به گزارش مشرق، «محمدکاظم انبارلویی» در یادداشتی نوشت:
خطوط راهبردی که رهبری معظم انقلاب در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نیز اراده مدیریت جهادی معطوف به آن ذکر کردهاند، تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی، دور زدن تحریمها و رسیدن به پیشرفت و توسعه مطلوب است. میلیونها زن و مرد ایرانی در زیر سقف کارخانجات، مزارع و نیز در نظام توزیع بازار کار میکنند تا رکورد تولید ناخالص ملی هفدهمین اقتصاد جهان را حفظ و صیانت کنند. اما دیوان سالاری حاکم بر دولت فاقد آن است که یک مالیات در خور، حداقل برای خرج و مخارج خود از این تولید عظیم مهیا کند.
بیشتر بخوانید:
آخرین میخ بر تابوت مذاکره
پنج پرسش کلیدی از جهانگیری
هزینههای یک دروغ!
فقدان یک نظام شایستهسالار باعث شده در هر دورهای از انتخابات، افراد بهدرد بخور لجوجانه کنار گذاشته شوند و از روی باندبازی و تملقپروری، چاپلوسی و ریا کسانی روی کار بیایند، گاهی بار خود را ببندند و کار مردم و کشور را زمین بگذارند.
فساد اخلاقی و اداری و مالی در برخی دستگاهها باعث هرز رفت منابع انسانی و مالی کشور و سبب ارتقای فرومایگان شده است و این رویکرد غلط باعث شده چرخ اقتصاد مقاومتی کند بچرخد و یا به نفع کسانی بچرخد که مدام شکاف طبقاتی را دامن میزنند و به وسعت دره فقر و غنا میافزایند.
ضعف ساختار نظارتی و فقدان یک نظام صحیح ارزیابی عملکرد به علاوه انتصاب افراد فاقد صلاحیت در برخی مناصب کلیدی امروز مشهود است. حجم ورودی پروندههایی که در دستگاه قضائی که خارج از نظام نظارتی با مکانیزم «سوتزنی» رسوب کرده کم نیستند. سازمان حسابرسی در دولت، دیوان محاسبات در مجلس و سازمان بازرسی کل کشور در قوه قضائیه باید به ساماندهی امور زیرساختی نظارت به گونهای بپردازند که هم پروندههای فساد رو به کاهش رود هم مکانیزمهای کنترلی قبل از ارتکاب جرم از باب پیشگیری وقوع جرم جواب دهد.
آمارسازی و کارهای نمایشی؛ مشکلی را حل نمیکند. اقدامات ریشهای و بلند مدت میخواهد تا از مدیریت ویترینی فاصله بگیریم.
با اعلام برنامه چشمانداز بیستساله توسعه جمهوری اسلامی یک دوی ماراتن در حوزه اقتصاد و دیگر حوزههای کشور شروع شد. امروز پس از گذشت ۱۴ سال که هنوز به پایان برنامه چشمانداز بیستساله نرسیدیم، در بخشهای عظیمی نه تنها رکورد منطقهای داریم بلکه صاحب رکورد جهانی هستیم. این رکوردها مدیون مدیریت جهادی جوانانی است که جز به عزت اسلام و سربلندی ایران و پیشرفت ملت به چیزی فکر نمیکنند.طی این دوره فقط در مسائل دفاعی و امنیتی به نقطهای رسیدهایم که به اعتراف بسیاری از پژوهشکدههای جهانی بزرگترین قدرت نظامی غیرهستهای در میدان هستیم. این میدانداری به نقطه حیرتانگیز و قابل ستایش بازدارندگی رسیده است.
جوانان سختکوش کشور بدون کمترین امکانات، موانع داخلی و خارجی را یکی از پس از دیگری پشت سرگذاشتند و به سرعت در این حوزه دارند جلو میروند.
آمریکا و متحدان اروپایی آن کوچکتر از آن هستند که بتوانند با سلاح تحریم اقتصادی کشور را به زانو درآورند. هزار راه نرفته پیشروی ماست. صدها راه رفته دشمن را با تکیه به اراده فولادین مردم بهویژه جوانان میتوانیم سد کنیم.
همین جوانان بینام و نشان بودند که دماغ نخوت، تکبر و غرور آمریکاییها را در زدن پهپاد گلوبال هاوک به خاک مالیدند.
کافی است به توان علمی و اراده جوانان اعتماد کنیم. به توانایی ساخت داخلی مطمئن باشیم و اگر هم کاستی داریم آنقدر کشور دوست در اطراف ما و نیز در دنیا وجود دارند که حاضرند ملت ما را در دور زدن تحریمها کمک کنند.
ما یک ملت قوی و مقتدر هستیم و با علم به اینکه خدا با ماست باید به جلو برویم و اندک یاسی به خود راه ندهیم.رئیس محترم مجلس در ۱۷ بهمن ۹۷ در نشست شورای اداری قم گفت: رهبر انقلاب دستور اصلاح ساختار بودجهریزی کشور را در مدت چهار ماه آینده صادر کردند اکنون نزدیک به یک ماه از آن مهلت گذشته است، اما تحرکی در اینباره دیده نمیشود.
لاریجانی دیروز نیز در نشست همایش روز صنعت و معدن برای چندمین بار به اشکالات ساختاری در نظام بودجه ریزی اشاره کرد، اما نگفت رفع این اشکال پس از گذشت مهلت رهبری در چه مرحله ای است.
سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اتاق فکر نظام مدیریت و اجرایی در کشور است. اصلاح ساختار بودجهریزی و بودجهبندی در این سازمان باید صورت گیرد. این اصلاح میتواند ماموریتها، اهداف، ساختار داخلی و متغیرهای محیطی و خروجیهای این سازمان را در برگیرد. چه خوب است آقای نوبخت در اولین فرصتی که برای گفتوگو با مردم پیدا کردند درباره این اصلاح ساختار که مخاطب اصلی آن سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برای تنویر افکار عمومی حرفی بزنند.همچنین ریاست محترم مجلس که این خبر خوب را سال گذشته که نشان از پیگیری مشکلات کلیدی کشور توسط رهبری دارد، منتشر کردند. حاصل تلاشهای مسئولین در اینباره را به اطلاع مردم برسانند. اصلاح ساختار بودجه میتواند یکی از موانع اصلی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را برطرف کند.
امسال سال رونق تولید است. نعمت بارندگیهای امسال و سال گذشته تصویری از وفور تولید و سرسبزی در سراسر کشور دارد. رونق تولید منوط به اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی درگرو اصلاح ساختار بودجهریزی و بودجهبندی است. آیا دولت در دو سال آخر عمر خدمت خود نمیخواهد کاری در این مورد سامان دهد و موانع اجرایی اقتصاد مقاومتی را از پیشپای مردم و جوانان بردارد؟