به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، یکی از مهم ترین رویدادهای علمی که نه تنها برای شرکتهای فعال بلکه برای علاقه مندان به تازههای فناوری نیز اهمیت زیادی دارد، برگزاری نمایشگاه بین المللی الکامپ است.از عمر این نمایشگاه بیست و چهار دوره میگذرد و تاکنون توانسته هرسال، مکانی برای عرضه و نمایش محصولات الکترونیکی، کامپیوتری و پیشرفت های تجارت الکترونیک باشد.
رسول سراییان دبیر کل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور حدود یک ماه پیش از برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی الکامپ گفت: به واسطه نقش تاثیر گذار الکامپ شرکت ها مطالبه گر استفاده از این فرصت هستند. از بهمن ماه روند برگزاری الکامپ کلید خورد اما وجود موضوعات سیاسی و اقتصادی باعث شد تا به این فکر کنیم که چگونه امید و نشاط را به جامعه بدهیم لذا شعار آینده بهتر را انتخاب کردیم.
سراییان اظهار کرد: در کنار نمایشگاه برنامههای جانبی داریم و شرکت های فعال در ۱۰ فناوری روز دنیا نیز حضور دارند.
وی ادامه داد: بخش توان تک با ماموریت ارائه خدمات توان یابان براساس بستر فناوری اطلاعات و دیده شدن کسب و کارهای توان یابان برای جذب سرمایه گذار برگزار می شود.بخش مشاغل الکامپی نیز تهیه شده که سالن خاصی دارد و امیدواریم این بخش منشا ایجاد شغل شود.
وی در ادامه بیان کرد: موضوع دعوت از مهمانان خارجی در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته و ما امیدواریم امسال افتتاح نمایشگاه را با حضور وزرای فناوری اطلاعات و ارتباطات سایر کشورها داشته باشیم. سفرهای الکامی را طراحی کردیم تا با تورهای داخل نمایشگاهی توسط تور لیدرهای خاصی بازدید انجام شود همچنین بخشی را برای مهمانان خارجی برای بازدید از نمایشگاه و شرکتها درنظر داریم همچنین،تسهیل خاصی برای تجار و بازرگانان خارجی باهمکاری معاونت علمی درنظر گرفته شده است.
سراییان ادامه داد: تورها با ثبت نام و هزینه حداقلی انجام می شود.
وی تاکید کرد:نسل پنجم، هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیا، بلاک چین، داده های باز، رباتیک،از فناوری های روز دنیاهستند که شرکت های قابل توجهی در ایران توانستند به محصولات اولیه برسند.
در روزهای منتهی به زمان برگزاری نمایشگاه الکامپ با محمدباقر اثنیعشری رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای گفت وگو کردیم تا اطلاعات تازه ای از این نمایشگاه ارائه دهد.
اثنیعشری رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به آخرین وضعیت حضور شرکتها در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ گفت: امسال با وجود شرایط اقتصادی که به وجود آمده است الکامپ را به عنوان یک مسئولیت اجتماعی در بخش IT برگزار میکنیم و شعار امسال این نمایشگاه آینده بهتر انتخاب شده است.
وی افزود: در این شرایط وظیفه ما این است که نیروهای جوان کشور را که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت میکنند ترغیب کنیم تا بتوانند محصولات خود را در این نمایشگاه به نمایش بگذارند.
در سالهای گذشته تصور میشد که پس از برجام شرایط برای حضور شرکتهای خارجی در این نمایشگاه بهتر است و آنها نیز تمایل بیشتری به حضور در این نمایشگاه نشان میدهند اما آمار نشان میدهد که امسال مردم بیشتر از قبل پای کار هستند و آمادگی خود را برای فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و IT اعلام کردند. | |
استقبال گسترده از نمایشگاه
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای در ادامه بیان کرد: ما به این موضوع اعتقاد داریم که جوانان کشور به عنوان سرمایههای اصلی توانستهاند در بخشهای مختلف به خصوص بخش IT فعال باشند و امسال نیز استقبال از این نمایشگاه علیرغم همه مشکلات و سیاسیکاریهای کشورهای غربی و آمریکایی بیشتر از سال قبل بود.
وی تأکید کرد: این در حالی است که در سالهای گذشته تصور میشد که پس از برجام شرایط برای حضور شرکتهای خارجی در این نمایشگاه بهتر است و آنها نیز تمایل بیشتری به حضور در این نمایشگاه نشان میدهند اما آمار نشان میدهد که امسال مردم بیشتر از قبل پای کار هستند و آمادگی خود را برای فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و IT اعلام کردند.
اثنیعشری در ادامه بیان کرد: امسال 30 هزار مترمربع فضا برای حضور شرکتها و تیمهای استارتاپی در نمایشگاه الکامپ در نظر گرفته شده و حتی ثبتنام بیش از حد شرکتها و استارتآپها پس از زمان اعلام شده برای ثبتنام و پذیرش، مشکلاتی را برای جانمایی این تیمها و شرکتها ایجاد کرده است.
