به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از وی تری، معمولا باکتری ها در برابر مصرف انتی بیوتیک آسیب پذیر هستند و با مصرف این دارو از بین می روند و بیماری افراد نیز بهبود می یابد. اما در دهه های اخیر و با افزایش بی رویه مصرف آنتی بیوتیک بسیاری از باکتری ها در برابر این ماده درمانی مقاوم شده اند و به سادگی از بین نمی روند.
اما نکته نگران کننده این است که برای اولین بار باکتری هایی شناسایی شده اند که بدون آنکه هرگز سابقه مداوا شدن از طریق مصرف آنتی بیوتیک را داشته باشند، در برابر داروی مذکور مقاومت دارند.
گسترش این پدیده ممکن است منجر به بازگشت بیماری های مرگباری شود که پیش از این تصور می شد به طور کامل ریشه کن شده اند. دانشمندان از مدتها قبل هشدار می دادند که نباید در مصرف آنتی بیوتیک زیاده روی کرد و حالا پیامدهای خطرناک این مساله روشن شده است.
بررسی های پژوهشگران دانشگاه بوستون حاکی است تعداد باکتری هایی که می توانند روش هایی برای بقای خود در برابر انتی بیوتیک ها بیابند کم نیست و آنها می توانند سموم تزریق شده از طریق آنتی بیوتیک را از سلول های خود بیرون کنند.
اما روش مورد استفاده باکتری ها برای پمپاژ موارد آنتی بیوتیک به خارج از سلول های خود نیز دارای ضعف هایی است و محققان در تلاش هستند با شناسایی دقیق این ضعف ها راهی برای نابودی باکتری های مقاوم در برابر انتی بیوتیک ها بیابند.
انتهای پیام/