تاثیر الگوی خواب در کاهش خطر سرطان پستان

5d173e57ea0cd_5d173e57ea0cf
متخصصان در یک مطالعه بزرگ تاکید کردند که زنان سحرخیز کمتر با احتمال ابتلا به سرطان پستان مواجه هستند.

به گزارش خبر فوری، متخصصان در این مطالعه برای تجزیه و تحلیل‌های خود از داده‌های مربوط به ۱۸۰ هزار و ۲۱۶ زن از بانک اطلاعات زیستی انگلیس در کنسرسیوم انجمن سرطان پستان استفاده کردند.

متخصصان "شواهد مستمر"ی را مبنی بر "تأثیر محافظتی" سحرخیزی از زنان در برابر سرطان پستان کشف کردند. آن‌ها هم‌چنین "شواهد دلالت‌کننده" یافتند که خواب شبانه بیش از هفت تا هشت ساعت می تواند "اثرات نامطلوب" با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پستان داشته باشد.

با این حال متخصصان تاکید کرده‌اند تاثیراتی که در این مطالعه کشف شده در مقایسه با دیگر عوامل خطر سرطان پستان، مانند BMI، مصرف الکل و کشیدن سیگار کوچک محسوب می‌شود.

سرطان پستان در بافت پستان آغاز می شود. این سرطان هنگامی بروز می‌کند که رشد سلول‌های غیرطبیعی از کنترل خارج شده، به بافت‌های اطراف هجوم برده و به سایر قسمت‌های بدن منتشر می‌شوند. اگر چه سرطان پستان به طور معمول یک بیماری زنانه محسوب می‌شود اما در مردان نیز احتمال ابتلا به این نوع سرطان وجود دارد.

تا به حال مطالعات بسیاری در مورد خواب و خطر سرطان پستان با محوریت "شیفت‌های کاری شبانه و قرار گرفتن در معرض نور به هنگام شب" صورت گرفته است اما مطالعات کمتری روی ویژگی‌ها یا عادات شخصی افراد صورت گرفته که به سختی می‌توانند آن‌ها را ترک کرده یا اصلا قادر به ترک آن‌ها نیستند. ترجیح صبح یا عصر در افراد یکی از همین ویژگی‌ها است.

آن‌ها یادآوری می‌کنند که در تعدادی از مطالعات گسترده در ارتباط با ژنوم‌ها، پروفایل‌های ژنتیکی قوی برای این ویژگی یعنی ترجیح دادن صبح یا عصر، مدت خواب و علائم بی‌خوابی ایجاد کرده‌اند.

در پژوهش جدید، متخصصان دو نوع تحلیل را انجام دادند. در نوع اول تجزیه و تحلیل عودکننده چند متغیره روی داده‌های بانک اطلاعات زیستی انگلیس صورت دادند تا ارتباط بین سرطان پستان و هر آن چه که هر شرکت کننده به عنوان ترجیح صبح یا شب، مدت خواب و علائم بی‌خوابی گزارش داده را بیابند.

در نوع دوم تجزیه و تحلیل، آن‌ها از پروفایل‌های ژنتیکی ویژگی‌ها مدت زمان خواب و بی‌خوابی استفاده کردند تا پیوندهای بین این ویژگی‌ها و سرطان پستان را کشف کنند.

تجزیه و تحلیل عودکننده چند متغیره داده‌های بانک اطلاعات زیستی انگلیس نشان داد زنان سحرخیزی که صبح را ترجیح می‌دهند نسبت به زنانی که عصر را ترجیح داده و اصطلاحا شب‌زنده‌دار هستند، یک درصد کمتر با خطر ابتلا به سرطان پستان مواجه‌اند.

این واقعیت که این عامل کمتر از یک درصد بر احتمال ابتلا به سرطان پستان در زنان موثر است بدان معناست که کمتر از ۱۰ زن در هر ۱۰۰۰ زن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

نکته قابل تامل آن که در این مطالعه متخصصان هم‌چنین دریافتند افزایش مدت خواب شبانه به بیش از هفت یا هشت ساعت در شب، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.

بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، متخصصان خاطر نشان کرده‌اند که یافته‌های این مطالعه یادآور این موضوع هستند که اصلاح الگوها و عادات خواب می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان موثر واقع شوند.

 

برچسب ها:

اجتماعی