به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بامداد 30 خردادماه امسال بود که یک فروند پهپاد رادارگریز آمریکا که به منظور جاسوسی وارد مرزهایی هوایی کشور شده بود، توسط نیروهای توانمند نظامی جمهوری اسلامی ایران ساقط شد.
این پهپاد جاسوسی بیشتر از ۷ کیلومتر به آبهای حاکمیتی ایران نفوذ کرده بود.
امیر سرتیپ دوم مجید فخری، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در اینباره گفته بود: موقعیت سقوط پهپاد توسط یگانهای دریایی برداشت شد، این پهپاد جاسوسی به طور قطع، در داخل آبهای سرزمینی ایران بوده است و ۷ کیلومتر وارد آبهای تحت حاکمیت ما شده است.
به گفته وی این موقعیتی که در حال حاضر درباره سقوط پهپاد آمریکایی مشخص شده است، با موقعیت پروازی آن متفاوت است و این هواپیمای جاسوسی در زمان پرواز بیشتر در آبهای حاکمیتی ما نفوذ کرده، اما مورد اصابت موشک قرار گرفته است و در چهار مایلی یا ۷ کیلومتری آبهای ما سقوط کرده است.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح میگوید: مرزهای هوایی و دریایی کشور یکسان است، این مرزها ۱۲ مایل از خط مبدأ لب ساحل فاصله دارد که این هم توسط سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح تهیه شده است، این ۱۲ مایل جزو آبهای سرزمین ما بوده است و این پهپاد که داخل آبهای ما سقوط کرده است، یعنی به آبهای سرزمینی ما تجاوز کرده است.
بنابر این گزارش پس از ساقط شدن این پهپاد آمریکایی در آبهای سرزمینی ایران، سازمان هوانوردی آمریکا پرواز هواپیماهای آمریکایی بر فراز آبهای ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز را ممنوع اعلام کرد.
آمریکاییها پس از این شکست، تلاش کردند آسمان ایران را ناامن جلوه دهند و اطلاعیه هوانوردی مبنی بر ناامن بودن فضای ایران و کاهش پروازهای عبوری از آسمان ایران مطرح کردند، در حالی که ساقط شدن این پهپاد جاسوسی، ارتباطی با پروازهای مسافری ندارد.
به گزارش فارس این ممنوعیت غیرقانونی آمریکاییها درباره پرواز بر فراز خلیج فارس، درواقع نوعی فرار به جلو آنها است؛ منطقه پروازی خلیج فارس، منطقهای پرترافیک از نظر پروازهای مسافری است و پرواز هواپیمای جاسوسیِ نظامی و رادارگریز در این منطقه پرترافیک و مملو از هواپیماهای مسافری، کاملاً غیرقانونی و بسیار خطرآفرین برای پروازهای مسافری است.
منطقه هوایی پرترافیک خلیج فارس
*اقدام آمریکا در ممنوعیت پرواز بر فراز بخشی از آبهای ایران سیاسی و غیرقانونی است
در این راستا به تازگی دبیرکل جامعه متخصصین مراقبت پرواز ایران، در نامهای به دبیرکل ایفاتکا (جامعه بین المللی کنترلرهای ترافیک هوایی) عنوان کرده است که «اقدام آمریکا در ممنوعیت پرواز بر فراز بخشی از آبهای ایران سیاسی و غیرقانونی است».
در این نامه، ایوب رضائی ثمرین با اشاره به صدور هشدار هوانوردی (NOTAM) اداره هوانوردی فدرال آمریکا در خصوص ممنوعیت پرواز بر فراز قسمتی از آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان آورده است: «در این زمینه لازم به ذکر است که پهباد آمریکایی در داخل منطقهای مورد اصابت قرار گرفته که از طرف جمهوری اسلامی ایران مطابق قوانین سازمان ایکائو از قبل به عنوان منطقه خطرناک (area Danger) اعلام شده است و به صورت طبیعی، پروازهای غیرنظامی در هیچ زمانی از این فضا عبور نمیکنند بنابراین به هنگام وقوع این حادثه، ایمنی پروازهای غیرنظامی به هیچ وجه مورد تهدید قرار نگرفته است».
در ادامه این نامه آمده است: «ما اعتقاد داریم هشدار صادر شده باعث سیاسی کردن عملیات پروازی غیرنظامی میشود که میتواند در آینده تاثیرات مخربی بر کل صنعت هوانوردی غیر نظامی داشته باشد، همچنین این اقدام برخلاف موازین و مقررات سازمان بین المللی هوانوردی (ایکائو) است».
در بخش دیگری از این نامه دبیرکل جامعه متخصصین مراقبت پرواز ایران آمده است: «از طرف همکاران خودم در جامعه متخصصان مراقبت پرواز و مرکز کنترل فضای کشور به شما و همه استفادهکنندگان از فضای کشورمان اطمینان میدهم که هیچ گونه تردیدی در مورد ایمنی پروازهای داخلی و بینالمللی در فضای جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد و هیچ عاملی نمیتواند ایمنی عملیات پروازی در منطقه را مخدوش کند؛ این موضوع از طریق هماهنگیهای دقیق و تنگاتنگ در مرکز کنترل تهران و همچنین هماهنگیهای موثر و حرفهای بین مرکز کنترل تهران و سایر مراکز کنترل ترافیک هوایی در کشورهای همسایه تضمین شده است».
رضائی ثمرین در ادامه این نامه به دبیرکل ایفاتکا آورده است: «در حوادث تنشهای منطقهای در چند سال اخیر از قبیل ظهور داعش، ناامنی فضای اکراین، محاصره قطر و تنشهای سیاسی بین هند و پاکستان، پروازهای زیادی به صورت ناگهانی و برنامهریزی نشده وارد فضای کشورمان شدند که همکاران من تواناییهای خود را در پذیرفتن و کنترل ایمن این پروازها ثابت کردند. ما به کار حرفهای خودمان ادامه خواهیم داد».
در بخش دیگری از این نامه به دبیرکل ایفاتکا آمده است: «توجه جنابعالی را به نگرانیهای ایمنی برخاسته از تغییر مسیرهای ناگهانی بعضی از پروازهای بینالمللی و هدایت این پروازها به مسیرها و فضاهای جایگزین جلب میکنم امری که به علت در نظر نگرفتن ظرفیت این مسیرها و عدم وجود برنامههای لازم در مواقع اضطراری میتواند ایمنی این پروازها را در معرض خطر قرار دهد».
دبیرکل جامعه متخصصین مراقبت پرواز ایران در پایان این نامه که در پورتال شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران منتشر شده است، از دبیرکل ایفاتکا خواسته است ضمن اطلاعرسانی موضوع به نهادها و طرفهای ذینفع، ایران را از توصیههای ایفاتکا در این خصوص بهرهمند سازد.
انتهای پیام/