تغییرات 100 درصدی سرمربیان خارجی لیگ

به گزارش مشرق، تکلیف نیمکت شانزده تیم حاضر در لیگ نوزدهم مشخص شده و اکثر تیم‌ها تمرینات خود را برای حضور در لیگ نوزدهم آغاز کرده‌اند. برعکس سال قبل که دو تیم پرطرفدار پایتخت سرمربی‌های خود را حفظ کرده بودند، برای لیگ نوزدهم هر دو تیم با تغییر سرمربی رو به رو شده‌اند. از جمع ۵ تیم بالانشین فصل قبل دو تیم که مربی بومی داشتند، سرمربی خود را حفظ کرده‌اند و ۳ تیمی که مربی خارجی روی نیمکت خود داشتند، دست به تغییر سرمربی زده‌اند. در این گزارش وضعیت تیم‌ها و نیمکت‌های لیگ برتر را بررسی کرده‌ایم.

۱۰۰ درصد تغییر لیگ برتری‌ها

برای لیگ نوزدهم ۵ تیم کار خود را با سرمربیان غیر بومی آغاز می‌کنند. در بین این پنج تیم گل گهر سیرجان اولین فصل حضورش در لیگ برتر را تجربه می‌کند و وینکو بگوویچ شناخته شده را که با او به لیگ برتر صعود کرده است، روی نیمکت خود می‌بیند.

چهار تیم دیگر اما تیم‌هایی هستند که در لیگ هجدهم سرمربی خارجی داشتند و برای لیگ نوزدهم هم سرمربی خارجی روی نیمکت این تیم‌ها حضور دارد. نکته‌ی جالب در مورد نیمکت این تیم‌ها این است که ۱۰۰ درصد سرمربیان حاضر در این تیم‌ها تغییر کرده است. پرسپولیس بعد از دوران طلایی برانکو ایوانکوویچ با رفتن این سرمربی کروات به الاهلی عربستان، با گابریل کالدرون آرژانتینی لیگ را شروع می‌کند. استقلال که لیگ هجدهم را با وینفرد شفر آلمانی آغاز کرده، برای لیگ نوزدهم آندره‌آ استراماچونی ایتالیایی را با سابقه‌ی هدایت اینترمیلان روی نیمکت خود می‌بیند. تراکتورسازی که در لیگ هجدهم ۲ سرمربی خارجی را روی نیمکت خود داشت، برای لیگ نوزدهم با بازگشت مصطفی دنیزلی ترک به فوتبال ایران، لیگ را با سرمربی سابق پرسپولیس شروع می‌کند. صنعت نفت آبادان هم که در هفته‌های پایانی لیگ هجدهم همراه با پائولو سرجیو نتایج قابل قبولی گرفته بود بعد از رفتن این سرمربی به لیگ عربستان، دراگان اسکوچیچ کروات را روی نیمکت خود برای لیگ نوزدهم می‌بیند.

از بین این ۵ سرمربی خارجی که با شروع لیگ نوزدهم در فوتبال ایران حضور دارند، بازگشت ۳ سرمربی خارجی (مصطفی دنیزلی، وینکو بگوویچ و دراگان اسکوچیچ) که سابقه‌ی حضور در لیگ برتر را هم در کارنامه‌ی خود دارند، از نکات جالب این فصل از رقابت‌های لیگ برتر است.

بیشتر بخوانید:

اولین اولتیماتوم جدی کالدرون به پرسپولیسی‌ها

تغییرات زیاد

تغییرات سرمربیان در لیگ برتر ایران در پایان هر فصل عدد قابل توجهی است. اگر دو تیمی که به لیگ نوزدهم صعود کرده‌اند را کنار بگذاریم، از بین ۱۴ تیم حاضر در لیگ هجدهم که در لیگ نوزدهم هم حضور دارند، ۹ تیم سرمربی خود را تغییر داده‌اند و فقط ۵ تیم با سرمربی‌ای که لیگ هجدهم را به پایان رسانده‌اند، لیگ نوزدهم را شروع می‌کنند. برای لیگ نوزدهم دو تیم اصفهانی سرمربی خود را حفظ کرده‌اند. پدیده هم که شگفتی‌ساز لیگ هجدهم بود با وجود پیشنهاد تیم ملی امید و پرسپولیس موفق شد یحیی گل‌محمدی را در مشهد حفظ کند. دو تیم صنعتی تهرانی هم بعد از کنار گذاشتن دو سرمربی با سابقه در لیگ برتر علی دایی و مجید جلالی، لیگ نوزدهم را با ابراهیم صادقی و حسین فرکی که در لیگ هجدهم جانشین دایی و جلالی شده بودند، آغاز خواهند کرد. گابریل کالدرون و آندره‌آ استراماچونی، تازه‌واردهای لیگ محسوب می‌شوند.

تغییر در بیش از ۶۰ درصد نیمکت تیم‌های لیگ برتری اتفاق خوبی در فوتبال ایران نیست و نشان می‌دهد که مدیریت نتیجه‌گرا هنوز بر مدیریت برنامه‌محور در فوتبال کشور برتری دارد و خیلی از مدیران و مسولان باشگاه‌های فوتبال ایران هنوز به بلوغ در تصمیم‌گیری‌های خود نرسیده‌اند.

برچسب ها:

ورزش