عبدی:الگوی پیشرفت ایران در ۵۰ سال آینده، خیالی است!/ نماینده لیست امید: ناچاریم که به اروپا یکطرفه امتیاز بدهیم

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** غفاری: مسئولی که سرگرم استخر و کوهنوردی است،نمی تواند مشکلات مردم را حل کند

«هادی غفاری» در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:

«مسئولان کشور باید نسبت به این نکته آگاهی داشته باشند که اگر قرار است مردم تحت‌فشار باشند باید آنها هم تحت فشار باشند. نمی توان شرایطی را تصور کرد که فرزندان یک مسئول اجرایی در آمریکا در حال خوشگذارنی باشند، اما وی در کشور برای مردم شعارهای آنچنانی بدهد و به دنبال حل کردن مشکلات مردم باشد. مسئولی که تفریح و سرگرمی و استخر و کوهنوردی اش سرجایش است نمی‌تواند فشاراقتصادی به مردم را درک کند».

غفاری در ادامه گفت:

«آقای روحانی توانایی اجرایی خود را تا حدی از دست داده است».

گفتنی است در تیرماه سال جاری، مجموعه تفریحی تله کابین توچال خبر و تصویر حضور روحانی در این مجموعه تفریحی را- در لباس ورزشی و در حالی که کلاه و لباس و کفش وی از برندهای معروف و گرانقیمت خارجی بود- منتشر کرد.

حضور رئیس جمهور در توچال در شرایطی که برخی از مشکلات اقتصادی، از جمله افزایش لجام گسیخته قیمت دلار و سکه و مسکن مردم، و مخصوصا اقشار ضعیف جامعه را - به علت شاخص بودن این اقلام- تحت فشار قرار داده و گره گشایی مسئول اجرایی کشور را می طلبد، با واکنش های منفی فراوانی روبرو شد.

چندی پیش «عبدالله ناصری» فعال سیاسی اصلاح‌طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفته بود:« تحلیل من این است که آقای روحانی برخلاف روسای جمهور قبلی حتی آقای احمدی‌نژاد، برای وزرای خود وقت نگذاشته و وارد کارهای ریزودرشت وزارتخانه‌ای نشده و ارزیابی از توانمندی و کار درون وزارتخانه‌ای ندارد. بالاخره این گلایه‌ای است که از آقای روحانی بوده و در هیچ‌کدام از رؤسای جمهور پس از انقلاب سابقه نداشته که رئیس‌جمهور برای وزرا و استانداران خود وقت گفت‌وگوی اختصاصی نمی‌گذارد».

** نماینده لیست امید: ناچاریم که به اروپا یکطرفه امتیاز بدهیم!

«محمد علی وکیلی» نماینده اصلاح طلب مجلس در یادداشتی در روزنامه ابتکار با عنوان «زیاد دلخوش نباشیم» نوشت:

« همانطور که می‌دانیم مجلس سنا در اختیار جمهوری خواهان است. این مجلس مانعی جدی برای مجلس نمایندگان، که به دست دموکرات‌ها افتاده، به‌حساب می‌آید. هرچند شاید بتوان گفت که کنگره می‌تواند مقداری جلوی یکه‌تازی‌های ترامپ را بگیرد و مقداری برای او در داخل دردسر درست کند اما به‌نظر نمی‌آید در عزم ترامپ برای مقابله با ایران چندان تغییری ایجاد کند. به هر روی می‌توان گفت مقداری از قدرت ترامپ کم خواهد شد اما نه‌چندان که ما دلخوش به رفعِ تحریم‌ها بشویم.»

وکیلی در ادامه نوشت:

« تسخیر کنگره به‌دست دموکرات‌ها می‌تواند پایگاهِ جبهه‌ جهانی که مقابل ترامپ ایجاد شده است را کمی در آمریکا تقویت کند و این دستاورد خوبی است. ما نیز به این جبهه کمی تمایل نشان داده‌ایم. تنها راهِ ما نیز در بیرون از مرزهایمان همین است. چراکه اگر ما هم راضی شویم با ترامپ توافق کنیم او اساساً نمی‌تواند کف امتیازاتی که ما می‌خواهیم به ما بدهد. دادن این امتیازات مناسبات او در منطقه را برهم می‌زند! اما سیاست کار با اروپا باید جدی دنبال شود. اگر برجام را شکست خورده تلقی کنیم مهمترین علت آن عدم همراهی همه قدرت در ایران جهت توفیق آن بود. اکنون اگر تصمیم برای کار با اروپا جدی است باید به لوازم آن تن دهیم و همه در کشور این تصمیم را تقویت کنند. نمی‌توانیم مانند برخورد با برجام با یک دست پیش بکشیم و با پس بزنیم. فهم این دقیقه در عبور از این بحران حیاتی است.»

این نماینده اصلاح طلب مجلس، در یک خودزنی، علت شکست برجام را نه عهدشکنی آمریکا بلکه اقدامات جمهوری اسلامی ایران جا زده است!

اصلاح طلبان بدون توجه به همصدایی اروپا با ترامپ و بدون توجه به بی عملی اروپا در احقاق حقوق برجامی ایران، مدعی هستند که باید یکطرفه به اروپا امتیاز داده و انتظار امتیازگیری نیز نداشته باشیم.

** عبدی: الگوی پیشرفت ایران در ۵۰ سال آینده، خیالی است!

«عباس عبدی» در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:

«اخیرا سندی منتشر شد به نام الگوی پیشرفت ایران در ۵۰ سال آینده که قرار است به بحث و گفت‌وگوی عمومی گذاشته شود...مشکل ایران نداشتن چشم‌انداز یا حتی برنامه نیست. مشکل از مرحله اجراست که هر کس کار خود را می‌کند و تمام آن اسناد بالادستی به حاشیه و فراموشی سپرده می‌شوند. البته آن اسناد هم ایرادات خاص خود را دارند چون همه‌ چیزهای خوب را در کنار هم جمع می‌کنند بدون آنکه به تعارض یا اولویت‌بندی آنها توجه کنند. در هر حال این گونه اسناد بیش از اینکه هزینه‌ای صرف آن شود و نوعی خوش‌خیالی غیرواقعی ایجاد کند هیچ اثر دیگری در روند تحولات جامعه ایران ندارد. اسناد ۵ ساله که نیز متعارض و غیراجرایی است چه رسد به ۵۰ ساله که کلا خیالی است.از نقد جزییات آن و ارتباطش با تدابیر ذکر شده و نیز نقد گزاره‌های نادرست و غیردقیق آن باید گذشت که اتلاف وقت است».

همان طیفی که برجام را فتح الفتوح! و امضای کری را تضمین! و آمریکا را کدخدا! و مدیران نجومی بگیر را ذخایر نظام! و فتنه ۸۸ را یک اعتراض انتخاباتی! جازده بود، الگوی پیشرفت ایران را خیالی می نامد!

شاکله فکری طیف اصلاح طلب «خودکوچک بینی» و «بزرگنمایی دشمن» است. این طیف هر آنچه موجب عقبگرد در کشور می شود را تمجید و هر آنچه موجب پیشرفت در کشور می شود را تحقیر می کند.

طیفی که الگوی پیشرفت ایران در ۵۰ سال آینده را خیالی می نامد همان طیفی است که مدعی است «ما به جز پخت آبگوشت بزباش و قورمه سبزی در هیچ تکنولوژی صنعتی نسبت به جهان برتری نداریم»!

برچسب ها:

سیاسی