سالاری: شهرسازی مرجع درآمدسازی شهرها شده است

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در حاشیه نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها در جمع خبرنگاران، گفت: امروز کمیسیون شهرسازی و معماری میزبان نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها بود که با استقبال رؤسای همه کمیسیون‌ها مواجه شد.

وی افزود: ‌این اجلاس با سخنرانی ریاست شورای شهر، شورای عالی استان‌ها، معاونین وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی آغاز به کار کرد.

سالاری با اشاره به اهداف تشکیل این نهاد افزود:‌ طی دهه‌های گذشته شاهد عدم توجه به مأموریت‌های شهرسازی و معماری در کشور بودیم که کیفیت محیطی و کیفیت زندگی در کلانشهرها را تحت تأثیر تصمیمات خود قرار داد. 

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: انحرافات در جانمایی شهرهای کشور و عدم مواجهه با پیوست‌های مطالعاتی در اجرای طرح‌های شهرسازی و معماری باعث شد سرانه خدماتی و کفیت زندگی در شهرهای کشور پایین بیاید و شهرها در برابر بلایای طبیعی به شدت آسیب‌پذیر باشند. 

وی با اشاره به سیل ابتدای سال جاری و خسارت‌های آن به حوزه شهرسازی اظهار داشت: این میزان خسارت به دلیل عدم توجه به مأموریت‌های شهرسازی و عدم مکان‌یابی صحیح در شهرسازی بود.

سالاری در ادامه افزود: متاسفانه امروزه شاهد اداره شهرها در کلانشهرها از محل فروش شهرسازی هستیم؛ میزان وابستگی درآمدهای شهری به شهرسازی و بارگذاری و فروش هوای شهرها که به شدت جمعیت‌پذیری را به همراه می‌آورد باعث کاهش سرانه‌های خدماتی در سطح شهرها می‌شود.

وی با بیان این نکته که این کمیسیون با این اعتقاد که اگر مأموریت‌های شهرسازی را به خوبی تبیین و به دغدغه عمومی مردم تبدیل نکنیم دچار مشکل در حوزه شهرسازی خواهیم شد، ایجاد شده است، گفت: اگر ماموریت‌های شهرسازی به دغدغه عموم تبدیل نشود مطالبه و پرسشگری در آن شکل نمی‌گیرد و با همین رویکرد طی یک سال گذشته رایزنی برای اجرای این طرح انجام و امروز نظام نامه نحوه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در این مجمع تصویب شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تمام اعضای حاضر در جلسه در شورای عالی شهرسازی حاضر هستند و تشکیل کمیسیونی جدید تداخل کاری ایجاد می‌کند، اظهار داشت: در گذشته اشکال کار این بود که تصمیم‌گیری‌ها در مراجع فرادست از جمله شورای عالی شهرسازی و دولت بدون مشارکت دادن نمایندگان مردم و شورای شهر انجام می‌گرفت؛ برگزاری چنین اجلاس و تشکیل چنین نهادهایی که با حضور نمایندگان مردم شکل می‌گیرد باعث می‌شود این مطالبه‌گری به خوبی محقق و تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان نهادهای حاکمیتی با توجه به مشکلات باقی شهرها تصمیم‌‌گیری کنند.  

وی افزود: یکی دیگر از دلایل تشکیل این جلسه پیگیری ماموریت‌هایی نظیر احیا و بهسازی بافت‌های فرسوده، صیانت از حریم باغات و فضای سبز و توجه به سرانه‌های خدماتی به صورت تخصصی بود. همچنین سیما و منظر شهری از دیگر اولویت‌های مطرح در این جلسه بود

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی افزود: هدف این مجمع ایجاد یک شبکه همکاری منسجم با رویکرد کارشناسی تا نهادینه کردن مطالبه‌گری در سطح شهرداری‌ است.

سالاری خاطرنشان کرد: اکنون شهرسازی مرجع درآمدساز شهرها شده است اما این امر با زیر پا گذاشتن معیارهای شهرسازی و معماری در کشور محقق شده است؛ این هم اندیشی باعث می‌شود بتوانیم رویکردهای موجود را تغییر و آنها را به حقوق عمومی شهروندان تبدیل کنیم.

سالاری درباره کارگروه‌های ایجاد شده در این مجمع گفت: در جلسه صبح امروز سه کارگروه شهرسازی، معماری و طراحی شهری و بازآفرینی شهری تشکیل شد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی