فارس من| برخی پزشکان دولتی برخلاف قانون در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، ظرفیت پایین پذیرش رشته‌های پزشکی، کمبود پزشک و صف‌های طولانی مردم در مراکز درمانی، زمینه‌ساز ایجاد کمپینی با عنوان «نه به انحصار پزشکان، افزایش ظرفیت داوطلبان» در سامانه «فارس من» شده است. ریشه انتقادات بیان شده، ظرفیت پایین پذیرش رشته‌های پزشکی و سرانه کم پزشک، نسبت به استانداردهای جهانی است. طبق آمارها سرانه پزشک در ایران ۱۱ پزشک به ازای هر ۱۰۰۰۰ نفر بوده که حدود یک سوم استاندارد‌های جهانی است. 

فعالیت همزمان برخی پزشکان وزارت بهداشت در بخش دولتی و خصوصی

در همین راستا جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، با بیان اینکه وزارت بهداشت عملکرد خوبی در زمینه تعداد و توزیع مناسب پزشک در کشور نداشته است، گفت: در زمینه سرانه پزشک، وزارت بهداشت به وظایف قانونی خود عمل نکرده است؛ کمبود پزشک در شهرستان‌های مختلف، صف‌های طولانی مطب‌ها نشان دهنده عملکرد ضعیف وزارت بهداشت است.

وی در ادامه افزود: علاوه بر مشکلات ناشی از کمبود پزشک، متأسفانه مشاهده می‌شود که برخی پزشکان شاغل در بخش دولتی برخلاف قانون همزمان در بخش خصوصی نیز فعالیت می‌کنند. علت بی‌توجهی به این موضوع، تعارض منافع رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی است که برخی از آن‌ها نیز در بخش خصوصی فعالیت دارند و نمی‌توانند جلودار سایر پزشکان شوند.

راهکار شکستن انحصار پزشکان، ورود دولت است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره لزوم افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: امیدواریم دولت به این موضوع ورود پیدا کند و  تعیین ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی در اختیار یک سازمان نباشد؛ در این زمینه سازمان سنجش و وزارت علوم می‌تواند اقدامات مناسبی داشته باشند. در این صورت دیگر پزشکان نمی‌توانند مانع از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی شوند.

نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه تعیین ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی نباید در انحصار وزارت بهداشت و درمان باشد، گفت: پیشنهاد تغییراتی را در قوانین و آیین‌نامه‌های مربوط به پذیرش رشته‌ها را داده‌ایم. هدف، ایجاد یک سازمان مستقل بدون وابستگی به وزارت بهداشت و علوم است. این سازمان زیر نظر رئیس جمهور فعالیت خواهد کرد.

وی افزود: در حال حاضر تعیین ظرفیت رشته‌های پزشکی برخلاف سایر رشته‌ها، توسط وزارت بهداشت و پزشکان تعیین می‌شود. در واقع منافع پزشکان باعث ایجاد بازار انحصاری جهت رسیدن به منافع بیشتر شده که مانع از بالا بردن ظرفیت رشته‌های پزشکی شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی