به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه شریف، نظارت بر تردد و تخلفهای مختلف در سطح شهر و جادههای بین شهری، پارکینگهای هوشمند و تحلیل دادههای حاصل از ثبت تردد جز لاینفک سامانههای هوشمند حمل و نقل هستند.
پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با طراحی سامانهی پلاک خوان هوشمند شریف امکانی را فراهم آوردهاند تا با مدیریت و نظارت هوشمند حمل و نقل، ثبت تردد و تخلفهای رانندگی به آسانی میسر شود.
در همین خصوص گفتگویی با ایمان غلامپور عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر گروه کانکت شریف انجام شده است که در ادامه میخوانید.
ایمان غلامپور دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف و عضو هیئت علمی پژوهشکده الکترونیک درخصوص گروه کانکت شریف گفت: گروه پژوهشی مهندسی راهکارهای هوشمند شریف، متشکل از اساتید، فارغ التحصیلان، مهندسان و دانشجویان برتر است که در طول مدت فعالیت خود کوشیدهاست در نزدیک کردن فعالیتهای پژوهشی دانشگاه به نیازهای صنعت گام بردارد.
مدیر گروه کانکت شریف گفت: بهرهگیری از آخرین دستاوردهای روز دنیا در زمینه علوم کامپیوتر، مهندسی الکترونیک، سامانههای هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، سامانههای نهفته هوشمند، و دادهکاوی و تحلیل دادهها، و سامانههای هوشمند ترافیک و حمل و نقل در جهت رفع نیازهای صنعت و جامعه، توصیفی مجمل از رسالت این گروه است. همچنین گروه کانکت شریف با بسیاری از شرکتهای دانشبنیان و فناور کشور همکاریهای فنی، پژوهشی و مشاورهای داشته و در کنار آن محصولات و راهکارهایی را به صورت مستقل توسعه داده است.
وی افزود: گروه کانکت شریف در سال 1392 با ورود به حوزه راهکارهای هوشمند ترافیک نخستین محصول خود را تحت عنوان سامانههای پلاکخوان هوشمند شریف معرفی نمود. تاکنون نسخههای متنوعی از این سامانهها در اشکال مختلف در راستای پیشرفتهای علوم و فناوریهای مرتبط توسط این گروه ارائه شده است. همچنین گروه کانکت شریف در طول دوران فعالیت خود توانستهاست علاوه بر انتشار مقالات پژوهشی مختلف در مجلات معتبر دنیا، محصولات و راهکارهای متعددی را به صورت مستقل و یا به صورت همکاری در توسعه و تحقیق با شرکتهای معتبر و مطرح توسعه دهد.
غلامپور گفت: سامانههای پلاکخوان کانکت در دانشگاه صنعتی شریف طراحی و تولید شده است. این سامانه در سه دوره از مسابقات کشوری بینایی ماشین و رباتیک در دانشگاههای صنعتی شریف و امیرکبیر به عنوان سامانه برتر برگزیده شده است و در سال2016، در مقالهای، به عنوان یک سامانه پلاکخوان موفق، در "ژورنال IEEE ITS" که از معتبرترین مجلات در زمینه سامانههای هوشمند حمل و نقل است پذیرفته شده است. هدف از ساخت این پلاکخوانها، عرضه سامانههایی با تمام ویژگیهای مورد نیاز کنترل هوشمند تردد و تخلف در سطح شهر و جادهها، با بهترین دقت، بالاترین کیفیت و حداقل قیمت تمام شده بوده و این سامانهها تا کنون موفق به اخذ تاییدیهها و مجوزهای مختلف از ارگانها و سازمانهای متعدد مربوط در سطح کشور شده است.
مدیر گروه کانکت شریف در خصوص انواع سامانههای پلاکخوان هوشمند گفت: این سامانهها در اشکال و قالبهای مختلفی از جمله سامانه ثبت تردد و تخلف شهری و جادهای با دقت بالای 99 درصد، و طبقه بندی نوع خودرو درکلاسهای مختلف از جمله سبک و سنگین با دقت بالای 95درصد در شبانهروز، سامانه مدیریت پارکینگ به دو صورت نصب در ورودی/خروجی یا نصب در جایگاه، و سامانه پلاکخوان درون خودرویی و حتی نرم افزار موبایل تولید شده است. این سامانهها بصورت سامانههای یکپارچه نهفته و با قابلیت اتصال به پایگاههای داده سازمانهای مختلف ارائه میشود. همچنین نوع خاصی از این سامانه بصورت قابل نصب بر سرورهای مرکزی ارگانها و سازمانهای مختلف تحت عنوان سامانه چک اپراتوری مکانیزه نیز ارائه شده و در سازمانهای مختلف از جمله سازمان فناوری ارتباطات و اطلاعات شهرداری تهران در قالب قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف از سه سال پیش تا کنون مورد استفاده قرار گرفته است. این سامانه از دادهکاوی و تحلیل دادههای مختلف برای بهبود دقت، استخراج پارامترهای مختلف ترافیکی و حتی جانمایی بهینه سامانهها نیز استفاده میکند.
وی افزود: سامانههای مذکور علاوه بر مقاوم بودن در برابر شرایط محیطی، توانایی تشخیص پلاک پوشیده و مخدوش، و قابلیت تشخیص چند پلاک در تصویر را دارد و در مقایسه با نمونههای خارجی نصب شده در کشور از دقت و کیفیت بالاتری برخوردار است. علاوه بر برتری دقت، کارائی و قیمت رقابتی، تولید کاملا داخلی این سامانهها باعث اقبال ویژهی سازمانها و شرکتهای مختلف کشور به منظور تامین امنیت اطلاعات شده است.
غلامپور در خصوص عرضه این محصولات به بازار گفت: سامانههای پلاکخوان هوشمند شریف با ویژگیهای ذکر شده از جمله دقت بالای 99درصد در سطح جهانی کمنظیر هستند و امکان ارائه در بازارهای خارجی در صورت حمایت مناسب را نیز دارند.
انتهای پیام/