سنگالی‌ها در دانشگاه فنی و حرفه‌ای دوره می‌بینند

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: در راستای همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه فنی و حرفه‌ای و با عنایت به سفر رئیس موسسه فنی و حرفه‌ای پرومکابیل کشور سنگال و هیئت همراه به ایران و بازدید از دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای شهر تهران با همکاری دفتر امور علمی و بین‌المللی دانشگاه، لیست 50 دوره کوتاه‌مدت آموزشی فنی و حرفه‌ای و مهارتی به‌طرف سنگالی ارائه شد.

وی افزود: با عنایت به امضای تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین دانشگاه و طرف سنگالی، طی درخواست و نامه رسمی از سوی طرف مذاکره‌کننده، با اعزام 141 نفر در 11 رشته برای حضور در دوره‌های کوتاه‌مدت در دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای موافقت به عمل آمد که هم‌اکنون توسط دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی و معاونت آموزشی دانشگاه درخصوص محل برگزاری، طول مدت دوره‌ها، سرفصل‌ها و هزینه تمام‌شده دوره‌ها در حال بررسی است که به حول و قوه الهی در گام نخست از مهر یا بهمن‌ماه امسال شروع به همکاری خواهیم کرد.

صالحی عمران با اشاره بااینکه دوره‌های مذکور از 30 تا 40 ساعت برحسب رشته‌های مختلف در نظر گرفته‌شده و این دوره‌ها به زبان فرانسه و با حضور مترجم برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: طرف سنگالی برای دوره‌های کوتاه‌مدت در گام نخست برگزاری رشته‌های صنایع چوب، مبلمان، جواهرسازی، مکانیک عمومی، کار روی چرم، سفال و سرامیک، جوشکاری، صنایع‌دستی چوبی، مکانیک خودرو، طراحی لباس، الکترومکانیک و برق خورشیدی را درخواست کرده است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خبر داد: در گام بعدی و در راستای اجرای تفاهم‌نامه همکاری،  دانشگاه تعداد 100 رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی و 60 رشته کارشناسی به‌طرف سنگالی پیشنهاد کرده که داوطلبان پس از طی دوره‌های بین‌المللی مکالمه زبان فارسی و اعلام فهرست رشته‌های درخواستی از بهمن‌ماه امسال در دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای مشغول به تحصیل خواهند شد.

صالحی عمران ادامه داد: دوره‌های کوتاه‌مدت برحسب ساعت و میزان فنی و تخصصی بودن به ازای هر دوره از 160 الی 600 یورو و دوره‌های کاردانی و کارشناسی در رشته‌های نظری و حرفه‌ای 900 یورو و رشته‌های فنی و مهندسی 1000 یورو در سال تعیین و برآورد شده است.

وی تصریح کرد: سنگال یکی از بزرگ‌ترین کشورهای غرب آفریقا است که ظرفیت آن را دارد که به‌عنوان مرکز همکاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دیگر کشورهای قاره آفریقا قرار گیرد که در همین خصوص طرف‌های سنگالی پیشنهاد‌هایی را هم ارائه کرده که مورد استقبال ما قرارگرفته است.

کشور سنگال در سال ۱۹۶۰ از زیر سلطه فرانسه خارج شد و به‌عنوان یک کشور آفریقایی که بیش از ۹۰ درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند به‌نوعی یک پل فرهنگی بین مسلمانان و آفریقایی‌ها به‌شمار می‌آید.

انتهای پیام/