به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ارسلان میرعباسی امروز در جریان بازدید خبرنگاران از نیروگاه سد امیرکبیر با اشاره به اینکه سد امیرکبیر در سال 1340 به بهرهبرداری رسیده است، گفت: نیروگاه سد امیرکبیر از دو واحد نیروگاهی دارد که هر کدام به ظرفیت 45 مگاوات است. بنابر این با توجه به اینکه این نیروگاه نیم قرن کار کرده است، نیاز بود که اورهال شود، بنابر این واحد اول آن به ظرفیت 45 مگاوات توسط متخصصان داخلی اورهال شد.
وی با اشاره به اینکه عملیات اورهال اساسی واحد یک توسط شرکت نصب نیروگاههای برقابی خوزستان انجام شد، اضافه کرد: قطعاً اورهال این نیروگاه میتواند با توجه به افزایش مصرف برق به شبکه سراسری کمک ویژهای کند و بتواند جوابگوی شبکه سراسری برق باشد.
وی با اشاره به اینکه بعد از اورهال 800 ساعت مداوم این واحد اقدام به تولید برق کرده است،گفت: هزینه اورهال یک میلیارد تومان بوده است، پس اگر این برنامه را به شرکتهای خارجی میسپردیم، چندین برابر هزینه در پی خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس، سد امیرکبیر در سال 1340 توسط یک شرکت آمریکایی بر روی رودخانه کرج به بهرهبرداری رسید که البته توربینهای این سد از اسکاتلند، ژنراتور آن از هیتاچی ژاپن و تابلوهای کنترلی توسط شرکت آمریکایی است.
همچنین در ادامه این بازید سیدجمال گلسرخی ناظر بهرهبرداری نیروگاه سد امیرکبیر با اشاره به اینکه ورودی این سد در حال حاضر 37 مترمکعب در ثانیه است،گفت حجم سد امیرکبیر 205 میلیون مترمکعب است و این سد در حقیقت یک سد چند ملیتی است.
وی افزود: پیشبینی شده است که این سد 200 سال عمر مفید داشته باشد.
گلسرخی خاطرنشان کرد:در سال 68 از کشور ژاپن برای رسوبزدایی سد امیرکبیر پیشنهاداتی ارائه شد، اما هزینه آن متعادل با ساخت یک سد بود.
وی گفت: البته طبق گفته کارشناسان این سد نیاز به رسوبزدایی ندارد هر چند به گفته کارشناسان رسوبزدایی موجب افزایش طول عمر مفید سدها میشود.
انتهای پیام/ب