افت فشار و قطع آب برخی شهرهای اصفهان/ آب شرب ۴ میلیون نفر در گرو تصفیه‌خانه دوم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس هاشم امینی در حاشیه همایش سازگاری با کم آبی گفت: بارش‌های مناسبی در کشور داشتیم و سد زاینده رود هم موقعیت مناسبی نسبت به سال گذشته دارد و در حوزه کشاورزی که یکی از مصرف‌کنندگان سدزاینده رود است نیز با تدبیری که صورت گرفت، شرق و غرب اصفهان از آب کشاورزی استفاده کردند.

* تاثیرسامانه دوم آبرسانی در کمبود آب اصفهان

وی ادامه داد: در حوزه صنعت هم شرایط پایدار است، اما در حوزه شرب سامانه دوم آبرسانی که قرار است کمبود آب اصفهان را تأمین و جبران کند از سال ۸۶ باید در مدار بهره‌برداری قرار می‌گرفت که هنوز به اتمام نرسیده است و همکاران شرکت آب منطقه‌ای مشغول تکمیل این طرح هستند.

امینی اضافه کرد: متأسفانه باید گفت تا زمانی که سامانه دوم آبرسانی اصفهان به مدار بهره‌برداری وارد نشود، ما شرایط افت فشار آب و قطع آب در برخی مناطق را در زمان پیک مصرف شاهد خواهیم بود. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اصفهان افزود: تأکید داریم که مردم در حوزه آب شرب همکاری لازم را در مدیریت مصرف داشته باشند، چرا که با یک صرفه‌جویی ۲۰ درصدی می‌توانیم این پیک مصرف ۲ ماهه را پشت سر بگذاریم.

امینی در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که پرسید چه تعداد از شهرهای دارای تنش آبی در کشور که تعداد آنها ۲۳۳ شهر است مربوط به شهرهای استان اصفهان است، آیا تعداد آنها مشخص است و آیا روستاهایی در اصفهان هستند که در حال حاضر مشکل آبرسانی دارند، گفت: به جهت اینکه سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ حدود ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا را پوشش می‌دهد و از یک نقطه مشخص تأمین آب می‌شود، به جهت عدم وجود تأسیسات تکمیلی و نبود سامانه دوم آبرسانی اصفهان این شهرها در برخی مقاطع روز افت فشار و قطع آب دارند.

*آبرسانی با تانکر به ۲۵۰ روستا

وی افزود: بیش ۱۲۰۰ روستا تحت پوشش شرکت آبفای اصفهان است و ۲۵۰ روستا را امسال با تانکر آبرسانی کردیم. البته امسال نسبت به سال گذشته در روستاها وضعیت نسبتاً بهتری به جهت بارش‌های مناسب دارند. 

امینی ادامه داد: حتی اگر سد زاینده‌رود سرریز شود به جهت نبود سامانه تصفیه آب و تکمیل شدن ظرفیت سامانه اول تصفیه‌خانه آب اصفهان که ظرفیت تصفیه حدود ۱۲.۵ مترمکعب را دارد مشکل خواهیم داشت. نیاز آبی در پیک مصرف ۱۴.۵ مترمکعب است که براساس مصوبات شرکت آبهای کشور قرار است یک تصفیه‌خانه دومی احداث شود و ما کمبود آب اصفهان را از طریق این تصفیه‌خانه دوم مرتفع کنیم.

وی گفت:اما متأسفانه این طرح و پروژه از سال ۸۶ آماده شده است که هنوز به دلیل کمبود منابع پیشرفت مناسبی ندارد و تکمیل نشده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا اجرا و ساخت این سامانه متوقف است، گفت: سامانه دوم تصفیه خانه در حال اجراست، اما سرعت آن بسیار کُند است.

امینی در پاسخ به این سؤال که ظرفیت این تصفیه‌خانه دوم چقدر است، اظهار داشت: ظرفیت تصفیه‌خانه دوم اصفهان حدود ۹.۵۶ مترمکعب بر ثانیه است که مدول اول آن نزدیک ۳.۵ مترمکعب بر ثانیه قرار است احداث شود. 

وی تأکید کرد: اگر این سامانه دوم راه‌اندازی شود، مشکل قطع آب و افت فشار آب اصفهان حل می‌شود و می‌تواند کمبود آب ۴ میلیون نفر جمعیت را مرتفع و تأمین کند. 

امینی ادامه داد: احداث این سامانه دوم اگر با این روند ادامه یابد، شاید ۱۰ سال دیگر به طول بینجامد.

به گفته وی، کسری آب شرب اصفهان ۲.۵ مترمکعب بر ثانیه است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی