلف برقرار شده است.
* سهم یک درصدی تحقیق در تولید ناخالص معدنی
به گزارش فارس، مجید وفاییفرد رئیس مرکز تحقیقات مواد معدنی نیز در این مراسم با بیان اینکه در سال گذشته آنالیز ۱۵ هزار نمونه مربوط به انجام آزمایشها و نمونههای اکتشافی توسط این مرکز صورت گرفته است، گفت: خدمات آنالیز به حدود ۱۲ هزار نمونه بخش خصوصی، انجام پژوهشهای کارشناسی ارشد و دکترای دانشجویان و همچنین اجرای ۱۵۰ پروژه تحقیقاتی و خدماتی برای بخش دولتی و خصوصی در زمینه فراوری مواد معدنی از دیگر فعالیتهای مرکز تحقیقات در سال گذشته بوده است.
به گفته وی، سال گذشته مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی مطالعاتی را برای بهینهسازی فرآوری عناصر نادر خاکی انجام داده است.
وی در ادامه اظهار داشت: وضعیت تحقیق و توسعه در دنیا به نحوی است که کره، ژاپن، آمریکا و چین مزیتهای خوبی دارند و در بخش تحقیقات کار فراوانی انجام دادهاند. در این کشورها سهم معدن در تولید ناخالص داخلی رقم بالایی است.
وی افزود: سهم بخش تحقیق در تولید ناخالص داخلی در ایران کمتر از یک درصد است و این سهم در صنایع معدنی حدود نیم درصد است.
وی با تأکید بر لزوم گذار از تحقیق و توسعه به سمت ارتباطات و توسعه، گفت: زمینههای همکاری و توسعه ارتباطات با نهادهای مختلف معدنی، تحقیقات و توسعه ساخت تجهیزات فراوری پایلوت و سیار در راستای توسعه معادن کوچک در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: بر اساس مدلهای اقتصاد جهانی، تولید ناخالص داخلی ناشی از معدنکاری در ایران در سال ۲۰۲۰ کاهشی است که اگر قرار باشد معادن جایگزین نفت شوند، باید به موضوعات توسعه توجه بیشتری شود.
به گزارش فارس، خدایاری عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی معدن نیز در این مراسم با بیان اینکه باید یک مرکز توسعه فناوریهای نوین حول مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی راهاندازی شود، گفت: اساتید دانشگاههای خارجی میتوانند در این مرکز فرصت مطالعاتی بگذرانند و یک مرکز پژوهشی بینظیر در منطقه داشته باشیم.
وی، بازنگری ساختاری با محور قرار دادن مرکز تحقیقات را عاملی برای رشد سازمان توسعه معادن عنوان کرد و گفت: یکی از دریچههای مهم ارتباط سازمان توسعه معادن با دنیای دانش میتواند مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی باشد.
به گزارش فارس، در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری دوجانبه بین خانه معدن و مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی جمعی از نمایندگان خانه معدن و همچنین نمایندگان رسانههای کشور از بخشهایی از مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی در کرج بازدید کردند و در جریان بخش کوچکی از کار این مرکز قرار گرفتند.
انتهای پیام/