حضور مقتدرانه تیمهای استارت آپی
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای درباره تعداد تیمهای استارتآپی حاضر در نمایشگاه توضیح داد: امسال 500 استارتآپ در نمایشگاه حضور دارد که سال گذشته در 4 سالن مستقر شدهاند اما تعداد سالنها را به دلیل استقبال تیمهای استارتآپی از 4 سالن به 6 سالن افزایش دادیم و این نشاندهنده رشد قابل توجه تیمهای استارتآپی در حوزه IT است.
وی اضافه کرد: همچنین شرکتهای بزرگ تجارت الکترونیک نیز در الکامپ حضور دارند که هم از نظر تعداد و هم از نظر کیفیت محصولات افزایش خوبی داشتند.
| امسال 30 هزار مترمربع فضا برای حضور شرکتها و تیمهای استارتاپی در نمایشگاه الکامپ در نظر گرفته شده و حتی ثبتنام بیش از حد شرکتها و استارتآپها پس از زمان اعلام شده برای ثبتنام و پذیرش، مشکلاتی را برای جانمایی این تیمها و شرکتها ایجاد کرده است. |
اثنیعشری درباره حضور شرکتهای با فناوریهای هایتک توضیح داد: در سالنی به نام الکامچنچ شرکتهای فعال در فناوریهای آیندهنگر نظیر شهر هوشمند و اینترنت اشیاء در کنار نهادهایی نظیر سازمان فضایی حضور دارند و بخش خصوصی و سایر دستگاهها مانند سازمان فناوری اطلاعات و معاونت علمی نیز مشارکت مناسبی برای فعالیت این شرکتها در این سالن دارند. انتظار داریم مردم نیز از این بخش استقبال کنند چرا که این بخش از فناوری اطلاعات به توسعه رفاه و سهولت زندگی بشر کمک میکند.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای با اشاره به حمایت ناچیز دولت از برگزاری این نمایشگاه،گفت: برای برگزاری نمایشگاه الکامپ دولت در حدود 2 درصد حمایت مادی کرده و مابقی آن توسط بخش خصوصی انجام شده است. البته حمایتهای معنوی از نهادهای دولتی داشتهایم.
بلیت رایگان برای بازدید کنندگان الکامپ
وی درباره ارائه تسهیلات به بازدیدکنندگان از نمایشگاه الکامپ توضیح داد: به منظور سهولت در حضور بازدیدکنندگان از این نمایشگاه ثبتنام الکترونیکی بر روی سایت نمایشگاه الکامپ پیشبینی شده که اگر این ثبتنام توسط افراد انجام شود به آنها بارکدی داده میشود که بر اساس این بارکد میتوانند با ارائه آن به صورت رایگان از نمایشگاه بازدید کنند. این در حالی است که اگر افراد مراجعه حضوری بدون ثبتنام داشته باشند باید برای حضور در این نمایشگاه بلیت را خریداری کنند.
اثنیعشری در ادامه گفت: همچنین اتوبوسهایی در مراکز مختلف شهر برای حملونقل بازدیدکنندگان و علاقهمندان به نمایشگاه در نظر گرفته شده است و تفاهمنامهای نیز با یکی از اپلیکیشنهای حملونقل به امضا رساندیم تا در پارکینگ ویژه برای حملونقل بازدیدکنندگان آماده باشند. همچنین تخفیفاتی برای استفاده مردم از این اپلیکیشن در نظر گرفته شده است.
حضور وزرای ICT کشورهای مختلف قطعی شد
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای درباره حضور میهمانان خارجی در این نمایشگاه توضیح داد: روز 26 تیر ماه اجلاس چهارجانبه با حضور وزرای روسیه، ترکیه و آذربایجان در تهران برگزار میشود که پس از این رویداد انتظار داریم تا وزرا و هیأت همراه از نمایشگاه الکامپ نیز بازدید کند در کنار حضور این وزرا تعدادی از وزرای کشورهای مختلف به همراه معاون دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) نیز از نمایشگاه بازدید میکنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط و مسائل سیاسی که وجود دارد حضور میهمانان خارجی در حد انتظارمان نیست اما تعداد این میهمانان به صد نفر رسیده است.
سال گذشته ۴۶۰ استارتاپ ثبت نام کردند که امسال شاهد افزایش درخواست برای حضور در نمایشگاه هستیم. | |
استارتآپ، بخش فعال نمایشگاه
پیش از این نیز آرش برهمند مسئول برگزاری الکام استارز نمایشگاه الکامپ در نشست خبری بیست وپنجمین نمایشگاه بین المللی الکامپ از پیشرفت استارت آپها خبر داد وگفت: نزدیک ۴۸۰ استارتاپ در این نمایشگاه ثبت نام کردند که حدود ۱۰۰ استارتاپ از سوبسید سازمان نظام صنفی رایانه ای استفاده می کنند و مابقی غرفه های ۱۲ متری دارند.۶۰ درصد از استارتاپ هایی که سال گذشته در الکام استارز شرکت کردند توانستند به بلوغ برسند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۴۶۰ استارتاپ ثبت نام کردند که امسال شاهد افزایش درخواست برای حضور در نمایشگاه هستیم.
به نظر می رسد با توجه به ظرفیتهای علمی و فناوری کشور شاهد حضور فعال شرکت های دانش بنیان و تجاری در عرصه الکترونیکی و رقابت برای بازار یابی در نمایشگاه الکامپ باشیم.
انتهای پیام/