پشت پرده انحصار بازار وکالت و حق‌الوکاله‌های نجومی

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس گفت: نبود فضای رقابتی در بازار، مشکلات عدیده‌ای برای مردم و کشور ایجاد کرده است و یکی از بازارهایی که در آن نبود رقابت، فضا را انحصاری کرده، بازار خدمات حقوقی است.

وی افزود: فضای انحصاری این بازار، محصولی جز حق‌الوکاله‌های نجومی و ارائه خدمات بی‌کیفیت توسط وکلا و عدم دسترسی مردم ندارد.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس گفت: نابسامانی بازار خدمات حقوقی در حالی است که به گفته‌ کارشناسان، راه‌حل برون‌رفت از این وضعیت، افزایش تعداد وکیل در کشور است که متأسفانه در حال حاضر کانون وکلا با اعمال معیار ظرفیت هرساله به تعداد محدودی اجازه‌ قبولی در آزمون و رسیدن به حرفه وکالت را می‌دهد.

دلیگانی گفت: این در حالی است که سیلی از فارغ‌التحصیلان حقوق در بیکاری به سر می‌برند. اما سؤال اساسی اینجاست که چرا مسؤولان تدبیری در این خصوص ندارند.

وی در مورد وجود سایه  انحصار بر بازار خدمات حقوقی ادامه داد: در حال حاضر شاهد انحصار در حوزه وکالت هستیم؛ حدود  600 هزار نفر فارغ‌التحصیل رشته حقوق داریم که جویای کار هستند و انحصار موجود در بازار خدمات حقوقی جلوی اشتغال جوانان فارغ‌التحصیل حقوق را گرفته است.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس در مورد علت این انحصار گفت: برخی از وکلا نمی‌­گذارند که این انحصار از بین برود زیرا می‌­خواهند آن درصدِحق‌الوکاله و عددی که در قبال یک پرونده از موکل خود دریافت می‌­کنند، کاهش پیدا نکند؛ چون در بازار رقابتی، قیمت‌ها تعدیل می‌شود.

حاجی دلیگانی با تأکید بر اینکه مسؤولان و حاکمیت باید پاسخگوی تبعات فضای انحصاری موجود باشند گفت: مسؤولیت این انحصار با ما نمایندگان مجلس، قوه قضاییه و وزارت دادگستری  است، همه ما مسؤول هستیم و همه باید پاسخگوی این انحصاری که در حال حاضر حقوق مردم را تضییع می‌کند باشیم.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی