به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس ، احمد باقری رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران درکنفرانس بین المللی ظرفیتهای راهبردی آموزههای اسلام در تحقق همزیستی مسالمت آمیز که صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: مساله هم زیستی مسالمت آمیز در حقوق بین الملل در دهه اخیر مطرح شده اما در آیات و روایات معنا ، مفهوم و محتوای هم زیستی مسالمت آمیز به وفور دیده می شود.
وی ادامه داد: هم زیستی مسالمت آمیز پشتوانه عقلی و منطقی دارد و این پشتوانه حکم میکند که هیچ عقل سلیمی بر جنگ و جدال تکیه ندارد و برای آن اعتباری قائل نیست بنابر این دوری از کینه، جدال، تفرقه خلاف عقل است. امروز بنیاد گروههایی که در مسیر پیشرفت هستند در جهان، حکومتها، اقوام و در هم زیستی مسالمت آمیز و در ترک منازعات، جنگ و کینه توزی است. هر جا که این ها کنار گذاشته شد مسیر رشد نیز باز شد. ضرورت جهان اسلام امروز تکیه بر مفاهیم صلح و هم زیستی است.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران افزود: وقتی سخن از هم زیستی مسالمتآمیز میشود معنیاش این نیست که عقیده، دین، نژاد، قومیت، ملیت و... حریم و احترام ندارند، طبیعتا اختلاف دین، مذهب عقیده و تفاوت در رنگ، نژاد، پوست از اقتضاعات زندگی است. اقتضا به این معناست که باید به عقاید و مذاهب مختلف احترام گذاشت، تعصبات مختلف اقتضای این اختلافات نیستند.
باقری تصریح کرد: دانشگاهیان، فرهیختگان، اندیشمندان و علمای حوزه و دانشگاه در تحقق این مساله رسالت عظیمی به عهده دارند، در دانشگاه آگاهای بخشی به نسل جوان و تربیت دانشجوان متعهد میتواند تضمین کننده آیندهای سرشار از صلح و صفا در جهان اسلام باشد.
انتهای پیام/