به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حمیدرضا جانباز در همایش سازگاری با کمآبی با تاکید بر اینکه سرانه متوسط مصرف آب در کشور به ازای هر نفر ۱۵۵ لیتر است، گفت: این میزان مصرف آب حتی بیشتر از متوسط مصرف آب در برخی کشورهای صنعتی اروپایی است.
به گفته وی تابستان سال گذشته یکی از کمترین بارشهای سال آبی را در ۱۰ سال گذشته تجربه کردیم.
* جامعه بعد از بارشها کمآبی را باور نمیکند
مدیرعامل شرکت آبفای کشور اظهار داشت: باید آماده باشیم امسال که یک تابستان گرم است و بعد از یک سال بارشهای خوب که همراه با سیل بوده است را پشت سر بگذاریم، اما جامعه در حال حاضر به خاطر بارشهای مناسب نمیپذیرد که در بخشهایی از کشور کمآب باشیم.
جانباز با تاکید بر اینکه آب باید به تمام مردم جامعه برسد، خاطرنشان کرد: متاسفانه بنا به دلایل و مشکلاتی از قبیل کمبود منابع مالی باعث شده تا در برخی از پرآبترین مناطق کشور مشکلاتی مثل مدیریت آب، احداث سامانههای مناسب و شبکههای توزیع وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه شکلگیری کمیته سازگاری با کمآبی که با پیشنهاد وزارت نیرو و جهاد کشاورزی همراه بود، از حمایت دولت بهرهمند شد و شکل گرفت، پس باید شرکتهای آب و فاضلاب نهایت استفاده از نظرات این کمیته را داشته باشد.
* به جای طرحهای تامین آب باید به سراغ مصرف بهینه برویم
مدیرعامل شرکت آبفای کشور با اشاره به شرایط مالی دولت که ناشی از تحریمهاست، گفت: در این تحریمها که ناشی از بیتدبیری برخی افراد بود به راحتی تمام قراردادهای بینالمللی را اروپاییها زیر پا گذاشتند و تحریمها به کشور تحمیل شد. پس در این شرایط باید از ساختار سازگاری با کمآبی بهره کامل را گرفت.
جانباز گفت: باید به جای اینکه هر روز به سراغ اجرای طرحهای متعدد حرکت کنید و آب جدید تامین شود، به دنبال این باشید که به سمت مصرف بهینه آب در کشور حرکت کنیم و حرکت آن را نهادینه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ایران یک کشور خشک و نیمهخشک است، پس باید یک اقدام جدی در زمینه مدیریت مصرف و کاهش سرانه متوسط مصرف آب انجام شود.
وی افزود: در دهه اخیر تحولات عظیمی در منطق اجرای طرحهای فاضلاب در کشور رخ داده است؛ چراکه در گذشته فاضلاب جمعآوری میشد و به دورترین نقطه برای تصفیه انتقال مییافت. اما خوشبختانه با سرمایهگذاریهای مناسب، تصفیه فاضلاب در همان نقطه انجام میشود.
* نباید مداوم به فکر تامین تقاضا با طرحهای انتقال آب باشیم
مدیرعامل شرکت آبفای کشور اظهار داشت: باید برای ایجاد تصفیهخانههای کوچک در هر محله و خانه به بخش خصوصی بها داده شود؛ چراکه میتوان حتی از این طریق ۷ میلیارد مترمکعب آب شرب را احیا و بازچرخانی کرد و همان آب را مجددا به مصرف رساند و از این طریق به کمبود منابع آب کمک شایانی کرد.
جانباز تصریح کرد: متاسفانه مدام دنبال این هستیم که آب را از یک نقطهای به نقطه دیگری منتقل کنیم، در حالی که باید بررسی کنیم آیا کشورهای دیگری که مانند ایران کمآب هستند نیز همین انتقال آب را در دستورکار خود قرار دادهاند یا خیر.
وی ادامه داد: طرحهای انتقال آب در همه کشورهایی که اقلیم خشک و نیمهخشک دارند شکل میگیرد اما توجه در این کشورها معطوف به مدیریت مصرف است.
مدیرعامل شرکت آبفای کشور اظهار داشت: به هر حال نباید مدام به فکر پاسخ به تقاضا با انتقال آب باشیم.
انتهای پیام/